Negativna strana horoskopskih znakova

horoskop, znakovi, negativno

Težnja svake osobe jeste da se u javnosti predstavi u svom najboljem svetlu vešto skrivajući svoju drugu stranu medalje. Ali astrologija ne miruje i otkriva koje su to loše strane – mane svakog horoskopskih znakova:

horoskop, znakovi, negativnoOvan – arogantni buntovnik

Ovan, prvi znak zodijaka, u skladu sa svojim mestom i simbolikom, upravo u prvenstvu može preterivati i to lako prelazeći granicu dobrog ukusa i pristojnosti. Nametljivost, ali ona preterana, zatim drskost i arogancija iz kojih se sasvim prirodno nastavlja sebičnost. Ovakva koncepcija podrazumijeva ljubomoru, egoizam, sklonost ka svađama, ispadima u socijalnom smislu, i specifično odbojan stav ka stvarima i normama.

Bik – rob predrasuda

Bik, u skladu sa svojom materijalnom prirodom sklon je preterivanjima svake vrste. Materijalnim dobrima pokušava da podmiri emotivne potrebe, te često postaje rob imovinskih vrednosti koje popunjavaju njegov život. Prihvatanjem ovih vrednosti postaje mlitav, gubi meru u hrani, postaje povodljiv za materijalnim dobitkom.

Blizanci – majstor obmane

USKORO!

Treći po redu je znak Blizanaca, simbolički postavljen i zadužen za komunikaciju. Naravno, kao i drugi znaci, primarno pravi greške na “svom terenu”, te zna biti prebrz i površan upravo u komunikaciji i razmišljanju često čineći greške u proceni. Naopak način komunikacije izaziva pojave nalik licemjerju, ili samo licemjerje, iskorištavanje drugih za svoje ciljeve obmanom ili navođenjem na pogrešne zaključke, nepouzdanost i sklonost ka laži.

Rak – brižan, ali za samo sebe

Nakon Blizanaca dolazi nam znak Raka i mnogi bi se uhvatili za njegovu brižnost, ali najveći broj pripadnika ovog znaka brižan je samo za sebe i svoje potrebe. Kao izrazito ženski znak, posebno je loš za osobe muškog pola, te ih čini slabićima i “šonjama” koji dok okolo izigravaju Kazanove, sa strahom kupuju ženama skupe poklone ne bi li se “oprali”. Često su to praznovjerne osobe, svakako bez obzira na pol, histerično okrenute svojim sebičnim željama.

Lav – dominantan po svaku cijenu

Teatar u zodijaku predstavlja peti znak po redu, odnosno znak Lava. Teatar predstavlja ono što može, a ne mora biti. Jednako su Lavovi ti koji uvijek nešto “glumataju”, šepure se i pokušavaju da budu viši za glavu. Lažni sjaj, naduvani glamur, svima sem njima, najviše liči na parodiju, prije nego neki drugi ozbiljan komad. Hvalisavost i dosadna nametljivost također spadaju u negativne osobine ovog znaka.

Djevica – nesigurnost prikriva snobizmom

Šesti znak Djevica, po prirodi polja koje opisuje, a u vezi sa zdravljem, svakako da će imati problema sa hipohondrijom. Kako umišlja bolesti, tako umišlja i druge stvari, pojave i događaje. Ovakve pojave češće su kod ženskih pripadnika ovog znaka. Iz razloga neostvarene ženstvenosti i nedovoljne sigurnosti u sebe kao ženu, kreću da izmišljaju zvanja, titule i događaje u kojima nisu ni učestvovale. Modernim žargonom “foliraju se”, ali dolazi i do ozbiljnih anomalija u ponašanju, te se ove ličnosti često lažno predstavljaju. Također, snobizam bi spadao u negativnu stranu ličnosti ovog znaka.

Vaga – važe samo u svoju korist

Balans, ravnoteža u pravom poretku stvari bile bi odlike sedmog znaka – Vage. Inače, ovaj znak je simbol pravednosti, ali u odnosu na ideal velika su odstupanja. Često učestvuju u spletkama, balansiraju, ali između dvije strane u namjeri da izvuku ličnu korist. Često su proste, samožive osobe koje se povode za masom i samo u masi imaju neki vid hrabrosti za akciju, dok se samostalno prilagođavaju situaciji i izvrdavaju.

Škorpija – sklone suicidu

Osmi znak – Škorpija vezuje se više za negativne ljudske osobine. Ono što ga zaista čini negativnim jesu teške misli i kompleksan, mada izvrnut način razmišljanja. Dosta bijesa, netrpeljivosti i primarnih instikata vode ličnost u sukobe sa okolinom. Slonost ljubomori, osvetoljubivost, ukorijenjene zablude samo dodatno otežavaju stvari. Vrhunac ovakvog sklopa ličnosti zna biti suicidni nagon koji se posebno javlja pod pritiskom frustracija.

Strijelac – površan i licemjeran

Deveto polje i deveti znak Strijelac tradicionalno se vezuje za viši duh. Ali, kako svaki pripadnik ovog znaka nije obasjan “božanskim proviđenjem”, dolazimo do često površne ličnosti, dobrog taktičara, ali slabog stratega. Površnost i primitivni hedonizam odlikuju ovakve tipove. Želja za spoznajom ne postoji već samo želja za što boljom maskom koja treba da posluži lakšem opštenju sa okolinom. Takvo ponašanje vodi licemjerju i banalnosti.

Jarac – tiranin lažnog autoriteta

Jarac, bradata i rogata životinja zodijačkog kruga, burno mekeće svoje nezanimljive priče, opterećena lažnom veličinom svoje ličnosti. Veličine nema, samo lakomosti i samoživosti. Mrzi sebe do podne, a od podne čitav svijet. Kako je za muškarca loš znak Raka, tako je za ženu jednako ili više loš znak Jarca. Sklona i fizičkoj i psihičkoj bolesti, nesigurna u sebe i sebično neostvarena, ovakva ličnost predstavlja napor za svoje okruženje. Pokroviteljski stav koji pokušava da nametne, loša je gluma nesigurne i slabe individue.

Vodolija – precijenjeni blefer

Vodolijanski altruizam još je jedna obmana zodiaka. Umjesto želje za opštim dobrom, prevlada egoizam, razdražljivost i samoljublje. Egocentričnost često pokuša da predstavi kao ingenioznost i uzvišenost, ali se performans završi sa ulogom običnog precijenjenog blefera. Nedostatke pokušava da kompezuje svestranošću koja je najčešće loša predstava osobe koja se razumije u neke “posebne” stvari.

Ribe – vjeruje u svakakve gluposti

Završetak zodijaka pripada znaku Riba. Ono što često želi da predstavi ideologijom, idealizmom i beskrajnom vjerom, završava se zajedljivošću, neistinom i predrasudama. Neurednost, nedostatak inicijative, tromost misli i djela i inače opisuju ovaj znak i ne predstavljaju negativne već opšte osobine Riba. Praznovjerje i vjera u svakakve gluposti dodatno opterećuju ovaj više nego problematični znak. Česta je sklonost ka opijatima, alkoholu i tabletama.

Izvor: Opusteno.rs

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top