Šta koji horoskopski znak misli o sebi?

mislim sebi ja

Ovan:
Ja sam se prvi rodio! Ja sam prvi smeo da se rodim još kad se na svetu ništa nije znalo, dok su se drugi krili i plašljvo čekali. Od mene je sve krenulo i svako je išao svojim putem duže. Svaki sledeći je nastavljao moje stvaranje života. Možda zato nisam druge odredio, ali sam im vremenom postavio uslov. Reč Vodolije je buntovna koliko i njena priroda zahvaljujući meni, a Ribe moraju ipak u akciju ako misle da stvaraju. Jarac je moj front ogradio i odredio da mu bude dom, mojim ratom je stvarao monarhiju. Napravio sam Blizancima igralište i udahnuo im takmičarski duh, tek da igra ima žar. Škorpionu pozajmljujem oružje i zasmejavam Strelca. Štitim i tučem se za Vagu. Raku, Lavu i Devici nisam mogao više da dam. Od njih su počele karte da se dele drugačije i ja sam se malo naljutio, jer mi nisu dali da sečem. Iako Lava volim, podjednako su se pravili važni. Morao sam Raku da izmerim snagu i objasnim mu da pobednik vlada. Lav ima da pamti da sam mu ja dao ideju, a Devica večito da drhti do hipohondrije, jer ja ni za svoju glavu ne računam, a kamoli za njen život!

 

Bik:
Ja stvaram i svima dajem. Hranim nepribranog Ovna i nespokojnu Vodoliju sačekujem svaki put kad odluči da se vrati kući. Da nije mene, Ribe ne bi imale očemu da pričaju. Ovako, one bar u priči stvaraju. Usamljenom Jarcu darujem dete, a vodim ljubav i sa samo smrću – stravičnim Škorpionom, koga gutam u nasladi. Rođen sam za sve i sve mogu da podnesem. Vage puštam da lagodno žive, da dobijaju od drugih i da izigravaju otmeni znak, a delić hedonizma su od mene naučile. Lavovima bacam sa neba, a site Device lakše misle kroz devetku u Biku. Sve sam ih zbrinuo koliko i sebe, pa očekujem da poštuju i moju volju. Jednom Strelcu, koji i onako svega ima, ja utrostručavam blagorodnost svakog posla. Ja sam Raku dao ugled. Bajkama uspavljujem Blizance i budim ih osmehom. Baš sam dosta zaradio!

 

Blizanci:
Ja se sa svima družim! Ko je hteo da se igra – on je i uživao, ko je pitao -čuo je najbolje reči! Lako je Biku da stvara, kad mu je materijalno igra i šala. Toga smo se igrali kad smo bili mali! Puštam Ribe da biraju gde im je dom, da se premišljaju dok ne odluče, jer ja volim sve znake, pa i one u kvadratu. Svi su simpatični! Nije cilj da se složimo, već da menjamo mišljenje! Proslaviću Lava, ma koliko on bio dovoljan sebi, jer mi je interesantan. A, Device bi ćutale same, nego umesto njih govorim, ja sam reč njenih misli, provociram je odozgo da istupi…Ona mi je sestra po Merkuru, a sad se ne zna da li mi je majka, ili sam joj otac. Dajem Vagi bezbrižnost u duhu, ima ona šta drugo dačini…Imam kosmički pakt sa Strelcem, da uvek od mene krene i kad god misli da će otići dalje, ja ću mu trebati da se seti ko je. Jarcu sam, iako mi preti, svaki put olakšao da ostane pri svojoj volji i da ga druga volja ne obavezuje. Sve će biti u redu, samo da ne postane ozbiljno!

 

Rak:
Lako je Lavu da veliča svoju personu, kad sa mu ja zbrinuo kuću. Pitam se da li mu je porodica uopšte važna? I Blizancima da se igraju, kad im punim kuću. Devica utemeljuje svoju filozofiju, dok joj dajem temu, ja njen jedanaesti znak, uvek neophodnu celom svetu temu o bazičovečijeg uzleta – rađanju i porodici. Ja sam izmislio da za Vagu uvek država ili neka druga baza kao što je porodica – odgovara, a Škorpiona podsećam da mu je duh u korenu, i njegovo podzemlje u kom stvara transcendenciju, majka i geni. Možda Strelca opominjem kroz majku, ali on isuviše jurca, da bi tako olako mogao da zaboravi da nije sam. Ja razumem Jarca, jer najzad nekome i trebam, on bi se smrzo gladan i žedan, da se ja ne setih da mu pružim ljubav za koju se čini gluv. Zbog mene Vodolijačim ispuni obaveze prema kući, ima svu svoju čuvenu slobodu, jer ja odredih njene jednostavne obaveze. I ne znam kad bi Ribe imale odluku da stvore porod, da im ne dadoh talenat za plodnost. Ovnu, jednom samovoljnom Ovnu dajem utočište… Bik je napravio kuću zato što je pričao o njoj…Eto, a plašim se, da ću, okupivši ih sve, na kraju ostati sam!

 

Lav:
Nije više vreme matrijarhata. Heliocentričnost našeg sveta kaže da je heliocentralizam – istina. Zodijački krug je predvideo budućnost! Ja sam dakle u centru, a Rak je dvanaesti od mene, od Sunca i patrijarhata. Bez obzira na precesije i vreme, Zodijak je Sunčev. Ja Devici dajem svesnost, jer joj osvetljavam nesvesno. Mene su pitali da Škorpionu dam snagu moći, a Blizanci misle da su treći znak, dok im zapravo ja u njihovom trećem polju darujem više nego svi ostali znaci zajedno. Ja sam Biku napravio kuću, Blizance sam pustio da se igraju, Raku sam dao da zarađuje i izdržava svoju porodicu. Vagu sam pustio da se druži i da bude viđena, a Strelcu sam osvetlio devetku i poslao ga na put. Lako je Jarcu da trpi, kad zna da će preživeti, jer mu je u osmici život od mog Sunca. Malog Ovna puštam da se detinji, a Vodoliji ispravljam sve greške, Priznaću na kraju, jedino sam Ribe obavezao na poneku brigu, ali sam im dao snagu da te brige prežive. Uostalom, dovoljno darežljivo od mene!

 

Devica:
Ako baš moram, reći ću vam da nije sve dovoljno dobro postavljeno. Ali, šta je , tu je! Umesto Vaga domišljam i one zato znaju da moraju prihvatiti realnost. To je u njihovom imaginarnom. Lavove sam takođe uputio na racionalno u materijalnom, a to je negde isto, zar ne? Možda su oni i upropašteni zbog toga, ali skupljaju i vrednuju. Uglavnom imaju vredne slike, nakit ili druge osmišljene vrednosti u stvarima Rakovi radije ćute, nego da brbljaju podsećam ih da je glupostčešća od smislenih reči. A Blizanci, šta god slobodoumno svaštarili, moraju znati da su ponikli od mene – sposobnosti da logiciram. Bik je pametno shvatio – da uzme ono što najbolje zna, porod i lakoću opstanka u svaki put pametnijim genima kroz decu koju će hraniti. Ovna sam podsetio da je miran život u realitetu uvek obaveza, pa on pobeže da se dokazuje na drugi terenima. Ribe i ja smo posebna priča. Lakše mi je da pomažem onome, kome će biti korisno. Vekovima skupljah znanje, a Jarac ga prihvati kao verovatno – iskustveno! Eto i njemu! Srelac bi da me svrgne sa nekog mesta, ja to mesto i ne tražim, ali izgleda da on ni učemu ne vidi autoritet nad sobom.

USKORO!

 

Vaga:
Moj krug je delio pravdu. Kad sam ja odmereno izneo poklone, mnogi nisu bili svesni delikatnosti tog momenta deljenja talenata, presuda i ostavljanja utisaka. Ovan je individualista, ali mu ja držim stranu, jer me on gleda. U suštini, ne mogu da se odlučim jesu li moji družbenici južni ili severni znaci. Meni je harmonija elemenata važna i sa Vodolijom i Blizancima sam, dok smo leteli u trianglu bratski podelio ljudski san – umeće letenja. Ja sam ukoričio sve Devicine knjige i ljubazno naplatio sve njene usluge. Okićenom Lavu sam dao osmeh, a Raku komoditet doma. Učinio sam korisnim Bikov rad, ma koliko to njemu delovalo zanemarljivim. Stojeći na zapadu, odlučio sam čvrsto, da od mene iznad horizonta svi budu izvedeni znaci ovih u krugu do mene.

 

Škorpion:
Da mene nema, vladala bi opšta pometnja. Nadobudni Strelac bi se isuviše uzneo, a Vage bi počele da otimaju. Ovan bi bio besmrtan i svaki rat bi izgubio smisao. Bik bi ostao nezadovoljen, a Blizanci bi konačno morali da odrastu, kad ne bi bežali od odgovornosti i posla mojih ozbiljnih zadataka. Rak bi gledao da uvek bude majčino dete, umesto da ima svoju porodicu. Lav ne bi imao meru, sudio bi i deci i roditeljima. Devica bi bila u stanju da izrekne i poneku glupost, a moj Jarac bi ostao toliko neprimećen, da ove ostale ne bi imao ko da uči dostojanstvu samoodržanja. Umnogome učestvovah u stvaranju duha i morala Riba, pomogoh im da prevaziđu surovost očaja. Ne dozvolih nikada Vodoliji da me potceni, opuminjujući je da sudbina vlada svim, i da pod nebeskom kapom svoje prohtevi tek na trenutak može kušati. Ja sam, deleći karte u svom krugu, svima dao po neku lošu i po nekog aduta.

 

Strelac:
U mom krugu, svi su imali sreće! Ja nisam gledao na zasluge, samo sam ponekom cilj udaljio od dohvata. Iako to Ribe ne vide, ja sam taj koji će ih velikodušno baciti u visine, ako samo dobro izrone kroz svoje jato. Od svakog borca Ovna mogu da napravim generala, a Vagi sam napisao zakone po kojima se upravlja. Bika sam rasteretio opreza i pothranio njegovo sladostrašće. Devici sam dao temelje kroz umotvorine i bujnost njenom semenu, iako ispada da je ona pre mene nastala. Ja sam jedanaesti jedanaestoj Vodoliji i peti petom Lavu, pa im dajem više, nego što mogu sami sebi. Istina je, ponegde sam preterao… Šapućem Jarcu gde je mir, a Škorpionu doživotno otplaćujem jednu staru opkladu…Rak misli u svojoj skučenosti da su obaveze koje mu zadajem avantura bez kraja. Blizanci su moji štićenici, njih ću, ako samo budu hteli, naučiti mnogim vrlinama.

 

Jarac:
Svi kažu da im ja ništa nisam dao, a ja ih sve vreme učim da ni od koga ništa ne očekuju. Da me intresuje bilo ko, poslao bi ih deset dana u planinu, na kamen i led, glad i žeđ, da tu vole sebe, pa zbog te ljubavi sebe i poštuju, a da se ne uznose i umišljaju u kojekakvim uživanjima tela, kvazi pameti, ega ili slave. Ja ni kao sedmi Raku nisam pothranio poverenje za kojim plače. Uslovio sam Lava na stvarnu odgovornost, a Devici učinio uslugu i ostavio je da se večito usteže. Vaga ima da drhti nad domom kao nad svetinjom, a Blizance sam na smrt preplašio, kad se zaigraju, da ne preteruju. Škorpion kroz mene govori, a Strelac broji i skuplja novac…Ja sam mu banka, mesta ima, ali nedam kamatu. Zbog mene Vodolija hoće da zaboravi prošlost, da je izbriše…a prošlost se ponavlja. Zbog mene su Ribe svesne realnosti samoće, koliko su uopšte svesne realnosti. Ja sam država kojom Ovan ratuje, koju dobija i gubi misleći ponekad da sam mu sam neprijatelj. Ja sam mu uzrok i krajnji cilj. Bik je tradicionalsta zbog moje devetke…a ako neki u krugu nisu zadovoljni, kad sasvim nestane zima i kazne će biti ukinute.

 

Vodolija:
Bez mene niko ne bi imao budućnosti. Mojčasovnik je ubrzan, da se stvori ravnoteža sa onim zarđalim u merenju vremena. Moja geometrija je komplikovana. Ja imam prizme za vid kroz vreme. Do mene će svi doći ubuduće i kad im postanem sadašnjost, ukinuću im je praveći novu viziju. Zbog mene Lav jedino sebi veruje, a Rak bi nazad u detinjstvo, jer mu je kraj nepredvidiv. Dovodim Devicu u paniku, da večito sređuje nered i haos, a Škorpionu sam dao nekoliko života ubuduće. Zbog mene Strelac nema ni najmanju meru, jer mu pothranih najjaču vrlinu – dadoh mu neuništive potkovice, da pada i ustaje i nikada ne staje. Blizancima dajem britkost uma, a Ribe držim u neizvesnosti, u nadi ali ičekanju. Zbog mene Ovančesto kroji politiku i umire za ideju. Ja najlakše mogu da isprovociram Bika i bacim ga u bes. Potpirujem spremnost Vage da za ljubav izgubi glavu. Od Jarca do mene je samo korak, a on ga iz opreza ne poteže. Pravim se da ne vidim kako osmatra, jer on od sebe treba da stvori mene.

 

Ribe:
Ja sam skupio sve grehe i sabrao svačiju tugu. Više su mi delili nego što su tražili. To moje poslednje dvanaesto mesto je zatvorilo krug, ali sam ja u odnosu na ostale morao da postanem jedina preostala uloga bez izbora. Ovan nije više mogao da izdrži, pa se ponovo rodio i to bez sećanja na prošlost. Blizance više niko ne može da prevari, a Lavovi i ne pomšljaju da umiru. Zbog mene! Strelac nikad ne dolazi kući, već kuću traži ko zna gde, a Devica nema osećaj dovršenosti. Nedostajem joj kao da ne postojim! Škorpion je sebi udesio da ima ljubav i igru do «kraja», a Jarac je prihvatio svoju autonomnost. Bik i Rak su me razumeli i njima sam dao najbolje – Raku maštu i intuitivnost, a Biku ljubav za svoje štićenike. Na kraju sam ostavio svima da procene – oni koji prepoznaju dubinu mojih emocija – dobiće od Boga u onom polju i onom mesecu kad od sebe izbroje do mene. Svi koji mi nisu verovali propašće u sopstvenom nedostatku vere istog tog meseca u istom polju života

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top