Znakovi Zodijaka u psihijatrijskoj ustanovi: Koja bi bila vasa dijagnoza?

Znakovi Zodijaka u psihijatrijskoj ustanovi

OVAN
Vi ste Napoleon u psihijatrijskoj bolnici. Vođa ste šizofrenika i car psihopata. Vi ćete ih voditi u napad na upravu ili organizovati beg. Ukrasćete spis s beleškama o stanju pacijenata, tako da tog dana niko ne prima terapiju. Jedini ste koji se ne boji sedativa i terapije elektrošokovima. Štaviše, terapija vas čini jačima.
Lekari pokušavaju da stave samo jednog Ovna na odeljenje, inače se uništavajuća energija ne može kontrolisati.

Znakovi Zodijaka u psihijatrijskoj ustanovi
Image by Darko Stojanovic from Pixabay

BIK
Vi ste dobro. Vi se nalazite u mentalnoj ustanovi zbog toga što ste u društvu s nekim iz porodice. Možda ste ga i sami doveli u takvo stanje i zbog toga se osećate krivim, ali ne ulazite duboko u te misli. Pa niste neka vrsta psihopata. Pomažete u kuhinji, zabavljate pacijente sa šalama i zalivate cveće u dvorištu.
Da, vi ste dobro. Dok se na nebu ne pojavi pun Mesec. Ili dok kroz beli ogrtač ne ugledate crvene gaćice medicinske sestre, zbog čega se vaše oči trenutno napune krvlju. Sutradan se ne sećate ničega i iznenadite se kad shvatite da vas svi izbegavaju. Ali zbog činjenice da dobro kuvate, brzo vam opraštaju.

BLIZANCI
U bolnici ste zbog delirijuma. Pokazuju vas studentima medicine jer uživate u tome. Jedini ste koji se raspravlja s glavnim doktorom zbog dijagnoze, dajete argumente za potpuno drugačije stanje, dok uopste ne tvrdite da ste zdravi (za razliku od Riba). Ponekad im pomognete da poprave pokvareni pištolj za omamljivanje, kojim su ukrotili Ovna ili postavite Wi-Fi.
Svi naivno misle da Blizanci imaju podeljenu licnost, ali to bi bilo previše jednostavno. Ne postoje samo dve ili tri. Postoji čitav kamp. Upravo su Blizanci mogli da glume u filmu “Split”, u kojem je glavni lik imao čak 24 licnosti. Zbog svega toga vi ste jedini koji uspeva istovremeno da leži u dve ili više mentalnih bolnica.

RAK
U psihijatrijskoj bolnici ste zbog teške sociofobije. Udobnost nalazite u mekim zidovima komore i bela boja vas smiruje.
Najbolje je staviti papirnate vrećice u Rakovu opremu, kako bi mogao da ih stavi na glavu, tako da mu je lakše da živi. Može i celofan, idealno celi kolut. Da se može udobno zamotati i voziti se po odeljenju.

LAV
Bolujete od nečega s vrlo složenim imenom i jedini ste pacijent koji se ponosi svojom bolešću. Svakog novog pacijenta pitate koliko je bolestan i svaki put s ponosom izgovarate svoju dijagnozu, koja je puno duža. Pažljivo slušate glavnog doktora, a na odeljenje volite da udjete prvi, u kuhinju takođe.
Glavni lekar i medicinska sestra to tretiraju s razumevanjem, zahvaljujući vašem toplom raspoloženju i činjenici da rođaci plaćaju puno novca za vaš boravak. Glavna stvar je sakriti beli ogrtač od Lava, jer on voli odela. I držati ga podalje od Rakova, jer kad ga vidi započinje psihoza.

DEVICA
Sestra ste. Smenu započnete u 6 ujutro, iako biste mogli doći u 8. Imate dugogodišnju neurozu, a samo rad u psihijatrijskoj bolnici i praćenje pacijenata pomaže vam da održite kontrolu. Ponekad mislite da je čudno što niste s njima kao pacijent i samo strogi glas glavnog doktora vraća vas u stvarnost i vi trčite da obavite svoje dužnosti.
Postoji sumnja da se pacijenti delimicno ne oporavljaju zbog vašeg kiselog lica, ali to svima odgovara i redovno vam se isplaćuju veće plate. Device vole da hodaju u ogrtačima s crvenim krstom, kapama i čarapama. I ne daj Bože da se slučajno to nekako uprlja.

USKORO!

VAGA
Niste mogli preživeti izdaju i sada kod svakog pacijenta vidite lice onoga koji vas je varao i tražite ljubav ili osvetu, zavisno od vašeg raspoloženja. Vi ste najnačitaniji pacijent u psihijatrijskoj bolnici i crtate najbolje. Volite da slušate tužnu muziku zbog koje Rak počinje da zavija na Mesec, a Lav – da bubnja prstima u ritmu.
Da biste manje slušali tužnu muziku, vikendom su vam dopustili da vodite plesni klub. To je bilo dopušteno nakon što ste naučili portugalski, jer na njemu tužne pesme zvuče posebno melanholično. Vaga takođe jako voli žute tablete i skuplja ih po psihijatrijskoj bolnici. A u samom središtu jedna je plava.

ŠKORPION
Vi ste glavni paranoik. Ne verujete nikome i sumnjate u sve. Glavni lekar želi vas otrovati i samo se jako telo odupire njegovom destruktivnom planu, tako da vas neće moći pobediti. Ponekad mislite da ste vrlo lukavi i pametni, jer ste se lukavo sakrili u duševnoj bolnici od specijalnih službi svih država sveta koje vas maltretiraju.
Imate voki-toki zalijepljen za rukav jakne. Sklopili ste prijateljstvo s Vodolijom. On je jedini kojem verujete jer zna o čemu govori. Dijagnoza: manija proganjanja.

STRELAC
Imate narcisoidni poremećaj. Sigurni ste da ste najbolji u ovoj psihijatrijskoj bolnici, uključujući glavnog doktora koji je Jarac. Uopste, imao je sreće što je prvi stavio ogrtač, inače se ne bi znalo ko je pacijent. Pokušali biste da pobegnete iz duševne bolnice, ali previše ste lenji. Prvo, dobra je hrana, drugo, oni slušaju vaše ideje i potvrđuju vam.
Škorpion je idealan partner za beg, ali ne sada, već nešto kasnije. “Ne sada” je nešto što često ponavljate sebi za različite stvari. Najbolji imaju puno vremena. Često se ispostavi da je uznemiriti Strelca lako. Stoga se Strelci vole zatvarati u toalete i provoditi sate diveći se sebi u ogledalu, glasno izgovarajući ono što vide.

JARAC
Vi ste glavni doktor čitave mentalne bolnice. Nažalost, previše ste visoko kvalifikovani i nekada ste bili rektor univerziteta. Ali depresija vas je dovela u bolnicu. Volite da hodate bolničkim hodnikom s pacijentima, iskreno mislite da su oni puno normalniji od prethodnih kolega.
Vaša bolnica ima visok postotak oporavka zbog naprednih tretmana, ali razočarani ste u psihijatriju. Najviše od svega, bojite se misli da ćete morati da prestanete da uzimati sedativne tablete. Dobro je što ste lekar i možete ih sami sebi prepisati.

VODOLIJA
Imate maničnu opsesiju. Od ranog detinjstva maštali ste o paljenju vatre svetske revolucije i o tome da ste postali vođa male, ali prijateljske države. Organizovali ste politički krug s novim metodama upravljanja psihijatrijskom bolnicom, ali u njega ulaze samo dva pacijenta: Rak, jer vam je žao njega i Strelac, jer mu na sastanku dajete kolačiće i obećavate da ćete ga učiniti premijerom.
U svojoj sobi imate jacuzzi, jer revolucionari moraju da žive na visokoj nozi i pomažu prvo sebi, a potom i narodu.

RIBE
Vi patite od shizofrenije. Ali mislite da su svi osim vas bolesni i zato pazite na ostale pacijente. Imate halucinacije, a vaša je soba prekrivena neurotičnim crtežima koje ste sami slikali. Na zidu je jedan pravi prozor i drugi realističniji prozor koji ste sami nacrtali. Škorpion je jednom pokušao da izadje kroz njega, kad se činilo da ga je stigla korejska specijalna služba, a glavni lekar je povremeno zaboravio da se prozor zapravo ne može da se otvori.
Vaš krevet je napravljen od knjiga i kad želite da čitate, samo jednu izvadite. Jednom je krevet pao na Strelca, koji se sakrio ispod njega, da vas plaši noću i od tada, pre nego što uđe u vašu sobu uvek kuca. Ribe sve čiste izbeljivačem pa je njihov pod uvek vrlo čist, a u sobi možete jesti s poda. Čak i tablete stavljaju na pod, kao hranu za kokoske, jer njihovu ljubav prema redu povremeno zamjenjuje žudnja za haosom.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

One thought on “Znakovi Zodijaka u psihijatrijskoj ustanovi: Koja bi bila vasa dijagnoza?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top