Jevrejski horoskop – BETULA (Devica)

jevrejski-horoskop-devica24. 8. – 22. 9.
Vladajuća planeta:
Mars, Pluton
Element: Vatra
Osobina: humanost
Kvalitet: tačnost i rad
Mana: sitničavost
Boja: crvena
Dragi kamen: dijamant
Metal: čelik
Drveće: detelina i kopriva
Životinje: pegaz
Voli: deliti savete
Ne voli: brzopletost
Kučne reči: entuzijazam, posao, temeljitost, kvalitet, štedljivost…
Životni vek: više od 78 godina

Osobe rođene u znaku Betula su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, kritičkog su duha, znaju biti uporne do tvrdoglavosti i ponekad preteruju u deljenju saveta i u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, neretko čak i na svoju štetu.
Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrednosti im puno smeta u životu i u karijeri. U sebi znaju dugo da nose svoja nezadovoljstva, previše su principijelne i – ako na vreme ne budu primećene – često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta. Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Preterano se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri.
Iako su veliki čovekoljupci, Betule kriju svoja osećanja, koja su dosta hladna i odmerena. Pošto im je posao najvažniji, porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive, sitničave i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode domaćinstvo i posao, mada ponekad znaju da se izgube, preterano vodeći računa i insistirajući na detaljima.
Zbog svoje preterane urednosti i higijene Betule nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza sa partnerom u prvom planu mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su osobe rođene u ovom znaku obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost da menjaju partnera. Kada se opredele za jednog partnera onda su mu obično privržene, sve dok ih potpuno ne razočara i izgubi njihovu naklonost.
Betule imaju osetljivi stomak, creva i trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosetljivog su nervnog sistema, a znaju da pate od vrtoglavice i glavobolje. Kod muškaraca su pored toga osetljive uši, oči, srce i noge, a kod žena su česte migrenozne tegobe i bolesti genitalnih organa. Kritične godine za muškarce su 13., 28. i 40., a za žene 3., 8., 9. i 16. Veći zdravstveni rizik če imati oko 37. godine.

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top