Jevrejski horoskop – TALE (Ovan)

jevrejski-horoskop-ovan(21.3. – 20.4.)
Planete: Mars, Pluton
Element: Vatra
Osobina: Strast
Kvalitet: dominantnost
Mana: netolerantnost
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Metal: čelik
Biljke: borovina
Životinje: ovce, ovnovi
Ključne reči: odlučnost, agresivnost, ljubomora, uzbuđenje, uniforma…
Ne voli: rutinu, površnost, pridike, ustupke…
Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Taleta imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno strpljenja niti samokontrole. Volja im je snažna i dominantnija od razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi, brzopleti i netolerantni. Često su jednostrani i prebrzo donose sudove, ali su ipak sistematični. Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne.
Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu laku hranu, bez jakih začina i žestokih pića.
U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mestima. Žena Tale je elegantna, živahna, izazovna, strastvena ali i časna, pozira, voli erotiku i ljubomorna je.
Taleti najčešće imaju skladne odnose sa Moznaimima (Vagama), Kešetima (Strelcima) i Ariehima (Lavovima), a teško se slažu sa Sartanima (Rakovima) i Gediima (Jarčevima).
Najviše im odgovaraju zvanja u kojima se traži temperament i stalna aktivnost: sport, vojska, industrija, građevinrstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove. U poslu su stalno napeti, dobri su organizatori, veoma su pedantani i odgovorni.
Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju se u sve i svašta, svadljive su prirode i veoma drže do sebe I svojih stavova. Imaju puno vrlina: pošteni su, iskreni, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.
Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i u poslovima koji zahtevaju pretvaranje, tolerantnost i diplomatija. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati i od prenaprezanja. Zbog svog eruptivnog temeperamenta, alkohol i poroci za njih mogu biti veoma opasni.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top