Kineski horoskop – Majmun

GODINE MAJMUNA: 
1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028

kineski-horoskop-majmunNe postoji niko ko ima tako mnogo ideja, kao snalažljivi majmun. Ali u njegovom uzbudljivom životu, uglavnom
mu ne ostaje vremena da sve sprovede, a ni da se koncentriše na pojedinosti. Jer on je nemirnog duha i nikada se
dugo ne zadržava na jednom mestu. ( jebivetar ) Svuda vole druželjubivu prirodu majmuna. On najbolje priča viceve, rado ide na zabave, u svako vreme spreman da pomogne. Ali iza ovog tako ljubaznog bića, u stvari se često krije osoba koja prezire ljude, voli samo sebe i oseća se nadmoćnom u odnosu na druge, pa čak i kada to nije.
Majmuni su pametni, ne mogu se lako prevariti. Oni znaju mnogo i načitani su. S njima se ne treba upuštati u prepirke — majmuni će dobiti, jer se oni prepiru samo onda, kada su sigurni u svoju pobedu.
Za njih je svako sredstvo opravdano, kada za sebe vide makar jednu prednost. Zato se služe obmanama, kada im
sopstveno znanje više ne pomaže. I kada ih sve izneveri, počinju debelo da lažu. Oni to ne uzimaju ozbiljno. Neki ih smatraju udarenim, ali kada treba da dokažu takvu tvrdnju, naći će se u neprilici, majmunima se ne može ništa dokazati, oni će naći izgovor i na kraju će tužilac ispasti glup.
Izbor profesije majmunima nikada ne pada teško. Ima ih svuda gde je potrebna moć ubeđivanja — kao prodavci, samostalni trgovci ili reklameri časopisa. Kao političari i državnici stvaraju istoriju, kao hohštapleri i ženidbeni prevaranti pričaju priče. U svim duhovnim profesijama osećaju se prijatno, a na daskama koje život znače, takođe umeju da budu ubedljivi. Šefovi cene, kako žene tako i muškarce rođene u znaku majmuna, kao prave majstore improvizacije, kao ljude iz kojih samo izbijaju ideje i koji se, svakako, nikada ne osećaju prijatno u jednoj oblasti ili na jednom mestu. Promenom mesta skupljaju iskustvo, koje će jednom uložiti u sopstveni posao, a počeće ga sa velikim dugovima, ponekad prevelikim za jedan broj. A onda majmun bankrotira.
Najlepša crta majmunovog karaktera je, da nikada ne klone duhom. Uvek se dočekaju na noge i postepeno se ponovo
uzdižu. Niko brže od snalažljivog majmuna ne može da savlada udarce.
Majmuni su retko familijarni i iz toga bi se moglo zaključiti , da u ljubavi nikada nemaju pravu sreću. Ali nije tako.
Svuda je omiljen zbog svoje živahne prirode i drugi pol sigurno pada na to. Sa majmunom se vodi veseo život, ali sve
pomalo odiše površnošću.
Majmun bezuslovno ne želi brzo ulaženje u čvrstu vezu, draži mu je neobavezan flert, nego prva ljubav sa usklicima
do neba. Muškarci i žene rođeni u znaku majmuna rado izbegavaju odgovornost, koju brak ipak nosi sa sobom.
Vernost nije jača strana rođenih u znaku majmuna. Oni radije skaču s drveta na drvo, a to je ono za čim čeznu. Ipak, majmuni nisu tako loši. Vremenom se čak mogu navići na vernost. To zahteva dugi proces promene mišljenja, na čijem kraju se majmunu čini da je uhvaćen u nevidljivi kavez. Treba mu prepustiti ovo mišljenje, jer ga je sam izgradio. Očevi i majke rođeni u znaku majmuna, nisu baš najbrižniji. Uprkos tome, neće dozvoliti da deci nešto nedostaje. Deca rođena u godini majmuna biće slobodnije vaspitavana od druge dece i brže će se osamostaliti.
Majmuni se često zaljubljuju, ali njihova strast nikada ne traje dugo. Kao što u poslu često menjaju, takvi su u seksu. Zapale se, tinjaju jedno vreme, da bi na kraju ostao samo pepeo. Razumljivo je, što sudije za razvod braka imaju mnogo pola sa osobama rođenim u znaku majmuna.
Majmuni su dobri prijatelji, sve dok su sami ubeđeni u vrednost tog prijateljstva. Svojoj okolini se pokazuju kao veseli ljudi, uvek orni za šalu. Ali iza svoje veselosti uglavnom kriju sopstveno Ja, koje zna samo za sebe. Ne bi bezuslovno trebalo uzimati sve ozbiljno što majmuni urade i kažu, već spoznati površnost, koja odudara od unutrašnjosti. Ako ste sa majmunom, ne postavljajte nikakve moralne principe, već učestvujte u njegovoj igri. To bi ga moglo zbuniti i odneti tamo gde želite: ne na stazu večnih vrlina, ali bar u prijatno partnerstvo.
S majmunom treba biti optimista i uživati život do mile volje. Jer majmuni vole život. Zašto ne i veseli život u dvoje.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU MAJMUNA?

Deci rođenoj u znaku majmuna potrebno je više ljubavi, ali i više pažnje nego drugoj deci. Oni se od najranije mladosti moraju navikavati da postoji i nešto drugo, osim sopstvenog Ja. U školi su ili najbolji ili najveće lenštine. Ne postoji nešto između. Deca rođena u znaku majmuna su inteligentna, što ne znaju, nadoknađuju veštim improvizacijama. Njihovi drugovi ih vole zbog lakrdija i raznovrsnih budalaština, koje priređuju, a ne bivaju uhvaćeni. Toplina porodičnog gnezda im prija, samo dok nemaju profesionalni cilj pred očima. Tada ih treba pustiti da odu; majmuni iznad svega vole slobodu i žele da se izbesne bez opterećujućih veza.

MAJMUN OD OVNA DO RIBE

Ovan—majmun (21.3.—20.4.) galami rado i tako pokušava da zaplaši svoju okolinu. Puno toga započinje, ali nije posebno istrajan. Posle čestih promena pozicije, uglavnom dospeva visoko.
Bik—majmun (21.4.—20.5.) ima šesto čulo za novaci postojane vrednosti. Kod njega se otkriva veća pouzdanost
nego kod drugih majmuna. Puno radi sa osećanjem, što ga čini vrednim ljubavi.
Blizanci—majmun (21.5.—21.6.) zna da se istakne, često menja radno mesto, partnera mišljenje. Njegovo pravo, nemirno Ja se krije iz preterane veselosti.
Rak—majmun (22.6.—22.7.) nalazi mnogo prijatelja, jer pokazuje i dokazuje srcem. Samo što u njegovoj duši ponekad vri; onda budite oprezni pred ovim majmunom, koji izgleda dobrodušno i čuvajte se njegove egoistične želje za postizanjem cilja.
Lav—majmun (23.7.—23.8.) baca se u svaku avanturi i ne ustručava se ničega. Njegova ljubav je posednička, njegovo stremljenje ka slavi i ugledu ruši sve pred sobom.
Devica—majmun (24.8.—23.9.) je pouzdanija od drugih majmuna, ali lako ranjiv. Najlakše se može obuzdati. Onda je veran i privržen, ali vrlo promenljivog raspoloženja.
Vaga—majmun (24.9.—23.10.) je veselost zakupio za sebe. On tako šarmantno ume da kaže neistinu, da se na njega ne možete naljutiti. Radi mnogo, da bi sebi priuštio luksuzan život.
Škorpija—majmun (24.10.—22.11.) ne može mu se uvek verovati. On stremi ka cilju, i bez ikakvih skrupula, ako se radi o njegovom uspehu. Cenjen je kao vatreni ljubavnik, ali u braku manje.
Strelac—majmun (23.11.—21.12.) voli da bude u prvom planu. Duhom i šalom ubeđuje na profesionalnom planu. Kolege su njime najpre oduševljene, sve dok ne osete čvrste laktove.
Jarac—majmun (22.12.—20.1.) ne skače brzo kao drugi majmuni, ali je cenjena njegova temeljitost. Pokušava da
izvesnom ozbiljnošću vlada životom. To mu i uspeva uz pomoć razuma.
Vodolija—majmun (21.1.—19.2.) često ga pregazi sopstvena lakomislenost. Ljudi ga vole, ali ga nikada nemaju samo za sebe. Ne dozvoljava zalaženje u njegovu intimu. To ga čini opasnim.
Riba—majmun (20.2.—20.3.) rado se igra i neozbiljno dolazi do postojanih vrednosti. Ima više duše nego drugi majmuni i majstori su u veštini nagovaranja. Onaj koga vole, biće srećan u njihovom društvu.

PARTNERI MAJMUNA

Pacovi su razigrana bića, što majmuni vole. Osim toga, oni shvataju luckaste šale majmuna, kao ćudljivi dodatak saputnika vrednog ljubavi.
Bik je za skakutavog majmuna tako uzbudljiv, kao lutke u muzeju voštanih figura. Bivol je vezan za zemlju, dok se
majmun pentra ka visinama.
Tigar sasvim ne razume šalu — naročito, ako je na njegov račun. Tigar i majmun se često svađaju, ali uvek s puno
ljubavi slave pomirenje.
Zec vrti glavom i smeje se kada majmun pravi ludorije. Kod zeca majmun nalazi dom, koji mu otvara vrata za svet.
Aždaja majmuna nikada neće razočarati u ljubavi. U kući aždaje majmuna može biti veoma nemirno, a onda jedno
od njih mora da povuče kočnicu za slučaj opasnosti.
Zmija je za majmuna u svakom pogledu veća za čitav broj, što njemu prija. Ali samo s humorom se zmija ne može pridobiti.
Konj s majmunom rado igra, i one intimne strastvene igre, koje se završavaju pred oltarom. Oboma treba poželiti, da medeni mesec večno potraje.
Koza često ne miriše majmuna, jer je on suviše površan. Kad bi joj ponudio negovani dom, već bi ponešto bilo bolje.
Majmuni se međusobno strastno vole i uvek pronalaze nove ljubavne igre; Oni samo ne treba da preteruju, nego da se u pravo vreme prebace na ozbiljnu stranu života.
Petla majmun po pravilu očupa, ispeče na ražnju i sladi se njime. Ono što je tu smešno: petlu se ovo dopada! Ako to
nije ljubav . . .
Pas se može izuzeti, kada ima svoj dan. Desi se da i on ima svoj dan. Majmun to brzo primeti, ali, da li je to dovoljno
za ceo život?
Svinja majmunu donosi sreću, ali i ovakva svinja, koja donosi sreću, želi da joj se nešto ponudi. U tom pogledu duhovitom majmunu ponekad ponestane daha.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top