Kineski horoskop – Zmija

GODINE ZMIJE:
1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025.

kineski-horoskop-zmijaLukavih zmija ima kao peska u moru. One često imaju šesto čulo i ponekad nemarno predskazuju, ono što bi se moglo dogoditi sledećih sati, dana ili meseci. Koga vole, obećavaju mu dobro, a ko im je odvratan, njega prate zlim pogledom. Već su se mnogi protivnici zmije sapleli pred ciljem, samo zato, što im je zmija to poželela.
Ovde treba odmah reći: Zmije nisu grešne, jer one ne navode na veći greh, nego što su nekada učinili Adam ili Eva.
One su samo lukave, što treba da znači, spremne na trikove i ujedno mudre. Ako su sebi postavile cilj, postići će ga mudrošću, lukavstvom i uz pomoć dobronamernih zaštitnika, koji gaje zmiju u nedrima.
Već se vidi: Zmije postižu nešto u životu. One nisu bezuslovno najvrednije, ali su možda najtvrdoglavije, kada se treba peti stepenicama uspeha. Uglavnom sve ide glatko, jer lukave zmije znaju, gde najviše mogu da postignu, a gde se ostaje čistih ruku. Pošto savršeno umeju da se prilagode svakom čoveku, da savetom i delom stanu na njegovu stranu, pogodne su pre svega za pedagoge i profesore na fakultetima, za psihologe i psihijatre. One se takođe mogu naći pred sudom, kao na rečima najjači protivnici svake nepravde, ali ponekad ispraše i one, koji možda imaju najmanje nečiste savesti. Zmije vole hazarderstvo i uglavnom su srećne ruke. One pokušavaju, da iz bubnja izađu upravo oni brojevi, kojima su one popunile svoje tikete.
Tako se među zmijama nađe i poneki vitez sreće, neka zvezda s pozornice, filma, televizije, ali i ponekad zaljubljenik
pasijansa, vidovnjak ili poslovni astrolog, koji zvezde postavlja na pravo mesto.
Žene rođene u znaku zmije udaju se uglavnom bogato, da bi obezbedile minimum egzistecije, što je dami lepog izgleda i potrebno. Jer žene rođene u znaku zmije žele da otmeno i elegantno idu kroz život; one žele svoju lepotu, svoje privlačne obline da istaknu modnim detaljima. Žele da utiču na sve muškarce, a ne samo na sopstvenog.
Time je već rečeno, da rođeni u znaku zmije mogu da se igraju u ljubavi. Prema onima, koji im se dopadaju, ophode se kao sa svojinom. Avaj, ako one imaju razloga za ljubomoru! U obrnutom slučaju očekuju velikodušnost — a
kako zmiju uopšte prevariti?! U životu zmije postoji i razlog za pretpostavku, da se vernost ne uzima sasvim ozbiljno.
U svakom slučaju, zmija još uvek drži svetski rekord u ljubavnim izletima! Pritom su zmije, u stavri, celim svojim bićem kao stvorene za brak. One su najbolji očevi u porodici, majke sa najviše razumevanja i bračni drugovi, ako se velikodušno zanemari, da su rođeni u znaku zmije, takođe, samo ljudi od krvi i mesa. Zmije su dovoljno samokritične da priznaju grešku, uz moto: Koji čovek ne pravi greške? Samo kod drugih nisu tako uviđajne. I zbog toga su zmije teška bića na zemaljskoj kugli. U prkos svemu, zmije se moraju voleti. I zato srećnici, koji poseduju zmije, zanemaruju njihovu neučtivost.
Zmije ne govore mnogo, ali njihov temperament ih tera u pogrešnom pravcu. Onda one pobesne, sve shvataju pogrešno i zakače se na predmet svog nezadovoljstva, koji postaje sve manji i manji, sve dok najzad potpuno ne nestane. Zbog toga je zajednički život sa rođenima u znaku zmije mučenje, koje traje samo nekoliko sati! Zmije brzo zaboravljaju — naročito ako nekog vole. Pomažu mu gde god mogu. Samo su sa novcem malo škrte; i dobar savet pomaže — zar ne?
Ovim smo dospeli do jednog poglavlja u kome zmije ne znaju za šalu: U finansijama i sigurnim vrednostima. Zmije nisu cicije, ali nisu ni tako darežljive, da bi sa svoje štedne knjižice podigle poslednju paru, kako bi nekog izvukle iz
škripca. Veliki deo zmijine imovine su nasleđene vrednosti, dobijene u igri, a često i izšpekulisane. Rođeni u znaku zmije ipak su malo upućeni na sreću, koju onda tokom dugog života podešavaju, da bi svoj voljeni dom mogli luksuzno da urede, jer luksuz je zmijama potreban da bi bile srećne.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU ZMIJE?

Male zmije su bića koja misle samo na igru, a u školi često znaju i da zadremaju i ne žele da uvide potrebu pisanja domaćih zadataka. Moraju se ohrabrivati i mora im se dokazivati, kako je važno raditi ozbiljno, jer se onda i kasnije u životu može nešto postati. Lukava deca rođena u znaku zmije, najzad sama shvate, da je bolje zagrejati stolicu. Ponekad je za to već kasno, i razred se ponavlja. Uglavnom se provlače kroz život kao pravi sezonski radnici, koji za tri meseca kao od šale postignu ono što drugi s mukom steknu za godinu dana. Tako deca rođena u znaku zmije imaju više vremena za igru, za sport i uprkos tome daleko doguraju. I kada jednom zaista shvate pravo značenje reči „obaveza” ozbiljno će se pripremiti za veliki cilj, da postanu nešto „pristojno”.

ZMIJA OD OVNA DO RIBE

Ovan—zmija (21.3.—20.4.) neobazrivo ide kroz život, sa zanosomvi energijom radi na sopstvenoj karijeri. Njen žustrivtemperament joj ponekad pomrsi konce.
Bik—zmija (21.4.—20.5.) unosi nemir u život onih koje voli. Njen temperament obara stabla. Tamo gde drugi strpljivo čekaju, onda udara svom žestinom. I to joj donosi mnogo uspeha.
Blizanci—zmija (21.5.—21.6.) misli su joj kao oštrica noža — ali u svoju korist. One su velike zavodnice među zmijama. Uvek nezadovoljne uspehom, žele da postignu još
više.
Rak—zmija (22.6.-22.7.) najviše bi volela da je rođena kao penzioner. Pošto to nije moguće, dozvoljava drugima da rade za nju, a sama ide dalje. Ona je podnošljiva i tolerantna.
Lav—zmija (23.7.—23.8.) ne da se podčiniti. Sprovodi sve što je jedanput shvatila kao ispravno. Njen oštri razum donosi joj više nego njeno zanatsko umeće.
Devica—zmija (24.8.—23.9.) vidi svaki trun prašine. Pedantna je, mada bi mogla da postigne nešto veliko, kada ne bi bila toliko sumnjičava. Teži potpunoj sigurnosti.
Vaga—zmija (24.9.—23.10.) očarava sve, samo što se ima utisak, da ona to ne misli sasvim iskreno. Od svih zmija ona se najviše uzda u sreću, jer rad nije njena jača strana.
Škorpija—zmija (24.10.—22.11.) često najviše kritikuje samu sebe, zato ide dalje i pravi karijeru. Ubedljiva je zahvaljujući šarmu. Takva zmija se mora voleti!
Strelac—zmija (23.11.—21.12.) voli novac, ali i lep dom. Zna snažno da upotrebi laktove, ako je potrebno da suparnika ukloni s puta. Omiljena je uprkos tome.
Jarac—zmija (22.12.—20.1.) tvrdoglavo sledi svoj cilj. Čim ga postigne, prelazi na drugo. Proračunata je i u ljubavi. Koga voli, njega želi i da poseduje!
Vodolija—zmija (21.1.—19.2.) ima šesto čulo. Njen pogled u budućnost često je negativan. Ima blesave ideje — kako u poslu, tako i u ljubavi.
Riba—zmija (20.2.—20.3.) često se u životu poigrava, rado diskutuje. Ako profesiju uspe da isplanira prema svojoj želji, postići će mnogo u životu. Sve radi sa osećanjem.

PARTNERI ZMIJE

Pacovi popuštaju zmiji, tako da se ublažuje ono što je između njih bilo nedorečeno.
Bik raspoloženje svoje mirne prirode prenosi i na zmiju. Bik će silom pokušati da dobije zmiju.
Tigar zmiji pomera pamet svojom neobuzdanom prirodom. U ljubavi i seksu su oboje u istom čamcu. Samo što tigar
ne voli kada zmija flertuje s drugim.
Zec nije tako bezazlen kao što izgleda, kad treba da osvoji zmiju i da se useli u njen dom. Na žalost, zmije se ponekad
opet izmigolje.
Aždaje se mogu vrteti oko prsta, ako im se samo malo izađe u susret. To zmiji izvrsno polazi za rukom.
Zmije jedna drugoj otežavaju život, više nego što je on sam težak. Obe bacaju pogled sa strane, dok drugi kod zmija
čekaju na red.
Konj bi mogao da bude idealan partner zmiji, ako bi zauzdao svoj temperament i ne bi zmiji pokazivao svoju nadmoćnost. Ona to ne voli.
Koza u odnosu na život ima određene zahteve, koje jedna zmija ne može uvek bezuslovno da ispuni. Morala bi se
imati neka finansijska rezerva, da bi srećno živele jedna s drugom.
Majmun se stara za to, da se život uzima sa najlakše strane.
Zmije u tome rado učestvuju, ali je moguće da su na kraju one te koje su razočarane.
Petao je u seksu dorastao zmiji. To je često dovoljno za život udvoje, ali su izleti izvan braka sasvim mogući.
Pas je veran, ali od svog partnera takođe očekuje bezuslovnu vernost. Da li će to privući zmiju, tek će se videti.
Svinja u društvu zmije može da postigne ono, ono o čemu je do tada samo sanjala. Medeni mesec između dva tako suprotna tipa ipak ne traje dugo.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top