Kakav je vaš šef

znak, sef, horoskop

Oni mogu stvoriti vašu karijeru ili je uništiti, izludeti vas ili vas naučiti svemu što znaju. Čak i kad je vaš odnos izuzetno dobar, uvek ima prostora za poboljšanje. Da li vaš šef ceni samostalnost ili vas sumnjičavo nadzire u svakoj sitnici? Možete li da očekujete prijatno radno okruženje ili vojnički kamp?

Možda pripadate onima koji svakog jutra još dok piju kafu, osećaju potrebu da se vrate u krevet i zažmure, ne zato što im se spava već jednostavno da bi zaboravili na posao i onog zlotvora od šefa. Možda nije sve tako crno, možda samo ne umete da se postavite kako treba jer ne poznajete svog šefa i kolege sa kojima radite. Evo kako astrolozi gledaju na svaki zodijački znak u ulozi rukovodioca.

Šef Ovan

Ovan šef je motor pokretač. Imaju običaj da rukovodite kao da su u vojničkom kampu. Direktni su, ne trpe budalaštine i sami ih ne čine. Ovnovi vam kažu što se od vas očekuje i očekuju da to izvršite brzo. Detalje u poslu morate otkrivati sami. Brzo se naljute, ali brzo i zaboravljaju ljutnju, stoga i vi naučite da zaboravite svaku grubost.

Verovatno će vaš prvi utisak o njemu biti da je samouveren, odvažan i pomalo razmetljiv galamdžija. Ako ste lenji, nezainteresovani za posao, bez kreativnih ideja, bolje pronađite drugu firmu, jer će vam ovaj šef zagorčavati život. On neće podnositi da posao otaljavate traljavo i sporo. S druge strane, ako ga uverite da ste potpuno odani, puni novih predloga, ako ste spremni da često radite prekovremeno, neće biti velikodušnijeg šefa od njega. On prezire službenike koji su slatkorečivi i dele komplimente bez mere, iako u dubini duše želi da bude voljen i poštovan. Ni slučajno nemojte da ga varate, jer će umeti da vas kritikuje ne štedeći osećanja, ali će vam ponovo pružiti šansu ako priznate da ste pogrešili. Ništa ga ne može tako unesrećiti ako oseti da njegovi službenici ne veruju u njegove sposobnosti i mogućnosti. Ako je firma na ivici propasti, može se desiti divno čudo ako se nađe u rukama šefa u znaku Ovna, jer on obožava izazove i često ih pobeđuje. Može vas nervirati time što će uletati u vašu kanselariju treskajući vratima, tražeći da radite subotom, kritikovati vas pred svima za greške i u nastupu gneva vikati da se sve ori, ali ipak nećete moći da ne primetite da je izuzetno energičan, sposoban, odvažan i velikodušan. Neće vas gnjaviti ako slučajno zakasnite ili uzmete slobodan dan – ukoliko posao zbog toga ne trpi, naravno. Tu i tamo mu dajte iskren kompliment, budite srpljivi i ne uzimajte za ozbiljno ono što je rekao u srdžbi. Uvek će vam pružiti šansu da pokažete i sebi i drugima koliko ste sposobni i koliko vredite.

Šef Bik

Strpljenje je Bikov moto – žurba vam neće doneti dodatne bodove kod njega. Čak i kad vam treba više vremena, Bikovi cene korektno i tačno odrađen posao.
Ali, budite spremni čekati do petka odgovor na pitanje koje ste postavili u ponedjeljak. Bikovi imaju oštro oko i za zadnje redove, mrgode se na preduge lične telefonske razgovore i preterano dangubljenje. Ipak, uvek možete računati na njegovo toplo srce i pravi savet kod praktičnih problema.

PRVI ČIN: Upravo ste se zaposlili i pokušavate da provalite kakva je osoba vaš šef. Ne možete da se otmete utisku da je u pitanju ljubazna, simpatična dobričina. Prosto jedva odolevate iskušenju da ga ne lupite po ramenu i namignete.

USKORO!

DRUGI ČIN: Dani prolaze, dešava vam se da zakasnite na posao – on ne reaguje, produžili ste pauzu za ručak – on se i dalje smeška, izmešali ste brojke u godišnjem obračunu – on ima razumevanja! Ne možete da poverujete da se i vam sudbina nasmešila i poslala vam anđela.

TREĆI ČIN: Odlazite na posao kad hoćete, galamite po hodnicima, veseli ste i razdragani, a vaš dobri, stari šef ni da zucne. Pitate se da li da uopšte dolazite na posao tokom meseca, kada je jednostavnije da svratite samo po platu.

ČETVRTI ČIN: Čujete da vas vaš dobri šef zove u kanselariju. Još sa vrata vičete ‘Dobar dan!’, on ne reaguje. Udobno se uvaljujete u fotelju i ne skidate osmeh sa lica. On je okrenut licem prema prozoru, okreće se, teško diše i urliče mašući velikim belim papirom: ‘Odlazite! Otpušteni ste!’
Vas iznose napolje i polivaju vas vodom da dođete sebi!

znak, sef, horoskopŠef Blizanci

Ovaj šef je pravi primer multitasking-a, razgovara telefonom dok proverava e-mail i kratkim tonom delegira zadatke. Oni koji ne mogu držati korak sa umom Blizanaca koji funkcioniše na više nivoa lako će ostati u prašini koju diže za petama. Blizanci se dive inteligenciji i radoznalosti, vole da “bockaju” i razmjenjuju ideje. Obično su vedri i raspoloženi, ali u sekundi mogu postati natmureni i zajedljivi. Ne uzimajte to lično, za tili čas će se opet razvedriti.

Ne podležite prvom utisku, jer ono što vidite danas, ne važi za sutra. Može vam se činiti da je u pitanju sposoban, živahan čovek koji je u stanju da elektronskom brzinom snima sve što se dešava, počev od toga da li se promenio raspored na vašem stolu, do vremena koliko dugo pijete kafu. Sutradan već će biti ćutljiv i neraspoložen sa hiljadu planova i poslova u glavi. Ne pokušavajte da pogodite njegovo raspoloženje, jer ni sam ne zna na koju će nogu ustati.

Nije mu lako da sedi na jednom mestu duže vreme – jer on mora da bude stalno u pokretu, pa kada ga ugledate kako ustaje i počinje da šeta kao zver u kavezu, skratite priču i pređite što pre na stvar. Takođe, primetićete da je u stanju da obavlja ogroman broj poslova u kratko vreme, a zaprepastićete se kada shvatite da to obavlja u isto vreme. On je stvoren za dinamične polsove u kojima barata sa puno informacija, putuje, brzo odlučuje. Sigurno će prva stvar koju bude poželeo da uradi kada postane rukovodilac da izmeni dotadašnji način rada. Tradicija na njega neće ostaviti nikakava utisak. Tipičan šef Blizanac je onaj što stalno pravi nov razmeštaj u svojoj kanselariji i do ludila dovodi svoju sekretaricu time što joj stalno diktira nov radni rspored. Ipak, ima jedna stvar sa kojom sigurno možete da računate – nikada vam neće biti dosadno. Njegovo mišljenje je fleksibilno i ako počnete da se raspravljate sa njim, pre nego što shvatite kako, već ćete, izaći iz kanselarije razuvereni sa nekim blesavim osmehom na licu. On ima odličan smisao za humor, tako da pre možete da ga pridobijete nekim dobrim vicem nego jadikovanjem. Uživajte sa svojim šefom dok možete, jer čim oseti da je postigao zadovoljavajući poslovni uspeh, počinje da se dosađuje i ne žuri novim izazovima.

Šef Rak

Rak šef je kao mama ili tata, pastir koji pazi na stado – bićete skoro poput člana njegove porodice. On je rame na koje se možete osloniti, uvek će vas uvek saslušati, ali se od vas očekuje i bezrezervna odanost. Prepiranje i zlovolja (tipične Rakove mane) su prihvatljivi, ali odavanje firminih tajnini slučajno. Ovaj šef nosi oklop oko sebe i često se povlači u svoju ljušturu – zato poštujte zatvorena vrata. Pre nego što počnete da svog vrednog, ozbiljnog, šefa razgalite i osvojite duhovitim vicevima, znajte da Rakovi ne trpe šale i neozbiljnosti na radnom mestu. Pravi momenat za tako nešto bi bila, recimo, pauza za ručak. To ne znači da je on robot u ljudskom obliku, već ćete, jednostavno, mnogo bolje proći ako se uredno oblačite i češljate, bisto i brzo mislite, nego ako pričate viceve i zasmejavate kolege. Šef Rak je u poslu samo radi jednog cilja – da zarađuje novac. I tu je tačka.

Čuvajte se njegovog pamćenja, jer taj pamti kao slon. Šef Rak retko zaboravlja, a to uključuje vreme kada dolazite na posao, kada odlazite i koliko puta odlazite u kupatilo da operete ruke. Takođe, pamtiće i ono vreme kada ste ostajali prekovremeno i pomagali mu da završi posao. I umeće da vas nagradi i to velikodušno.
U suštini, on je izuzetno osećajan čovek, nežan i pomalo nesiguran u sebe. Kada je povređen, a to je mnogo češće nego što mislite, povlači se u svoj oklop. Ljudima je tada obično žao i obećaće sve samo da ga izvuku iz takvog stanja. On će umeti da razume sva vaša osećanja, naročito ona neizgovorena. Dobro je raditi sa njim. Moći ćete mnogo da naučite, a ono što je najvažnije naučićete šta je to promišljenost i fer-plej. On je veoma ljubazan i pošten čovek koga dira u dušu okrutnost i nesreća. Ako su vaše namere ozbiljne i srce postojano, podržaće vas u ličnim problemima i teškoćama.

Šef Lav

Ključ razumevanja Lava kao šefa je – on je uvek u pravu! Čak i kad nešto bolje znate, razmislite dva puta pre nego mu ukažete na grešku. I nikad, nikad to ne činite pred drugima. Svet se vrti oko Lavova i čak i oni najljubazniji među njima uživaju u osećaju da su “in charge”. Poštovanje je za njih od izuzetnog značaja – pokoravajte se njihovom autoritetu, ali nemojte se ponižavati i grebati se za njihovu pažnju jer ćete izgubiti njihovo poštovanje. Benefični šef Lav može biti izvori podrška kreativne inspiracije.

To vam je kao da radite za kralja. Njegova knselarija će, bez sumnje, biti lepa, ukusno sređena, sa ponekim skupocenim detaljem, a niko kao vaš šef neće umeti onako udobno da se zavali u kožnu fotelju i odande diktira naređenja. Ne plašite se da će vas zamarati sitnicama, to podrazumeva mogućnost vašeg povremenog produžavanja pauza, ali i sitnicu da ćete često biti u situaciji da dovršavate izveštaje koje on započinje dramatičnom rečenicom i nonšalantno vam prepusti da se vi sa time gnjavite. “I nemojte da žurite, neka to bude gotovo za tri minute!” – imaće običaj ovako da vam kaže.

Obožavaće saradnike koji su puni pametnih ideja, ali će često i prisvajati te ideje, duboko uveren da ih se baš on setio, a ne vi. Takođe, može se desiti i da vam pred kraj rada uvali brdo pisama koje možete “polako i bez žurbe” da završite do sutra u sedam ujutro. A, kada to i uradite, gledajući ga zakrvavljenih očiju, možda će samo mrzovoljno primetiti da vam je sto krajnje neuredan. Da, da, pomislićete da je krajnje nezahvalan i sebičan, ali, ipak, nije tako. Umeće da vam pomogne da rešite masu svojih problema, počev od male plate, do zapošljavanja dalekog rođaka koji je došao iz unutrašnjosti.

Samo budite originalni, ne uzbuđujte se lako, povremeno mu laskajte, a ako baš morate da mu protivrečite, neka vaše NE bude u ukusnom sendviču između dva dobro osmišljena komplimenta. On je, ipak, samo simpatična dobričina i sigurno nećete moći da odolite njegovom šarmu koji širi oko sebe kao Sunčeve zrake.

Šef Devica

Devica šef je do boli pedantna u detaljima i voli da vodi uredan ofis. Tačnost i vredan rad se smatraju vrlinama, a nered Devicu čini nervoznom – ovaj znak voli da ima kontrolu nad svojim okuženjem, ali voli da bude uslužan i neće oklevati da pomogne kad god zatrebate, čak i kad to zahteva njen lični angažman s vremena na vreme. Nežno postavite neophodne granice.

Udahnite vazduh, otvorite četvoro očiju, budite pedantni, radite do poslednjeg atoma snage, ne propuštajte nijednu sitnicu, oblačite se i češljajte uredno, ne zakašnjavajte, nikada i nigde ne grešite ili bar ne priznajte ako vam se slučajno to desi, radite prekovremeno, budite genije u svojoj struci, često mršavi i bolešljivi i bićete slika i prilika svoga šefa.

Da, on je zaista takav, a tragično je što će tražiti i od vas da budete isti (izuzev onoga o vazduhu, mršavosti i bolešljivosti). Nemojte se, ipak, prapasti više nego što treba – šef Devica će biti potpuno pravedan kada su u pitanju odsustva i plate i dobićete tačno onoliko koliko i zaslužujete, ni manje ni više. Nećete živeti u neizvesnosti sutrašnjice, sve će zavisiti isključivo od kvaliteta vašeg rada. Takođe, nikada od svog šefa Device nećete doživeti da vas bruka pred kolegama, izbacuje iz kanselarije, urla po hodnicima ili nema razumevanja za vaša bolovanja ili opravdana odsustva. Radićete tačno ono što vi budete želeli, a recept je vrlo jednostavan – budite bez ijedne greške.

Šef Vaga

Pravda je jedna od najvažnijih stvari za Vagu šefa. Ona će težiti pravednosti i u radnom opterećenju i u tome kako postupa prema svakoj osobi, bez obzira na pol ili položaj, što očekuje i od vas. Poseduju oštar um i odlične veštine pregovaranja. Neće podnositi širenje tračeva ili loših vibracija. Ako imate problema sa nekim na poslu, uključujući i samog šefa, organizujte sastanak i razgovarajte dok pravda ne bude zadovoljena.

Vrlo brzo ćete biti polaskani tima što će vas šef pitati za mišljenje pri rešavanju nekog problema. Ne bojte se da je to njegov trenutni hir, njemu je zaista važno šta vi mislite o tome. I vi i još mali milion njegovih službenika, počev od raspevane čistačice koja glanca hodnike, pa do čoveka iz sindikata. On je veoma neodlučan, svaki put, kada se treba opredeliti samo za jednu varijantu. To je dobro, jer nikada neće odlučiti nešto brzopleto, ne sagledavši to iz svih uglova. Čak će se setiti i one mogućnosti koja nikome živom ne bi pala na pamet. Naravno, to može biti i loše, jer je vreme za donošenje odluke ograničeno, pa dok se on smisli…

U principu, ne bi trebalo ništa loše da očekujete od svog šefa Vage. On je čovek uglađenih manira, pravedan i human, a jedino neće imati razumevanja za neiskrenost, prostakluk i buku. Zato popravite đonove da ne škripe i budite kao i on odmeren i pravedan. Ne zamerite mu ako se u jednom periodu ponaša kao najveća škrtica u gradu, a onda glumi Deda Mraza po preduzeću, to je posledica uravnotežavanja njegovih tasova. Takođe, od blagog, krotkog čoveka lako može da se preobrazi u mrzovoljnu, agresivnu zver zakrvavljenih očiju sa podočnjacima do pola obraza. U tim fazama ga ne izazivajte, sklonite se negde i čekajte da prođe. Uostalom, samo se setite kako drag i neodoljiv može da bude i vaša ljutnja će odmah prestati. Nije mu lako, verujte, ipak je on samo jedna napaćena Vaga u večnoj potrazi za ravnotežom.

Šef Škorpija

Ovaj šef je enigma. Deluje prijateljski, čak vrlo otvoreno, ali sam Škorpion je oprezan pri otkrivanju istina o sebi, pun je nepoverenja prema drugima jer im je poverenje već ranije bilo izigrano. Ovaj znak odličan je HR menadžer jer je u stanju da uoči svaki najdublje skriveni motiv. Šta god da kažete, on će to dobro memorisati, i naknadno procenjivati. Najbolji savet je da budete otvoreni i pošteni kako biste izbegli otrovne strele.

Ako ste, isprepadani čitanjem osobina muškarca i žene rođenih u znaku Škorpije pomislili da će vaš šef da se od slepog miša preobražava u dugajliju sa crnim plaštom i dugim očnjacima, ne bojte se. On nije vampir, on je Škorpija. To znači da će umeti da bude jako simpatičan iza svog poliranog stola, onako staložen i tihog glasa. Ne potcenjujte ga – to je živi čovek – rendgen koji će znati sve o vašem načinu rada, slabostima, porodičnom životu, pa i o tome da li se vaša sestra viđa sa oženjenim čovekom, dakle, o svemu što želite i ne želite da kažete.

Kako je on to saznao, nema pojma. Nećete znati ni vi. Verovatno ima neko posebno čulo za takve stvari. Nikakva strategija vam nije potrebna, jer, kao što je već rečeno, sve će znati pre nego što bilo šta pokušate. Preporučljivo je da ne laskate previše, a i uopšte, jer je sumnjičav preko svake mere. Bilo kakav nagoveštaj laži ili neiskrenosti neće podnositi.

A, ima i neverovatnu memoriju i moć zapažanja. Tačno će znati koliko puta ste glumili da ste u poslu onog trenutka kada je naišao, a kada ste zaista bili u gužvi. Sve u svemu, on i nije tako loš, uostalom, kojem šefu biste mogli da poverite svoje mračne tajne, a on da se i dalje onako simpatično smeška i nikome ništa ne priča?

Šef Strelac

Strelac je zabavan šef sve dok poštujete njegovo mišljenje. Voli debate, ali preferira da u njima odnese pobedu. Najgori od njih su sveznalice koji nikad ne prestaju sa pričom, uzalud trošeći dragoceno vreme. A najbolji su dragocena inspiracija i mogu biti odlični mentori i vodiči u poslu, čak i dugo nakon što ste napustili firmu u kojoj ste radili zajedno. Možete ih čak smatrati mudracima, puno čitaju, putuju i znaju puno stvari.

Nećete znati šta da mislite o njemu. To je prva faza koja može potrajati sve dok vam on bude šef. Nije stvar u tome da je u pitanju tajanstvena osoba ili neki dvoličan tip, sigurno. Potrebne su vam čarolije da bi ste se navikli na Jupiterovog direktora. On je velikodušan, veseo tip, ali koji duboko veruje da svi žele da čuju istinu. Na žalost, to čini tako taktično, da će vas ta istina boleti kao nagnječen prst, danima. Kada vidi da je nekoga povredio, pretvara se u samu dušu pokajničkog kajanja, pa se izvinjava i objašnjava, još više pogoršavajući stvar. Biće trenutaka kada ćete ga mrzeti iz dna duše. Takođe, nikada nećete znati gde je u trenucima kada vam njaviše treba. Skupite li hrabrost i argumentima povređenog pravednika poželite da mu nabrojite rane koje vam je naneo, bolje odustanite. On se ionako neće promeniti, a zašto da gubite dragoceno vreme? Osim toga, zar on nema vrlina? Pre svega, retko je čangrizav. Samo ponekad, kada neko pokušava da mu ugasi vatru entuzijazma ili počne da ga davi dosadnim stvarima. Drugo, uvek je fer kada su u pitanju bolovanja i godišnji odmori. Treće, vi mu se na neki način divite, jer je idealista i svom snagom se bori da te ideale ostvari. Nekako je uzbudljivo biti pored nekog ko brani izgubljene slučajeve. Četvrto, vrlo je zabavno raditi za njega i vremenom će vam postati sve draži. Naravno, ako ga možete podneti.

Šef Jarac

Reč “Šef” kao da je iskovana za Jarčeve, jer se ovaj znak prirodno uzdiže do pozicije autoriteta. Ove osobe imaju tople roditeljske osobine, ali retko su otvoreno emotivne. Tražite jasno ono što vam treba, držite lične traume u sebi, ovaj se šef divi ljudima koji sami rešavaju probleme i izuzetno poštuje spremnost da se posao stavi pre svega.
Kada ga prvi put ugledate iza velikog, poliranog stola onako ozbiljnog, konzervativnog i pomalo mrzovoljnog, pomislićete da ste ugledali personifikaciju boga direktora. On to i jeste. Takođe, on je i očinska figura, strog i pravedan. Insistiraće na izvršavanju zadataka, a teško onome ko mu se suprotstavlja! Glas mu je obično opor i tih, osim kada eksplodira zbog nečije gluposti i nepažnje. Retko će davati komplimente i laskati. Međuti, biće saosećajni slušalac ličnih problema svojih radnika i doživljavaće svoje podređene kao veliku porodicu, s tim da joj je on uvek na čelu, naravno. Iako može da bude grub, u duši je veoma nežan i stidljiv. Prijaće mu sitni znak pažnje, mada će se praviti da ga nije primetio. Neverovatno je sposoban u poslovnom svetu i držaće sve konce u svojim rukama.

Zahtevaće od vas pristojno ponašanje i marljiv rad bez kuknjave i zanovetanja. Ne lakirajte nokte u radno vreme, ne sevajte u mini suknji po kanselariji i ne brbljajte tračeve u susednoj sobi, ako ste njegov radnik. Jarčevi poštuju skrupulozno ponašanje. On zaista nije ledeni okrutnik i tiranin. Pokušajte da ga vidite onakvim kakav zaista jeste, stidljiv i osećajan sa željom da bude veseo i neobuzdan, ali kome zahtevi za poštovanjem reda, sistema i autoriteta to ne dozvoljavaju. Grdiće vas kada pogrešite, umeće da bude mrzovoljan i dosadan, ali nikada vas neće ostaviti na cedilu niti zalupiti vratima kada ga molite. To nije zanemarljivo, zar ne?

Šef Vodolija

Ovaj šef se ponosi sposobnošću prekoračenja granica, ali kad dođe do njih, može biti vrlo formalan, strog i nepopustljiv. Vodolije su uglavnom timski igrači i svratiće da provere kako posao napreduje čak iako su suvišni. Ovaj šef ponekad deluje odsutno ili potpuno rezervisano, ali on je tada samo izgubljen u svom vlastitom svemiru – tada i tako dolazi do genijalnih ideja.

Šefa u znaku Vodolije ćete retko sresti. Pre svega jer bi se pre odrekao novca i svega što on nosi, nego što bi radio od sedam do tri. Rutina, sastančenja, galamljenja u glas i pritisak ka donošenju odluke u stanju je da prosečnog Vodoliju natera da uzjaše svoj biciklo i pobegne u svet. Međutim, ako se kojim slučajem taj tip i nađe na mestu vašeg rukovodioca možete mirno odahnuti. Slobodno obujte svoje bele čizmice sa krznom optočene štrasom i dolazite na posao na trotinetu ako vam je volja, on se neće zgražavati. Za njega je tuđa individualnost i tuđa stvar i neka svako udara u svoje ćemane, on neće mrdnuti ni obrvom.

Naravno, to ne znači da ćete moći i prema poslu da se ponašate kako vam padne na pamet. Biti ekscentrik i individualac je jedna stvar, a dobar radnik druga. Iako je vaš šef krajnje nekovencionalan, ako je već rešio da se bavi ovim poslom, onda će to raditi kako valja. Data reč je za njega svetinja i najjači zakon. Samo pitajte one koji su ga slagali kako su prošli. Zato je najbolje ne iskušavati njegovu dobrotu. Držite se obećanja, ne lažite ga, ne budite sebični, lenji i okrutni i život će vam se pretvoriti u bajku. Uživajte sa svojim šefom Vodolijom, jer je retka ptica. Slobodno se razmahnite svojom kreativnošću, a ako ga zateknete da na rolšulama dolazi na posao, ne čudite se – on je čovek Urana.

Šef Riba

Ribe su obično vrlo drage i mogu biti vrlo uslužne prema potrebama zaposlenih i njegovim emocijama. Nemojte zloupotrebljavati tu njegovu osobinu kasneći ili izostajući sa posla, jer postoji opasnost da se u jednom trenutku vaša zlatna ribica koja ispunjava sve želje pretvori u besnu piranu. Postoji čelična strana kod Riba koja im daje disciplinu da budu toliko kreativni. Ribe će ceniti vašu pomoć u organizaciji jer im to nije jača strana.

Da biste bilo šta razumeli u vezi sa njim, dobro je znati da vaš šef živi u dva sveta. Prvi, onaj značajniji za njega, je svet snova, imaginacije i nada, a onaj drugi je svet u kome smo vi i ja.

Dakle, ako ga uhvatite kako bezizražajno bulji kroz prozor ili je mrzovoljan i depresivan, pevušite neku veselu pesmicu, radite svoj posao i ne dirajte ga. U tom stadijumu je mnogo bolje izbegavati ga. Drugi stadijum je stadijum entuzijaste, kreativca i duhovitog tipa. Tada uživajte i veselite se zajedno sa njim.

Ipak, mora se priznati da je šef Riba nekako pristrasan prema kreativnim radnicima u svojoj firmi. To, naravno, ne znači da će moći da živi bez onih drugih, stamenih i marljivih koji zapažaju svaki detalj i nepopustljivi su prema kršenju pravila. Oni su mu čak neophodni. Jedan od razloga je taj što je vaš šef prilično nesiguran u dosadnim, ekonomskim zapetljancijama, a drugi razlog je jer je užasno popustljiv prema molbama svojih radnika, pa se zaštitio zidom vernih službenika manje sentimentalnih od njega. Njemu je užasno teško da kaže ‘ne’ i zalupi vam vrata pred nosom, pa se na vreme obezbedio.

Može vam se učiniti da je drugačiji, dok igra ulogu čvrstog realiste, ali uvek ga možete lako otkriti. Samo se setite kako je on jedini, iako nikome niste rekli, umeo da vas uteši kada su vam došli crni dani i napustio vas mladić ponevši sa sobom sve zajedničke snove. Kako je to saznao? Nikada nećete otkriti. Takvih nema mnogo. Zato je on retka riba.

Izvor:spicum.com

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top