Vaš horoskop ishrane i gurmanluka

Znak, jede, hrana, horoskop

OVAN
Zbog toga što im je vladar Mars, na jelovniku uvek se treba da se nađe nešto konkretno. Mnogi Ovnovi i Ovnice ne mogu da zamisle obrok bez mesa, koje obavezno mora biti dobro pečeno. Nisu ni protivnici roštilja, ali taj obrok im je obično onako s nogu, ili sa prijateljima. Po karakteru su više sportski tipovi, pa ne vole duga sedenja, nego brzo pojedu ono što im je u tanjiru. Neki pripadnici vole sami da spremaju hranu i u tome su odlični, jer su pravi individualci. Vole sve što je čvrsto, konkretno, a bitno im je da im hrana daje snagu i energiju za mnoge aktivnosti kojima su izloženi. Takođe, više vole slano. Treba da paze da ne jedu prebrzo, da izbegavaju fast food (kome se odaju zbog brzog stila života) i da dovoljno sažvaću hranu. Povrće je obavezno da se konzumira uz meso. Iako inače nisu tome skloni, mnogi od njih će se baš u narednom periodu odlučiti da promene način ishrane, a neki se se okrenuti vegetarijanstvu.

BIK
Za njih se može slobodno reći da su najveći gurmani Zodijaka, često debeljuškasti, a mnogi su odlični kuvari. Oni najmaštovitiji i najkomplikovaniji recepti, obavezno sa mnogo sosa, u velikim količinama, sve ono što se topi u ustima, tako bi se otprilike mogla opisati kuhinja Bikova. Hrana im je važna i za njih je ona sredstvo uživanja u životu. Jela moraju biti konkretna i sočna, a količna ogromna. Mrze grickalice i svu semenkastu hranu. Nemaju ništa protiv masnoće i pečenja, naprotiv. Druga slabost su im kolači svih vrsta, a moraju biti što kaloričniji. Sve se obično odražava na njihovoj figuri, koja je obično korpulentnija. Oni svakako treba sebi da odrede meru, pa pošto znaju kvalitetno da pripreme divna jela, tako treba da porade i na smanjivanju količine hrane koju unose u organizam.

BLIZANCI
Ako postoji ljubitelj sendviča, onda je to Blizanac. Najdraži su im oni mali, pomalo pikantni. Ovi tipovi jedu kao ptičice, sve po malo i svugde, a obično i brzo. Vole i žitarice, kao i semenke. Rado će pojesti i neku finu testeninu. Što se mesa tiče, ne vole ga previše, skloniji su manjim količinama piletine ili sitnije ribe koju kombinuju sa povrćem. Ono što je dobro kod njih je da vole sveže pripremljenu hranu i jedu više puta na dan, u manjim obrocima. Ono što ne valja je da su skloni nervozi ili čak preskakanju obroka. Važno im je da na tanjiru bude raznovrsnih laganih kombinacija, jer ne podnose dosadu. Oni jedino treba da porade na pravilnom uspostavljanju ritma ishrane, spavanja i šetnje na svežem vazduhu. Obično su vitki.

horoskop, hranaRAK
Rakovi i Račice najbolji su domaćini, pa tako i vrsni maštoviti kuvari. Takav im je i pristup hrani. Pravi su majstori u pripremanju i konzumiranju povrća, nisu protivnici mesa, ali su skloniji zdravoj hrani, pa tako pripremaju i razne mesne umake. Ono čemu se posebno raduju je sve što je vezano za more. Niko tako dobro ne zna da pripremi škampe, sve vrste ribe, a i teseteninu kao oni. Obroke serviraju na vrlo maštovit način. Takođe su upoznati sa načinima i metodama alternativne ishrane, bilo makrobiotičke, bilo neke slične, pa neki pripadnici ovog znaka takvu hranu i upražnjavaju. Oni zaista nemaju mana što se jela tiče, a ono u čemu (samo) neki od njih znaju preterati jeste prevelika količina alkoholnih pića (obično se radi o vinu).

LAV
Vole pečenje, kao i složena jela. Važno im je da jelo bude raskošno i da deluje bogato odnosno glamourozno. Neki idu do takve krajnosti da jedu isključivo iz pozlaćenog ili sličnog vrlo otmenog posuđa. Poslastice moraju biti tako napravljene i složene kao da se dočekuje neki kralj. Njima je bitno da trpeza bude što bogatija i što raskošnija, jer ne postoji skroman Lav. Vino mora biti najboljeg kvaliteta. Samo godine najboljih berbi dolaze u obzir. Iako nisu izjelice, neki pripadnici ovog znaka ipak nabace suvišne kilograme, pa posle prelaze u drugu krajnost kao što je apsolutni post. To traje samo dok ne budu zadovoljni sobom, pa se onda opet vraćaju na stare navike.

DEVICA
Znak Device tradicionalno vlada svim što je vezano za ishranu, pa ovde možemo naći prave stručnjake za to područje. Postoje predstavnici ovog znaka koji mere hranu poput farmaceuta, ali postoje i oni koji uglavnom analiziraju sve što su kupili. Ako postoji osoba koja tačno zna cene namirnica na pijaci ili gde se jedino može kupiti određeni proizvod, onda se sigurno radi o Devici. Obroci su im pažljivo pripremljeni, i sadržajno i količinski. Jedu tačno ono što žele i onako kako žele. Obično se radi o zdravoj hrani, žitaricama, povrću pripremljenom na specifičan način, sojinim proizvodima ali i manjim količinama belog mesa. Kolači su obično od voća, što prirodniji. Mana Devica (koje u svemu zaista mogu delovati savršeno) je to da zbog prevelike pripreme, izgube svaku spontanost, pa njihov boravak za stolom ponekad više liči na boravak u nekoj zdravstvenoj ustanovi za lečenje bolesti probavnog sistema, nego opuštenom okupljanju i ručku.

USKORO!

VAGA
Kod njih se na stolu uvek mora naći pirinač. Hrana mora da bude ukusna i odmerena. Ne vole masnoću, a skloni su svim varijantama povrća, mada nisu protivnici mesa. Za njih je ishrana još jedan u nizu prefinjenih rituala, gde i ono što se unosi u organizam treba biti pažljivo složeno, pripremljeno, a naročito im je važno da jela dobro izgledaju, jer su najveće estete Zodijaka. Znaju da jedu u miru i imaju meru. Najveća slabost su im ukusno pripremljeni kolači i poslastice. Najviše vole one kremaste ili voćne sa svetlim bojama najraznovrsnijih kremova. Vole i sladoled, a od žitarica im je najdraži pirinač.

ŠKORPIJA
Ovo su pravi ljubitelji roštilja, svega što treba seckati i peći, ali ako se ne preteruje u količinama. Hrana koju oni unose u svoj organizam mora biti dobro začinjena, a najviše vole ako su jela vrlo pikantna. Začini su njihova slabost, i u njima često znaju i da preteraju. Jako im je važno da hrana ima određeni okus, a i raznovrsne salate koje vole da pripremaju dobro začine nekim specifičnim začinom. Mrze bljutave i za njih bezukusne supe. Kada preteraju (ne u količinama, nego u začinima), obično se leče drastično, odnosno ništa ne jedu. Tako mogu dosta dugo da izdrže, jer su žilavi, a u gladovanju takođe znaju da preteraju. Za njih je važno da ne idu iz krajnosti u krajnost.

STRELAC
Ovo je još jedan veliki gurman Zodijaka. To je zato što Strelcem vlada Jupiter koji je planeta širenja i dobre volje, ali i prilika. Strelci jedu bukvalno sve što im dođe pod ruku, i pravi su svaštojedi. Pošto zaista znaju da uživaju, a vole i da se našale na svoj račun, sa njima je obično prijatno, pa se često nađu na većim okupljanjima sa prevelikom količinom hrane. Meso, riba, povrće, kolači, kremovi, med i mleko, sve to sa lakoćom nestaje u njihovom stomaku. Posledice mnogi od njih osete na svojoj žuči, pa ima pripadnika koji znaju da se odluče na radikalne promene. Takvi pripadnici upadaju u faze raznih dijeta koje im brzo dosade. Neki izaberu metode celodnevne konzumacije samo jedne namirnice, poput jabuka, kako bi očistili otrove iz svog tela. U svakom slučaju za njih su i te kako važne mera i ravnoteža u ishrani, i ako uspeju u tome postaće pravi primeri kvalitetnog života i uživanja u jelu i piću.

JARAC
Što se ishrane tiče, Jarčevi su jedan od najskrominijih znakova. Njima vlada Saturn, planeta odricanja, napretka i ozbiljnih namera. Jarčevi bi sa lakoćom mogli da prežive samo na hlebu i vodi. Važno im je da hrana „obavlja svoju funkciju”, to jest svrhu, pa unose u sebe konkretne stvari poput mesa i raznog povrća, vrlo svesni kako će im to dati snagu za dugotrajne napore kojima se izlažu. Mnogi od njih, zbog svog „hladnog” znaka i reumatičnih kostiju, pravi su obožavaoci mediteranske kuhinje, jer im maslinovo ulje, masline, riba, razne paste i slično, na najbolji način greju dušu i telo. Inače vole prirodnu hranu, pa se među njima mogu naći i ljubitelji voća i žitarica. Više vole slano, a nisu neki ljubitelji kolača, osim ponekad čokolade. Pametno se hrane i znaju da pravilno raspodele svoju snagu.

VODOLIJA
Sve novo i neistraženo područje je njihovog jelovnika. Ako ste se koji put u životu našli u prilici da isprobate neko potpuno novo i još neviđeno jelo, sigurno je kuvar bio Vodolija. Vole sve vrste najneobičnijh sosova, egzotičnih začina, pa takve mešavine stavljaju i u ona jela u koja treba i u ona u koja ne treba. Za njih je kuhinja eksperiment, pa ko je spreman na takvu avanturu, samo napred. Ljubitelji tradicionalne kuhinje sa Vodolijama će sigurno ostati gladni. Od njihovih recepata tipični su oni poput iznutrica mladog jagnjeta u sosu od retkih pečuraka. Oni umereniji tipovi veoma su skloni alternativnoj ishravi, pa su mnoge Vodolije vegetarijanaci, što je posledica njihovog stava, a ne potrebe za zdravljem. Kod njih je važno samo da ne preteraju u ekscentričnosti i da jedu što je mirnije moguće, bez ispada i nervoze.

RIBE
Kada je hrana u pitanju, Ribama je mašta neograničena. U stanju su da pojedu i morske trave, sve vrste školjki, rakova, riba, pa i planktona. Svi oni naći će se uspešno pripremljeni na njihovom jelovniku. Pravi su majstori morskih specijaliteta. Slabost im je mešanje raznih stilova, pa neki put na njihovom stolu možete naći više jela, ali uglavnom onih koja ne idu zajedno. Takođe, mana im je što vole da mešaju koktele, ali i tu se nađe raznih ostataka sokova i sličnog, pa rezultat može biti pravi bućkuriš. Uz dobru organizaciju, Ribe su ipak najbolje u mediteranskoj i svim vrstama morske kuhinje, a to njima najviše odgovara. Inače su ženski pripadnici ovog znaka pobornici raznih dijeta, više onako iz navike. Važno je da dobro operu hranu pre pripreme, jer su Ribe sklone infekcijama i trovanjima. Uz njihovu maštu, moguća je i lepo postavljena raznovrsna trpeza.

Izvor: nisam-tu.4umer.com

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top