Koji cvet štiti vaš horoskopski znak

horoskop, znaci, cvece

Svaki horoskopski znak ima svoje zaštitnike, simbole. Otkrijte koji cvet, odnosno biljka je simbol vašeg astrološkog profila.

OVAN (21. mart-20. april): GLOG
Ovna karakterišu impulsivan karakter, vatren i avanturistički duh. Njiihova planeta je Mars. Imaju ogromnu fizičku energiju, pa je njihov simbol glog.

BIK (21. april-20. maj): RUŽA

horoskop, znaci, cvece
Image by Larisa Koshkina from Pixabay

Prema legendi, crvena ruža je nastala tako što se Venera (zaštitnik znaka Bika) ubola na trn bele ruže, a njena krv je učinila crvenom. Ruža je i simbol ljubavi.

BLIZANCI (21. maj-20. jun): RAZLIČAK
Merkur, najbrža planeta zodijaka koji je dobio ime po mladom glasniku obližnjih bogova, vlada ovim šarmantnim znakom. Za njega je odabran različak kao zaštitni cvet, jer njegovi mali cvetovi zrače svežinom i odaju živahnost – koja odlikuje pripadnike ovog znaka.

RAK (21. jun-22. jul): LOKVANJ
Za sve vodene znakove, kao i za Rakove, poznato je da su veliki sanjari. Vole da žive u sećanjima. Njihova zaštitna planeta je Mesec, a simbol lokvanj – cvet koji pluta na vodi. Prepuštanje struji koja ga nosi simbolizuje postupke osetljivih Rakova.

USKORO!

LAV (23. jul-22. avgust): SUNCOKRET
Cvet koji najviše voli sunce najlepši je baš u avgustu kada “vladaju” Lavovi. Njegovim veličanstvenim narandžasto – žutim cvetovima teško može iko da odoli.

DEVICA (23. avgust-22. septembar): BELI LJILJAN
Pri izboruovog cveta za simbol Device, čija je zaštitna planeta Merkur, najviše su presudili čednost, stidljivost i opsednutost higijenom – cvetovi belog ljiljana savršen su simbol čistoće i nežnosti.

VAGA (23. septembar-22. oktobar): LALA
Za Vage kažu da imaju ljupki izgled i skladne pokrete. U emotivnom životu su dosta osetljivi i ranjivi, a lala ih najbolje predstavlja jer je, s visokom i tankom stabljikom, nežnim laticama, simbol elegancije.

ŠKORPIJA (23. oktobar-22. novembar): KALA
Škorpije su pod zaštitom Plutona, planete psihičke evolucije, seksa i misterioznosti. Te osobine najbolje predstavlja kala, cvet vijugavog oblika, koji delomično sakriva, a delom otkriva svoje srce.

STRELAC (23. novembar-21. decembar): FREZIJA
Osobe rođene u ovom znaku karakteriše idealizam, sanjarenje i detinjasto ponašanje, a sve to jer su rođene pod zaštitom Jupitera. Za njih je odabran cvet frezije, poreklom s juga Afrike. On svojim malim raznobojnim laticama simbolizuje želju za raznovrsnošću.

JARAC (22. decembar-19. januar): ARNIKA
Pripadnici ovoga znaka važe za tradicionaliste, baš kao što je i njihov zaštitnik Saturn. Za njihov cvet odabrana je arnika jer uspeva u hladnim klimatskim područjima. Od nje se dobijaju sredstva za ublažavanje reume, od koje Jarci često pate.

VODOLIJA (20. januar-18. februar): MIMOZA
Vladar hirovitog znaka je Uran, a njegova glavna karakteristika je nezavisnost. Upravo je lepršava mimoza simbol emancipacije i slobode, pa je sasvim logično da je ona i simbol svih Vodolija.

RIBE (19. februar-20. mart): VISIBABA
Ribama gospodari Neptun, bog mora, a visibaba kao njihov simbol izabrana je samo zato što cveta tokom vladavine tog horoskopskog znaka i zato što svojim izgledom u nama izaziva osećaje koji su tipični za Ribe: nežnost i osetljivost.

Izvor: zena.blic.rs

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top