Jevrejski horoskop – KEŠET (Strelac)

jevrejski-horoskop-strelac23. 11. – 21. 12.
Vladajuća planeta:
Jupiter
Element: Vatra
Osobina: intuitivnost
Kvalitet: sloboda
Mana: izveštaćenost
Boja: ljubičasta
Dragi kamen: ametist
Metal: kositra
Biljka: korijander
Hrana: gomoljasto povrce, sultanija, ribizl, grejpfrut
Životinje: konji
Voli: putovanja, sport, lov, svečanosti
Ne voli: sputanost i nepravdu
Ključne reči: sloboda, srdačnost, otvorenost, samostalnost…
Životni vek: više od 80 godina

Osobe rođene u znaku Kašeta su obdarene inteligencijom, lucidnošću i razumom. Duhovite su, širokih pogleda, dostojne poštovanja, plemenite, uvek vedre i optimistički raspoložene. Izuzetno poštuju ustaljen red i pravdu, cene nezavisnost i slobodu. Veoma su intuitivne, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Poseduju snažnu vitalnost koja ih sprečava da se učaure na jednom mestu i zato veoma često putuju i menjaju mesta boravka. Teško podnose autoritete i frustracije, izrazito su svoje i slobodoumne. Istovremeno su u nekim stvarima idealisti i materijalisti. Imaju uvek dobre zalihe snage i koncentracije pre donošenja važnih odluka, predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja. U tome su pravi majstori.
Istini za volju neretko, Kešeti znaju da budu uobraženi, preterano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako da planu i da se svirepo ponašaju. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju para i neretko su izveštačeni. Ipak, najčešće imaju izoštren osećaj za kontakte i društveni život. Uživaju da budu na čelu grupe i središtu pažnje, pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri. Veoma su ljubazni sa svojima, ali imaju preterane zahteve prema svom partneru, nad kojim žele da dominiraju, ili bar da ga kontrolišu. Oni sve drže pod nezavisnošću i izbegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih ubedi u svoju slobodu, nasuprot svemu.
Kešeti ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti. Prilično se dobro snalaze u zaradi i ne oklevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade. U stanju su da obavljaju najrazličitija zanimanja sa podjednakim zadovoljstvom i uspehom.
Generalno govoreći, Kešeti imaju dobro zdravlje i najčešće spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i oboljenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima ekstremiteta, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem delu tela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, stomak i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi. Kritične godine u životu muškarca su 8., 16., 18., 48. i 60., a kod žena 3., 6., 16., 26., 38. i 45. Kešeti, u proseku, dožive preko 80. godina.
Kešeti u životu mogu biti izuzetno uspešni ako se bave sportom ili politikom, ali pri tome potrebno je da izbegavaju sportove koji izazivaju iščašenja i istezanje ligamenata (skijanje, biciklizam) i preduge vožnje automobilom. Njihova je biljka korijander, a dragi kamen ametist, koji stimulira srčanost i hrabrost svim osobama koje su spremne da se bore za svoje životne ciljeve.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top