Koje su najbolje vežbe za horoskopske znakove

vezbanje, zdravlje, po horoskopu

Koje su najbolje vežbe za horoskopske znakove

Vežbe za vas – koje to vežbe astrologija preporučuje za svaki znak horoskopa. Šta vam najviše odgovara?

Vežba za glavu (Ovan, Vodolija i Devica)

Ukoliko sedite na stolici, stavite ruke na kolena, ispravite leđa i istegnite vrat prema plafonu kao da vas neko vuče za kosu na temenu. Zatim polako, u velikom luku, spustite glavu napred, zatim je ospravite i izvijte unazad, ispravite, okrenite nadesno ili spustite bradu na rame, vratite pravo i isto uradite na levu stranu. Prislonite desno uvo na desno rame, a zatim levo uvo na levo rame. Polako kružite glavom počev od napred dole, desno, nazad, levo, napred dole i isto na levu stranu. Okretanje i kruženje glavom izvodite polako i kontrolisano, a ramena su sve vreme nepokretna.

Vežba za jačanje očnih mišića (Lav, Ovan i Vodolija)

Userite pogled na obrve, zatim na obraze, u desni ugao oka, pa u levi, a pogled možete usmeravati i gore desno, dole levo, gore levo, dole desno. Zatim zamislite da je vaša glava u centru velikog sata i pogledom prelazite preko brojeva u pravcu kretanja kazaljke od 1 do 12 i u obrnutom smeru.

Vežba za leđa (Bik, Lav, Vaga i Vodolija)

vezbanje, zdravlje, po horoskopu
Image by Ichigo121212 from Pixabay

Ova vežba neophodna je svima koji zbog posla sede tokom celog dana, jer jača leđne i stomačne mišiće i opušta vratne. Stanite iza kauča ili fotelje i napravite jedan korak unazad. Obe ruke oslonite na naslon, a noge blago savijte u kolenima. Uvucite stomak povlačeći ga prema kičmi, ali nastavite normalno da dišete i ne zadržavajte vazduh. Povijte se u leđima, kao da želite da razdvojite lopatice, spuštajući glavu nadole, kao mačka kada se nakostreši. U tom položaju zadržite se deset sekundi, a zatim se ponovo ispravite. Vežbu ponovite tri puta.

Vežba za jačanje leđa i ramena (Blizanci i Lav)

Lezite na stranu, savijte noge u kolenima, odignite gornji deo tela i naslonite se na lakat leve ruke. U desnoj ruci držite flašu s vodom tako da vam podlaktica bude podignuta iznad nadlaktice. Podignite kukove tako da vam trup bude pravo od kolena do ramena, a desnu ruku s teretom ispružite prema plafonu. Uradite obe strane po tri puta.

USKORO!

Vežba u sedećem položaju (Rak, Vodolija i Ribe)

Sedite i ispružite noge na krevet ili trosed, a možete da sednete na pod. Vrhove nožnih prstiju povucite prema kasebi i ispravite gornji deo tela. Ruke ispružite napred, dlanovima nadole. Gornji deo tela pomerite unazad, naprežući pri tom stomačne mišiće. Zatim se spuštajte prema nogama dok dlanovima ne dotaknete stopala. U ovoj poziciji zadržite se 5 sekundi, a zatim se vratite u početni položaj. Vežbu ponovite tri puta.

Vežba u ležećem položaju (Škorpija i Ribe)

Ukoliko iz kreveta volite da gledate televiziju, lezite na leđa, stavite debeli jastuk između nogu, zategnite trbušne mišiće i 20-tak puta posegnite rukama kao da pokušavate da iščupate jastuk. Ova vežba je odlična za jačanje trbušnih mišića i organa u karlici, a možete da je radite tri-četiri putadnevno po pet minuta.

Vežba za jačanje kolena, butina i zadnjice (Strelac i Jarac)

Stanite uspravno, noge razmaknite u širini ramena, a ruke oslonite na kukove. Zatim udahnite, uvucite stomak i zategnite trbušne mišiće. Težina tela neka bude na petama. Lagano se spuštajte u čučanj, savijajući kolena kao da nameravate da sednete. Leđe treba da budu prava, kolena u ravni sa stopalima, a butine i listovi pod pravim uglom. Zadnjicom dodirnite sedište, izdahnite, ispravite noge i bez zadržavanja se ponovo podignite. Uradite od 8 do 15 čučnjeva, pa ponovite tri puta.

Izvor: conopljanews.net

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top