Jevrejski horoskop – SARTAN (Rak)

jevrejski-horoskop-rak22. 6. – 22. 7.
Vladajuća planeta: Mesec
Element: Voda
Osobina: strpljivost
Kvalitet: privrženost porodici
Mana: nepristupačnost
Boja: srebrna
Dragi kamen: tirkiz
Metal: srebro
Biljka: smreka
Životinje: rakovi
Voli: porodicu i dom
Ne voli: agresivnost
Ključne reči: zaštitnički, strpljivost, rodoljublje, maštovitost, ranjivost…
Životni vijeka: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Sartana su obdarene inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga obično imaju smisla za umetnost, romantični su, emotivni i senzualni. Vole svoju kuću, svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavci i osvetoljubivi. Neretko su egocentrični i vole da igraju ulogu preteranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati osobe s kojima rade ili žive. Vole da dele savete, znaju da lažu i veoma su posesivni. U nekim prilikama znaju da budu svađalice, ali su ustvari tolerantni i popustljive prirode.
Sartani poseduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim životnim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja i mada su dosta uporni, ponekad im smeta nedostatak agresivnosti. Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole da dele radost i nevolju. Ta im osobina najviše iskazuje u krugu porodice i u odnosima sa rođacima i dobrim prijateljima. Moglo bi se reči da Sartani jedino u porodičnom ambijentu izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svetu zatvoreni u nju. Zbog toga je nepoznatim osobama teško uspostaviti biskost sa njima i upoznati njihovu pravu prirodu i karakter.
Prema partneru su obično vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni karakter. Takođe, Sartani su veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine.
Zahvaljujući svojoj prirodi, Sartani žive prilično zatvoreno i uvek prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi i racionalni, ali se ne bi moglo reći da su škrti. Obazrivi su u trošenju i permanentno brinu o dobrom vođenju svojih poslova. Trgovina je za njih pravo zanimanje, jer im istinski ide od ruke.
Sartani nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom… Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žlezde, a skloni su I čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično imaju dug životni vek. Ako prežive kritične godine, a to su 3., 11. i 23., za muškarce – i 3., 5., 35. i 49., za žene, po svoj prilici će doživeti duboku starost. Žene treba da se paze ujeda pasa, tuberkoloze i mogućih komplikacija s vidom. Zbog svega je potrebno da Sartani vode striktno računa o pravilnoj ishrani i da izbegavaju prežderavanja i gurmanluke. Njihova biljka je smreka, a dragi kamen tirkiz, jer – kako je poznato – onome koji ga nosi oko vrata, tirkiz daje hrabrost i štiti ga od neprijatelja.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top