Odnos horoskopskih znakova prema novcu

horoskop, novac, znaci

Uticaj i osnovno znachenje koje ima planeta u drugoj kuci

Kada se Sunce nalazi u drugoj kuci – veliki akcenat je na novcu, imovini i materijalnoj sigurnosti. Ove osobe odaju utisak da za njih prakticni ciljevi imaju prioritet.
Mesec u drugoj kuci – utice na vrednovanje tradicionalnih, materijalnih i imovinskih dobara.
Merkur – utice da osoba ima izgradjen osecaj za biznis, trgovinu i metodicnost. Medjutim, kod njih novac moze lako da dolazi i odlazi.
Venera – javlja se teznja ka ekstravaganciji, za dostizanjem visokog – elitnog drustvenog polozaja, kao i potreba za zgrtanjem imetka.
Mars – ukazuje na postojanje razlicitih faktora “opasnosti” u nacinu sticanja ili zadrzavanja novca i bogatstva.
Jupiter – novac se trosi “lake ruke”, rasipno i galatno uprkos urodjenom smislu za vodjenje poslova.
Saturn – ukazuje na parakticnu, racionalnu, stedljivu i radnu osobu koja ne zeli da se eksponira.
Uran – nemonovno dolazi do naglih uspona i padova, kao i do nekonvencionalnog nacina zaradjivanja novca.
Neptun – predstavlja potnecijalne “opasnosti”, teskoce i probleme, ne sluti na dobro. Medjutim, ove osobe su obdarene vrlo neobicnim i dobrim idejama u smislu zarade novca i sticanja bogatstva.
Pluton – ukazuje na dobar smisao za poslove, ali i svojevrsnu sebicnost ili skrtost kada je rec o trosenju.
Severni mesecev cvor – donosi “dobitke” i srecu u sticanju novca i botatksta, a Juzni cvor – ukazuje na potencijalne gubitke i na “losu srecu”.

Odnos horoskopskih znakova prema novcu

Novac, skrtice

OVAN
Vecina problema nastaje usled loseg izbora poslova i neprisajanja na kompromise ili na promene. Obicno su skloni preterivanju i nemaju osecaj “kada treba prekinuti”. Ipak, kada osete finansijsku krizu postaju vrlo razumni u trosenju.
Sklonost ka kockanju: da, najvise vole sportske kladionice u kojima umeju da ostave dosta novca, vrlo su temperamentni ukoliko ih ponese “kockarski zar”.

BIK
Vrlo su obazrivi i stedljivi, grcevito se drze i cuvaju ono sto je njihovo. Obicno ulazu ili trose novac samo kada su sigurni da je to isplatljivo i pametno.
Sklonost ka kockanju: i da i ne. Vole kladjenje na konje, trke raznih zivotinja kod njih izazivaju interesovanje.

BLIZANCI
Vecina Blizanaca su “srecne ruke”, potrebno je samo da odluce (sustinski problem) kojim poslom zele da se bave. Obicno im novac redovno pristize ili u velikim kolicinama, ali takodje, oni ga istom brzinom i trose.
Sklonost ka kockanju: da. Bolje je da izbegavaju ovaj poriv kako ne bi imali porok, jer oni nemaju smisao za manirske spekulacije, kao ni strpljenje za kockarske igre.

RAK
Oni uvek imaju neku “zlatnu rezervu” ili odvojene pare za “crne dane”, pri tome vrlo mudro ce odlagati trenutak kada ce ga potrositi. Oni nisu skrti vec vrlo obazrivi. Vazna im je sigurnost i imovinski status.
Sklonost ka kockanju: ne. Nisu ni narocito “srecne ruke” i ne privlaci ih ta vrsta izazova. Car mogu da osete prilikom kladjenja – najcesce sportska prognoza.

USKORO!

LAV
Ako postoji dobra prilika – Lav je sigurno nece propustiti. Umeju da budu “srecne ruke”, mada najcesce dobijaju manje od onoga koliko im pripada. Na zalost, nesto teze izvlace pouku iz svojih gresaka. Vole udobrnost i eksponiranje.
Sklonost ka kockanju: da. Posebno ih privlaci “veliki rizik” – najveci ulog. Ume da ih ponese kockarski zar.

DEVICA

Postoji dva osnovna tipa, prvi – ume da propusti svoju sansu vec na samom startu i u jednom potezu, drugi – ume da radi veoma uporno i dugo da bi ostvarili zeljeni cilj, predani su u radu. Oprezno i stedljivo cuvaju svoj novac ili imovinu.
Sklonost ka kockanju: ne. Delimicno ih privlaci sistematsko kladjenje, tj. kada mogu da razrade sve moguce opcije.

VAGA

Teze ka tome da sto vise uzivaju u zivotnim radostima i raznim carima, medjutim novac ili emocije mogu biti njihova “slabost” – do “propasti”. Vole udobnost i pri tome na razlicite nacine sticu novac i svoje bogatstvo, umeju neprekidno da uzimaju ali i bezrezervno da poklanjaju.
Sklonost ka kockanju: i da i ne. Obicno biraju sistematska kladjenja i igre koje zahtevaju logican nacin razmisljanja.

SKORPION

Obicno su vrlo snalazljivi i sposobni, umeju sjajno da iskoriste tudji novac za svoju korist ili dobitak, cak imaju i srecu koja ih prati. Kada sebe dobro obezbede umeju da budu darezljivi i prema drugima.
Sklonost ka kockanju: i da i ne. U nacelu njih interesuje samo siguran dobitak ili “glavna nagrada” – nista polovicno ne dolazi u obzir.

STRELAC

Za njih je cesto druga polovina zivota mnogo uspesnija, jer prva polovina im prolazi u ostvarenju onoga sto zele, ako ucine neku gresku – ona ume da bude vrlo “skupa” ili velika. Ipak, iskustvo cini svoje i vremenom umeju da stvore novac, imetak i status.
Sklonost ka kockanju: da. Oni su “srecne ruke” i obicno cesce dobijaju nego sto gube, medjutim najveca mana im je – nestrpljivost.

JARAC
Oni su vrlo oprezni, mudri i stedljivi, pri tome mnogo vise vole da cuvaju ono steceno nego da trose ili da ulazu. Kada odluce da uloze svoj novac, to ce sigurno biti nesto sigurno, prakticno i vredno, kao sto su biznis ili nekretnine.
Sklonost ka kockanju: ne, njih ne privlaci ta vrsta rizika. Medjutim, ako se nekada desi obicno su “lose srece” i pretrpe veliki gubitak.

VODOLIJA
Kod njih novac lako prolazi kroz prste i to u oba ili vise pravaca. Iako lako zaradjuju, jos lakse trose i pri tome jos imaju i neke “tajne rezerve” ili “spasonosna resenja”. Uredno placaju svoje obaveze i rado pomazu onima koji imaju manje srece od njih. Vrlo su snalazljivi i nisu optereceni novcem, ali se vesto i domognu dobrog statusa.
Sklonost ka kockanju: i da i ne. Obicno ih privlaci neki vid “igre na srecu” ili ulaganje u akcije kao neki vid neizvesnog ulaganja.

RIBE
Vrlo intuitivne, sumnjicave i veste – uvek znaju za neki “tajni trik” kako doci do novca. Nemaju praktican duh, ali ih prati neka cudna sreca i okolnosti koje im idu u prilog. Do novca dolaze posredstvom drugih, u zajednickim akcijama i kroz saradnicke poslove.
Sklonost ka kockanju: da. Njih privlace razliciti rizici ili kockarski zar, cak postoji opasnost od porocnosti jer nemaju dovoljno smisla za sistematiski nacin misljenja, kao ni za samodisciplinu.

Izvor: www.astrolook.com

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top