Kineski horoskop – Pacov

PACOV

GODINE PACOVA:
1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

kineski-horoskop-pacovMora im se priznati: pacovi imaju glavicu! Ono što drugi nastoje da postignu sirovom snagom, njima polazi za rukom lukavstvom. Njihova želja za napadom skoro da se ne može obuzdati ako suparnika treba izbaciti iz trke. Predpostavljeni ih cene kao pouzdane i revnosne saradnike, partneri ih smatraju za šarmantne i elegantne drugare.
Podčinjeni ih neće uvek razumeti, jer njihova deviza glasi: „Sve ili ništa”! I otuda dolaze razočarenja; neki pacov može lakomisleno da stavi na kocku ono što je upravo dobio bez obzira na gubitke, da bi onda shvatio: Kako došlo tako otišlo. Ali on će uvek početi iznova — njegov cilj je profit, najlepša strana života.
Jasno je da njegovi profesionalni putevi moraju dovesti do uspeha, bilo da je trgovac ili bezobzirni zelenaš. Kao političari vode glavnu reč. Njihova obećanja su ozbiljna, ali oni će moći i sa smeškom na licu da kažu suprotno od onoga što su upravo hvalili kao vredno truda.
Često puta pacovi imaju umetničke hobije, koje veoma brzo mogu da preinače u zveket novca, ukoliko su shvatili šta se sve od toga može uraditi. Jer kod pacova skoro sve zavisi od novca i kod pacova se sve vrti oko novca. (Hans, koji u Smetaninoj operi samom sebi lukavo prodaje sopstvenu verenicu, mogao bi biti u znaku pacova!).
Ali, kod pacova bi trebalo praviti razliku — oni rođeni u leto drugačiji su od onih koji su na svet došli zimi. I to je potpuno logično.
Pacovi rođeni u leto nalaze hranu u izobilju i ne moraju da štede. To ih čini ljubaznijim; uprkos svojoj agresivnosti oni ostaju privrženi i svojim šarmom obasipaju okolinu. Pacovi rođeni u leto ambiciozniji su od njihovih zimskih drugova, oni sa smeškom na licu mogu da kažu najveće bestidnosti i žestoko koriste svoje laktove da bi konkurenta sklonili s puta.
Agresivnost zimskih pacova zasniva se na stalnom strahu za svakodnevni komad hleba. Žene ovog životinjskog znaka prave zalihe, koje bi mogle da traju godinama i ništa im ne znači što će puno toga propasti — to će se baciti i počinje se iznova. Kaže se da zimski pacovi naginju neumerenosti u jelu i piću i otuda je njihovo zdravlje ugroženo. Sa zdravljem pacovi postupaju kao sa novcem: Ukoliko postoji opasnost da se zaglibe u najdublje blato, izvućiće se sopstvenom snagom, osobina koja se takođe odnosi na letnje pacove, samo što ovi nisu tako otporni kao njihove zimske sestre. Mnoge pacove život mazi. Onda vole luksuz, nažalost neumernost u jelu i piću i razuzdan život. To ne znači samo
opasnost po zdravlje, već i zamagljivanje vidika. Neki se pacovi u blagostanju okružuju čak i lažnim prijateljima, koji samo čekaju priliku da ih lupe po glavi. Kad se pacov tako razočara, povlači se u svoju rupu, postaje nepoverljiv i nezadovoljan samim sobom. Bankrotstvo nekih pacova su posledica nedostatka poznavanja ljudi: Poklonili su poverenje i bili prevareni.
I u Ijubavi pacov ide do kraja. A ustvari on uvek postiže cilj, čak i kada nameračeni partner u početku ne izgleda tako zaineteresovan. To čini šarm pacova—muškarca i eleganciju žene—pacova.
Žene—pacovi se nasuprot muškarcima— pacovima udaju veoma rano. Ona je strastvena i svog voljenog želi samo za sebe. Sumnjičavo uklanja s puta umišljene suparnice. Ukoliko muškarac u ljubavnoj igri učestvuje udvoje imaće raj na zemlji, ali avaj, ako skrene! Onda će upoznati vulkan koji će ga preplaviti usijanom lavom. Bolje da se odmah pokori ili da pobegne daleko.
Muškarac—pacov uopšte se ne vezuje tako brzo. On će najpre pomirisati ovaj ili onaj cvet, pre nego što najlepši od svih stavi u vazu. On kod devojaka spremnih za udaju ostavlja utisak zahvaljujući svojoj velikodušnosti, svom spoljnom izgledu, svojoj seksipilnosti. Svojoj voljenoj može sve da da, zlato i srebro, možda i krzno, ali pre svega poklanja srce.
Pacovi su u braku domaćini; mogli bi se smatrati malograđanima, privrženi ognjištu, kada ne bi postojala njihova neukrotiva želja za novcem i svom srećom sveta, koja ih čini nemirnim. Jer i pored sve ljubavi prema partneru i sopstvenom Ja, životni cilj pacova ostaje težnja za profitom.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU PACOVA?

Nemojte misliti da se deca—pacovi teško vaspitavaju. Slučaj je obrnut, ako se sa njima postupa malo blaže nego sa drugom decom. Onda se oni maze u roditeljskom krilu i učenjem im pričinjavaju zadovoljstvo. Ako se s njima pokuša strogo, postaće jogunasti i osećaće se uvređenim. To će se odraziti i na uspeh u školi. A šamare, koje mali pacovi dobijaju kod kuće, podeliće u dvostrukoj meri svojim drugovima. Dakle, mirne duše možete malo razmaziti Vaše dete—pacova, ono će Vam Vašu dobrotu vratiti ljubavlju i privrženošću, i imaće prijatelje sa kojima će se slagati.

PACOV OD OVNA DO RIBE

Ovan—pacov (21.3.—20.4.) žele uglavnom glavom kroz zid. Oni u životu postižu mnogo, rođeni su menadžeri. Ono što su jednom odlučili, teško će odbaciti. Energija je njihov kapital.
Bik—pacov (21.4.—20.5.) je pored sve poslovne marljivosti i veoma porodičan. Oni cene miran porodičan život iz koga crpu snagu za svoju profesiju. Posebno su ljubazni.
Blizanci—pacovi (21.5.—21.6.) imaju često slabe nerve. Ali, inače, su uglavnom ono najbolje što godine u znaku pacova
mogu da ponude. I u ljubavi se pokazuju u pravom svetlu.
Rak—pacov (22.6.—22.7.) teško podnose kritiku. Veoma su cenjeni zbog svog položaja. Snovi im često krče put naviše.
Lav—pacov (23.7.—23.8.) su ličnosti, koje glavu drže više od drugih. Njihova velikodušnost ih može dovesti u neprijatan položaj, njihov ponos čini da izgledaju arogantni.
Devica—pacov (24.8.—23.9.) imaju smisla za finansijske vrednosti. Ponekad su suviše sitničavi; to donekle otežava zajednički život. Posebno umeju da se elegantno odevaju.
Vaga—pacov (24.9.—23.10.) su za dogovor u svim životnim situacijama. Vole luksuz više nego drugi pacovi. U ljubavi su često obasuti divljenjem suprotnog pola.
Škorpija—pacov (24.10.—22.11.) je borbeni tip, koji se čvrsto bori za postizanje svoga cilja. Ništa ih, uostalom, ne ljuti više od neiskrenosti.
Strelac—pacov (23.11.—21.12.) puca ponekad iznad cilja. On je izvrstan govornik, ali se uvek ne drži svojih osećanja. Marljiv je čovek, ali malo škrt.
Jarac—pacov (22.12.-20.1.) dugo ispituje pre nego što izabere. Ali onda se uglavnom celog života drži onoga, što smatraju da je pravo. Teško se mogu namamiti u bračnu zamku.
VodoIija—pacov (21.1.—19.2.) često u tuđim zemljama traže svoju sreću. Nemirni su i nestrpljivi. Ako su postigli jedan cilj, već prelaze na sledeći. Uglavnom su veoma bistri.
Riba—pacov (20.2.—20.3.) je uvek u lovu za srećom, i ako nije izraziti vitez sreće. Na šarmantan način privlači svoje prijatelje.

PARTNERI PACOVA

Pacovi se među sobom veoma vole, nežno se igraju jedni sa drugima. Ne pričinjavaju bol, ali ponekad strast proključa.
Bik nije bezuslovni tip pacova, jer ne može da voli život tako temperamentno. I pored toga pacov kod bika nalazi sigurnost.
Tigrovi su za pacova ubedljivi zbog svoje srdačnosti. Ali oni žele da dominiraju. Na žalost, pacov teško popušta—loša partija.
Zec može lako da razbesni pacova svojom mirnom prirodom. Voli se kuća i dom, ali zbog para može doći do kraha.
Aždaja je idealni partner za pacova, jer se dopunjavaju, pre svega na duhovnom polju. Brak između ovo dvoje počiva na pravom drugarstvu.
Zmija je za pacova zagonetno biće, koje mu se nikada u potpunosti ne otvara. Ali često nalaze iste interese i onda može da bude dobro.
Konj kod pacova ne nailazi uvek na dobar prijem. Oni se rado upuštaju u avanture, a pritom može poći do đavola sav profit kome pacov teži.
Koza je za pacova često suviše zatovrena; ona kaže samo ono što smatra za neophodno. Oboje imaju puno zajedničkog, ali to nije dovoljno.
Majmun je za pacova idealan životni partner, u svakom pogledu vredan ljubavi i pažnje. Samo što pacov mrzi majmunove neobične šale.
Petao je za pacova strastveni partner, koji ponekad iz čista mira započne svađu. Na žalost, petao često previše zahteva od svog pacova.
Pas je najbolji prijatelj pacovu, jer unosi malo mira u njegov dom. Tu jedva da ima svađe, a prihodi se dele bratski.
Svinja je za pacova ponekad preosetljiva. Ali se na duhovnom polju nalaze na istoj talasnoj dužini. I u materijalnom pogledu su istomišljenici.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top