Psihologija ponašanja – ponašanje za volanom

psihologija voznje

OVAN
Pripadnici ovog znaka su bili glavni krivci u 6,6 % udesa. Vecina tih udesa se odigrala izmedju 11 i 17 casova, te se preporucuje pojacani oprez upravo u ovom delu dana. Posebna koncentracija i budna svest je potrebna kada je pojacana saobracajna guzva i kod preopterecenih puteva, jer u 85 % saobracajnih nezgoda Ovnovi su se sudarali sa drugim vozacima, tj. nisu imali dovoljno strpljenja i zivaca.

BIK
Oni su bili glavni krivci u 6,2 % udesa. Inace, oni se svrstavaju u kategoriju “pouzdanih vozaca”. Sa obzirom na podatak, da se devet od deset udesa dogodio izmedju 17 i 23 casa, potrebno je da budu oprezniji u vecernjim ili nocnim satima.

BLIZANCI
Oni su bili glavni krivci u 9,3 % udesa. Najveci broj udesa je bio prouzrokovan prebrzom ili agresivnom voznjom, npr. presecanjem puta drugom vozacu. Narocito treba da se klone opasnog preticanja, prebrze voznje i cestih “krivudanja” – menjanja saobracajnih traka.

auto za svaki danRAK
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 8,8 % udesa. Najcesci uzroci tih udesa su bili – neobazrivo ukljucivanje u saobracaj. Savet je – da uspore voznju na pesackim prelazima, zatim da obrate paznju na znak “stop”, kao i na raskrsnicama gde obicno “zanemare” nekog od ucesnika ili vecu koncentraciju prilikom ukljucivanja u saobracaj.

LAV
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 7,4 % udesa. Najveci broj tih udesa se dogodio prilikom preticanja ili usked neprilagodjene brzine. Oni obicno “kiksnu” na “losim” drumovima ili na neravnim terenima. Savetuje im se pojacani oprez pri razlicitim klimatskim, vremenskim i drugim uslovima.

DEVICA
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 10,7 % udesa. Do tih nezgoda je nacesce dolazilo usled prekoracenja brzine ili zbog voznje na pogresnoj strani puta. Posebno im se savetuje usporavanje brzine pri ulasku u krivinu, kao i vise paznje u pracenju kretanja drugih vozila na drumu.

USKORO!

dobra udobna voznjaVAGA
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 6,1 % udesa sto je i najmanji procenat u odnosu na sve druge pripadnike zodijaka. Ipak, do udesa najcesce dolazi zbog nedovoljne koncetracije ili smanjene paznje. Vage umeju iznenada da se “zaokupe” necim drugim, sto nema veze sa saobracajem – odlutaju mislima ili pogledom. Savet je – vise koncentracije na vaznju, narocito u nocnim satima.

ŠKORPION
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 6,8 % udesa. U vecini tih nezgoda dolazilo je do “direktnog sudara” i to na ravnom putu. Oni su vrlo energicni vozaci, cesto preticu ostale i skloni su “riskantnoj” ili brzoj voznji. Savet je – vise opreza u svakom pogledu, a narocito kada preticete druge.

STRELAC
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 6,8 % udesa. Do tih nezgoda je nacesce dolazilo usled – laksih sudara na raskrsnicama ili zbog nedovoljnog strpljenja i prebrze voznje. Ponekad oni umeju i da zanemare znak “stop”, semafor ili pravila prvenstva. Takodje, skloni su i da prave razlicite prekrsaje. Savet je – Vise postovanja saobracajnih propisa i postovanje ogranicenja brzine.

JARAC
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 13 % udesa – ujedno, to je najveci procenat u odnosu na sve pripadnike zodijaka. Najveci broj tih udesa se dogodio prilikom nepostovanja razlicitih saobracajnih upozorenja, znakova ili propisa. Oni umeju da se ne obaziru na znak “stop”, “uspori” ili”oprezna voznja”. Stoga, savetuje im se – obracanje paznje na razlicite propise i narocito, vece postovanje oznaka, signalizacije ili saobracajnih pravila.

VODOLIJA
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 9,9 % udesa. Pri tome, cetiri od ukupno deset udesa bili su sudari sa manjim i sporijim vozilima. Nemaju dovoljno strpljenja za saobracajnu guzvu, kolone, zastoje ili za sporiju voznju, kao i prilikom prelaska preko raskrsnica. Savet je – Obratite vise paznje na ostale usesnike u saobracaju i budite strpljiviji, ne preticite bez preke potrebe.

RIBE
Oni su se pokazali kao glavni krivci u 8,4 % udesa. Do tih nezgoda je nacesce dolazilo usled – nepostovanja znaka “stop” i slicnih upozorenja na tablama ili na semaforima. Oni umeju povremeno da odlutaju u svojim mislima ili da se “iskljuce”, tako da je kod njih nedovoljna koncentracija i nedostatak paznje osnovni ralog za saobracajni udes. Savet je – vise se usredsredite na ostale ucesnike u saobracaju i, narocito, obratite paznju na saobracajne znake koji Vam promicu.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top