Kineski horoskop – Konj

GODINE KONJA:
1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

kineski-horoskop-konjStrpljenje konju nije jača strana. On želi da neobuzdano galopira napred — ne gledajući ni levo ni desno — juriša
na prepreke. Laki kas je samo za umorne, ostarele seoske konje. Oni koji su rođeni u godini konja, jesu pravi ljudi na
svom mestu. Oni su duhoviti, okrenuti prema lepim umetnostima i mnogostruko obdareni. Oni rado govore, ali su i rado slušani, čak i ako ono što govore nije vrhunska mudrost. Njihova rečita priroda čini ih zrelim za parlament. Među rođenima u znaku konja, ipak, se može naći i poneki ulični prodavač, koji jevtinu robu ukrašenu rečima skupo
prodaje. Neki konji su veoma bučni. Oni žele da skrenu pažnju na sebe, kako bi bili odabrani kao najbolji iz stada i dati u štalu, koja njima odgovara: veoma gospodsku i sa puno hrane.
Konji iznad svega vole slobodu, pa je moguće, da se ova njihova težnja od strane savremenika proglasi za egoizam. Činjenica je da se najbolje snalaze u profesijama, u kojima su upućeni na sebe, kao lekari, slobodni umetnjci, istraživači, astronauti, pomoćnici u istraživanjima ili stručni radnici, finansijeri ili — što smo već rekli — kao političari.
Žene rođene u znaku konja imaju iste ambicije. Sa ženskom lukavošću znaju da se postave na scenu i potpomognu puderom i šminkom, tamo gde priroda deluje bledunjavo. Trkalište za konja je party, prijemi i gala obedi. U društvu se konji dobro osećaju, jer tu mogu da izbiju u prvi plan. Uvek ima nešto što ih iz vlastita četiri zida tera u slobodnu divljinu, gde mogu da love i jure prema primamljivim ciljevima. Ako je neka prepreka suviše visoka, neće je preskakat i , zaustaviće se neposredno ispred cilja — jer ima i drugih ciljeva, zašto mora da bude baš ovaj?
Nijedan drugi čovek nije tako samouveren, kao onaj rođen u znaku konja, nijedan toliko ne voli avanturu i putovanja. On voli novo, nepoznato, čak i ako nanjuši opasnost, jurnuće u veliki rizik. Nekako će se već izvući, jer je brži od svih drugih.
Konj želi da je uvek istimaren. Drugim rečima: Moda se prati, čak i kreira. Čak i u ispranim farmerkama dama rođena u znaku konja izgleda otmeno, tome doprinosi njena figura, držanje, talenat da od svega napravi nešto.
I u ljubavi konji idu na sve. Ako su se jednom dohvatili vatre, tu će ubrzo biti veliki plamen. Onda zaboravljaju sve
oko sebe, ponekad čak i karijeru. Ljubav je za mnoge konje strast, koja stvara patnje.
U braku su konji ona strana, koja dominira uvek. Avaj, ako mu partner ne ukazuje dovoljno visokopoštovanja! Za njih se uvek mora biti tu, kad se kući vrate sa nekog gala prijema, za njih se mora drhtati, kada se ludo smelo bacaju u veliki rizik. Ipak, konj ponekad za partnera nije tu. To leži u njegovoj prirodi, u kojoj ima nepouzdanosti i netaktičnosti. Konji se rado smeju ili zbijaju svoje šale, koje uvek pogađaju nekog drugog; a sami su biljčica „ne diraj me”. Lako se vređaju, onda su loše raspoloženi i njihova okolina to jasno oseti.
Konji imaju jedan zdrav odnos prema novcu: puštaju da se para vrati. Uglavnom ostane jedna dobra svota, koju oni
znaju da ulože. Tako s godinama dođu do dobrostojećeg stanja i ugleda, a to odgovara njihovoj potrebi za važnošću.
Konji su velikodušni, mogu puno da poklone onima koje vole. Ko im je odvratan, bolje da od njih ništa ne očekuje
— osim možda hladnog prezira i uvredljivih reči. Pazite da se ne zakačite s konjem. Njegov rečnik je isuviše
bogat, da na kraju uvek trijumfuje. Samo kad su dovedeni do besa mogu se osramotiti, a onda u svom argumentovanju otići predaleko, pa da i sud ima posla zbog uvrede ili klevete.
Ako se konjima dozvoli sloboda i pusti na volju, oni će to zahvalno platiti dobrim prijateljstvom, privrženošću i spremnošću da pomognu. U izvesnom stepenu, to se čak može iskoristiti. Konji bi trebalo da uče, da vežbaju strpljenje i da tako neobuzdano svoje bližnje ne suočavaju sa vlastitim problemima. Ne bi trebalo da slepo uleću u avanture i pokušavaju da osvoje svet. Ponekad treba pustiti da dođu do reči i drugi. Posebno su uspešni oni, koji su rođeni u godini vatrenog konja (1906, 1966). Ali kod njih često na svetlost dana izbijaju opisane negativne osobine, i to u najoštrijem vidu.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU KONJA?

Deca rođena u znaku konja rado se penju na drveće, pokušavaju da otkriju prirodu, tu i tamo zbrišu od kuće, ako
osećaju da se sa njima pogrešno postupa. Pritom uopšte nisu teška za vaspitavanje, kao što se dobija utisak. Treba
ih samo prihvatiti onakvim kakva jesu, shvatiti njihovu mladalačku neobuzdanost, njihovo nestrpljenje shvatiti kao proizvod prirode. Neće štetiti ako ih u školi malo pritegnu, to će im biti dobra priprema za životnu bobru. U roditeljskoj kući su često miljenici, jer su veseliji od ostale braće i sestara. Ali ih ne treba suviše razmaziti.

KONJ OD OVNA DO RIBE

Ovan—konj (21.3.—20.4.) iznad svega voli svoje Ja, ali tu uključuje i one, koji su im veoma bliski. On je numoran
borac i hoće da ide svojim putem po svaku cenu, a to dovodi do opasnosti.
Bik—konj (21.4.—20.5.) je finansijski genije. Njegova žeIja za avanturom ostaje u granicama, njegov temperament je zauzdan. Eksplodiraju samo tu i tamo, ali onda pršti na sve strane.
Blizanci—konj (21.5.—21.6.) plaši se ponekad prepreka, koje se pred njega postavljaju. Međutim, on uvek počinje
iznova i probija se do kraja — u slučaju nužde i na račun drugih. Donekle je kolebljiv.
Rak—konj (22.6.-22.7.) mora se voleti. Ima više osećaja od drugih konja, a i nastup mu nije preterano bučan. Ima
smisla za postojane vrednosti i uglavnom uspeva da ostvari blagostanje.
Lav—konj (23.7.-23.8.) izlazi iz kože, ako neko pred njim ne popusti. Voli borbu i izaći će kao pobednik. Neka košta šta košta. Zajednički život sa njim nije lak.
Devica—konj (24.8.—23.9.) leži mu matematika i sopstveni uspeh izračunava sa sigurnošću. Omiljen je, a i ako ponekad nekome naškodi, oni ipak veruju, da im je on najbolji prijatelj.
Vaga—konj (24.9.—23.10.) šarmantan je i — kako se čini — osećajan, ali uvek nameće svoju volju. Njegova želja za avanturama se često ograničava samo na osvajanje drugog pola.
Škorpija—konj (24.10.—22.11.) može u ljubavi slepo da srlja u propast. U poslu mu niko nije dorastao. Ako je jednom shvatio da je nešto ispravno, nikada više neće odustati od toga.
Strelac—konj (23.11.—21.12.) tvrdoglavo sledi svoj cilj. Niko ga neće zadržati, posebno što je uopšte vredniji od svojih konkurenata.
Jarac—konj (22.12.—20.1.) dozvoljava da mu postavljaju dodatne prepreke, da bi dokazao svoje sposobnosti. Padovi se tu ne mogu izbeći, ali svi se uče na sopstvenim greškama.
Vodolija—konj (21.1 .—19.2.) juri i prodire i sjajno se snalazi na trkačkoj stazi života. Zbog velikog egoizma, ponekad lakoumno gubi simpatije.
Riba—konj (20.2.—20.3.) sanja o avanturama, koje doživljavaju drugi konji. Pre nego što nešto počne, o svemu dobro razmisli. To ima svojih prednosti, ali usporava pravi put ka uspehu.

PARTNERI KONJA

Pacov se jedva može naći uz konja. Oni bi jedan od drugog mogli da uče, konj od pacova, kako se šarmantno provlači kroz život, a pacov od konja, kako se uživa život.
Bik je takođe gladan uživanja, kao i konj. To ipak nije dovoljno da se izjednače temperamenti — lagana postojanost
bika i neobuzdanost konja.
Tigar i konj — to obećava vatreno partnerstvo. Zajedno mogu da naprave karijeru ili da propadnu, jer suviše rizikuju.
Zec u početku smatra da je konj privlačan i vedre naravi, sve dok ne oseti aroganciju, s kojom konj gleda na malog
zeca.
Aždaja dozvoljava da konj radi šta hoće, sve dok ne počne da joj ide na živce svojim egoizmom. Uprkos tome, ovo
partnerstvo je uspešno dok traje.
Zmija se sama uvlači u srce konja. Ali ona će ostati ovde, sve dok konju uspeva da izigrava ravnopravnost.
Konji između sebe sve rade u galopu. I može se s punim pravom tvrditi, da je u većini njihovih veza sve u redu.
Koza ima isti smisao za romantiku kao i konj. Izgleda kao da konju uvek nesebično povlađuje, ali to samo tako izgleda.
Majmun sa konjem vodi bezbrižan život. Vole se, zabavljaju i po mogućstvu ostaju površni. Jedna ne naročito ozbiljna veza.
Petao traži konja, nalazi ga i ide s njim po svetu, jer nijednog ne drži mesto. Skoro da nema dosade, ali ponekad
ima svađe.
Pas je zaštitnik — konj će se s njim prijatno osećati. Čak će se usuditi na skok iz dosadne svakodnevnice, pas će to
razumeti i ostati veran.
Svinja voli udobnost, a konji najuzbudljiviju stranu životota. Tu se puno toga ne slaže — kad ne bi bilo ljubavi, koju
oboje, i pored svih suprotnosti, osećaju jedno za drugo.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top