Jevrejski horoskop – DELI (Vodolija)

jevrejski-horoskop-vodolija21. 1. – 19. 2.
Vladajuća planeta: Uran, Saturn
Element: Vazduh
Osobina: druželjubivost
Kvalitet: neovisnost
Mana: buntovnost
Boja: tirkizna, plava
Dragi kamen: oniks
Metal: titan
Bilje: paprat, mahovina i lišaj
Životinje: velike ptice koje mogu dugo leteti
Voli: druženje, prijatelje, timski rad, dobrotvornost
Ne voli: društvene norme i nepravde
Ključne reči: humanost, sloboda, pravda, ekscentričnost, druzeljubivost…
Životni vek: više od 81 godinu

Osobe rodjene u znaku Deli su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha i prilagodljive prirodne. Najčešće su veoma originalne, nezavisne i iznad svega cene slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge i uvek iskazuju solidarnost sa osobama kojima se čini nepravda.
Od loših osobina mogu da budu koristoljubive, zavidne, izveštačene sa boemskim i snobovskim karakteristikama. Veoma su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege. Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni.
Vodolije imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova može da izgleda čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato neretko u drugi plan potiskuju svoje osobne interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.
Većina Delia su društvena i humana bića koja uvek pokušavaju da nađu razumevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i večina ih ceni. Stalno teže da izgrade stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima ali i da pri tome održavaju svoje društvene veze, javne nastupe i prijateljstva.
Deli su u poslovnom smislu materijalisti i praktičari. Poseduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrednosti, spremne su da rizikuju i brzopletu uđu u nove projekte. Dobre su u pronalazaštvu, bankarstvu, investicijama, ali samo ako raspolažu izvornim i objektivnim informacijama. Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost delovanja. Imaju smisla i za okultne stvari, ali se njima retko bave.
Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan ali savremen način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalističkih iskustava. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi ili seks. Deli najčešće imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa i sloboda.
Slabe tačke i oboljenja kojima su Deli skloni svode se na noge, vene, cirkulacijau, čir i komplikacije, prelome i mišićne tegobe. Kod muškaraca su još problem i glava, pluća, jetra i slezina, a kod žena disajni organi i creva. Deli su obično izdržljive i dugovečne. Kad su u pitanju muškaraci, njihove su kritične godine 11. i 62., a kod žena 4., 17., 19., 31. i 44.
Da bi se osećale u punoj formi, za Delie su korisne večernje kupke nogu, šetnje, džogiranje i izbegavanje dužeg stajanja. Njihove biljke su paprat, mahovina i lišaj, a dragi kamen oniks, koji im donosi sreću, zdravlje i blagostanje.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top