Kineski horoskop – Kokoška (Petao)

GODINE PETLA: 
1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029

kineski-horoskop-petao-kokoskaNjegovo držanje je pravo, njegov pogled prodoran, njegovo ponašanje kraljevsko. Ponosni petao želi da ga okolina poštuje. Pogledajte tog čoveka od jednog cola, kako se drži uzvišeno u odnosu na sve ostale. Petlovi vole pompu, sopstveni dom opremljen dragocenim nameštajem i mesto, sa koga će vršiti izvestan uticaj na druge.
Mogli bi da stoje na samom vrhu, kada sami sebi ne bi otežavali sve. Petlovi su navikli na težak rad i veruju da će kroz njega postići uspeh. Ali dok oni rade ne dižući glavu, drugima u životu ide lakše i bave se svojom karijerom.
Zbog toga se petlovi nalaze u podređenom položaju. Često traže sigurnost, kao državni službenici ili policajci. Mogu se naći u frizerskim salonima i u ugostiteljstvu. Njihovi čelični nervi osposobljavaju ih za lekare i druge profesije,
u kojima ima krvi. Imaju zdrav stav prema novcu, što je potrebno za sreću.
Rođeni u znaku petla su neumorni, kada treba da obezbede malo blagostanja, ali su suviše ponosni, da bi za ovo prosjačili. Sve vole da stvore sami, da se nikome ne bi zahvaljivali. Poklanjaju svoju poslednju košulju, ali sami ne vole da primaju poklone. Pohvala je za njih najlepši poklon, koji im se može dati. Oni ga primaju sa gestom visokog poštovanja. To im laska i zato padaju na taj štos kod ljudi, koji svojim laskanjem žele da učine petla slepim za činjenice i da ga vide kako se šepuri, dok oni spremaju čorbu, u kojoj žele da vide i kuvanog petla. Dok on shvati o čemu se radi i zatraži da mu se polože računi, od svega toga nema više ni traga ni glasa, ili ga ponovo obrlate laskanjem. Shvatate li sada, zašto petao ne postiže mnogo?
U ljubavi to, naravno, nije slučaj. Ovde su muškarci i žene rođeni u znaku petla u izvesnoj meri glavne ličnosti u društvu. Tu oni laskaju i udvaraju se, retke cvećke, a zreli plodovi sami padaju.
Petlovi su izvanredni ljubavnici i osvajaju krhke lepotice. Ko petlu potpadne i dalje će sanjariti o njemu, ako ga ovaj
napusti — da bi, možda samo za kratko vreme — usrećio nekog drugog. Muškarci rođeni u znaku petla najprijatnije se osećaju u društvu žena. Rođenima u znaku petla muškarci su dosadni konkurenti. Zato ovi muškarci imaju samo malo prijatelja, ali je zato nepregledan broj njihovih prijateljica.
I žene rođene u znaku petla imaju sreće u ljubavi. Ali za razliku od muškaraca, rođenih u ovom znaku, one ne lepršaju od jednog do drugog, već traže stalnog prijatelja. Na ljubavnom polju žene pre mogu da izgube nešto od
svog ponosa, nego muškarci. One će za svog supruga ići kroz vatru, brinuti o njemu i čak mu prati noge, ako on to želi. Od sve te silne brižnosti za suprugom, pomalo zaboravljaju drage mališane, koji su takođe u porodici. One su dobre majke, ali deca su im uvek na drugom mestu, na prvom je čovek koga vole.
Petlovi su željni znanja. Oni nikada ne bi počeli nešto, što prethodno već nisu detaljno prostudirali. Oni žele da učestvuju u razgovoru, da dokazuju koliko su vredni. Ponekad svojoj okolini izgledaju kao pravi hvalisavci, koji svuda zabadaju nos. Zato izgleda da su neautentični i arogantni. Neki petlovi žive sa puno rizika. To su borbeni petlovi, koji svojom agresivnošću zgražavaju okolinu. Čak se ne ustežu da povrede najboljeg prijatelja. Ovi petlovi su — hvala
bogu — u manjini! Većina petlova je i pored pokazivanja svog ponosnog ponašanja, dobrog srca i spremna da pomogne. Treba ih prepustiti njihovom radu i ukazivati im malo pažnje. Nikada ih ne treba izazivati da ne bi reagovali sitničavo. Treba im ostaviti njihove male snove i romantična osećanja, koja čuvaju najdublje u sebi. I onako se celog života malo smeju, jer uvek imaju nešto da rade. Strašno bi voleli da lenstvuju, ali to bi bilo protiv njihove prirode. Pustimo ih da se smeju — rekli smo. Samo, nemojte se nikada smejati petlu. On Vam to neće oprostiti. Ako se radi o njemu, ne razume šalu. I najzad, petla ne treba krivo shvatiti. On nikada ne misli ozbiljno, kao što ponekad kaže. Ima samo redak dar da izaziva nezadovoljstva, pa neka košta šta košta. Posle toga mu je žao. Ako naiđe na razumevanje, vremenom će izgubiti neke loše navike. Jer petlovi su pomalo i ono, kakvim ih čini njihova okolina. Moraju se voleti, da bi se saznalo kakvi su oni u dubini duše.

KAKO VASPITAVATI DECU ROĐENU U ZNAKU PETLA?

Deca rođena u znaku petla vole roditelje, koji im stvaraju raj na zemlji. Ne poznaju lažnu skromnost. U školi prolaze,
ali ono što drugi s lakoćom postižu, oni moraju da steknu teškim radom. Prijatelje nalaze uglavnom među slabijima,
koji se dive hrabroj prirodi petla. Jer vrlo se brzo budi ponos u srcu malog petla. Nemojte ih povrediti, naprotiv, pokušajte da ih usmerite na pravi put. Konačno, njima je potrebno nešto na šta će biti ponosni, otprilike uzor roditelja ili dobro svedočanstvo u školi.

PETAO OD OVNA DO RIBE

Ovan — petao (21.3—20.4.) je pronašao borbu petlova. Rado se svađa za svoj život. Treba mu dati pilulu za umirenje u obliku ljubavi ili dobrote, a onda se s njim može lako i postiže se puno.
Bik — petao (21.4.—20.5.) radi više od drugih petlova, ali više i postiže. Pošto je tolerantan, nalazi puno prijatelja.
U braku je pouzdan partner vredan ljubavi.
Blizanci — petao (21.5.—21.6.) unosi nemir u dom i preduzeće. Njegov nemarni duh tera ga na neobične nestašluke. Potrebno mu je putno razumevanja i još više divljenja.
Rak — petao ( 2 2 . 6 .— 22.7.) najčešće podleže laskanju pogrešnih ljudi iz okoline. On uvek misli iskreno, ali upravo sa svojom iskrenošću ima najviše problema. Ništa im ne pada s neba.
Lav — petao (23.7.— 23.8.) drži glavu više od ostalih. Njemu se mora pokazati preporuka. Njegov put vodi naviše,
ako ume da zadrži novac i ne rizikuje previše.
Devica — petao (24.8.—23. 9.) razmišlja realno. Njegov ponos se ograničava na pohvale za učinjena dela. Ponekad je zamišljen i povlači se pred prezrenim svetom.
Vaga — petao (24.9.—23.10.) uživa život u pravom smislu, udvara se i poklanja svoju naklonost, čas ovom, čas
onom. Sluša šaputanja drugih i to mu može naškoditi.
Škorpija — petao (24.10.—22.11.) ubeđuje svoju okolinu duhovitošću i dosetljivošću. Ono što kaže ima početak i
kraj. Uknjižiće mnoge uspehe. Podstrekavanje i bockanje mogu malo zasmetati.
Strelac — petao (23.11.—21.12.) želi da osvoji svet za sebe. Voli avanture i putovanja. Ponekad kući nosi mnogo
novca i slavu, ponekad samo iskustvo za budućnost.
Jarac — petao (22.12.—20.1.) nerado dozvoljava da neko zaviruje u njegove karte. Cesto je pravi finansijski genije. Zna da sačuva držanje i u odnosu na svoje bližnje oseća se uzvišen.
Vodolija — petao (21.1.—19.2.) želi da bude shvaćen. Onda je najbolji partner među petlovima, ako ne i najpouzdaniji. Treba ga postaviti na postolje.
Riba — petao (20.2.—30.3.) sanja više od drugih petlova, više je osećajan, a samim tim i ranjiv. Sateran u tesnac, zna da se bori. Na kraju uvek uspeva.

PARTNER PETLA

Pacovi zaista mogu b i t i čarobni partneri ponosnog petla. Oni previđaju ono što je na njemu površno, a lukavstvom
savlađuju njegov egoizam.
Bik i petao su u paktu celog života. Skoro slepo se razumeju i previđaju tako brojne obostrane slabosti.
Tigar se nada podređenoj ljubavi petla. Kod ovog je nada upravo obrnuta. Oboje bi u svom životnom savezu morali
ponešto da precrtaju od sopstvenog ponosa.
Zec skoro ne može da pređe preko toga, ako petao u svom ponosu povredi njegova osećanja. U ovoj vezi bi jedno za
drugo morali imati više razumevanja.
Aždaja će petla u granicama učiniti srećnim. Ona će se pre svega pobrinuti, da se petao postepeno penje lestvicama uspeha.
Zmija, do duše, nije najlošiji partner za petla, ali do ljubavi sa usklicima do neba neće doći, pre će to biti veza iz koristi.
Konj tu i tamo petlu ukrade poneki pogled, ali to mu ništa ne znači. Kada se nađu, imaju puno zajedničkih ideja.
Koza ima dublja osećanja, zato će je petao jednog dana razočarati. Samo od njega zavisi hoće li se promeniti. Ali on
je za to suviše ponosan.
Majmun petla u izvesnoj meri vrti oko prsta. Često s njim zbija šale, a to se starom momku dopada.
Petlovi između sebe vole borbu. Bore se sve dok jedan od njih ne popusti. A onda onaj očerupani zbriše.
Pas laje na petla, ništa uzbudljivije se od njega ne može ni očekivati. Kod psa bi petao mogao izgubiti svoje najzanosnije perje.
Svinja jedino ne može da izdrži, kada joj petao priđe suviše direktno. Ima mnogo taktičnog osećanja, koja petao vrlo
lako može da povredi.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top