Horoskopski znakovi i snovi

Snovi, sanjanje, horoskop, san
Snovi, sanjanje, horoskop, san
Image by Jess Foami from Pixabay

San predstavlja izmenjeno stanje svesti u kojem se prepliću svesni i nesvesni delovi ličnosti i proces u kojem na površinu izlazi ono najdublje i istinsko JA. Prema karakteristikama, strahovima i željama svakog horoskopskog znaka moguće je da se okvirno odredi tematika i značenje snova. Svaki horoskopski znak u snovima vidi ono što ga najviše zaokuplja, ono čemu stremi i ono od čega beži. Zanimljiv podatak je i da kasno idu na spavanje vodeni i vazdušni znakovi, dok vatreni i zemljani idu na spavanje mnogo ranije.

Ovan – Ja jesam

Zbog njegovog vladara, muškog ratnika Marsa, Ovna zanimaju teme kao što su afirmacija, primat i bitka za očuvanje ličnih interesa.

Teme snova: Njegovu prirodu odražavaju snovi u vezi sa sukobima, kontroverzama, moći i vlašću. Sukob u porodici ili u bližoj okolini može biti razlog nemirnih snova. Ovnov ego u snu prihvata sve izazove, a ostale učesnike posmatra kao suparnike. U celini, imaju Marsov muški karakter sastavljen od pokreta, aktivnosti i borbe.

Simboli: Ovnovi, konji, konjanici, oštri predmeti, zamci, kule, oružje itd.

Košmari: Govore o strahu od poraza i kukavičluka. Najčešći je da Ovan gleda opasnost koja mu se približava, a da se ne može pomeriti. Kada je depresivan i zabrinut Ovan najčešće sanja upravo ovakve snove, da je paralizovan i bespomoćan učiniti bilo šta.

Bik – Imam

Stabilan i praktičan Bik se najbolje snalazi kada deluje u okvirima svoje rutine. Osetljivi su na finansijska pitanja i imaju čvrste stavove kada je u pitanju raspolaganje novcem.

USKORO!

Teme snova: Najčešća tematika je sukob između starog i novog i stabilnosti i nesigurnosti. Takođe se javlja prikaz simetrije i harmonije odražen npr. u sličnim objektima ili ljudima koji međusobno liče, predmetima poslaganim po redu i pravilu itd.

Simbolika: Slične stvari kao što su recimo dve čaše, četiri zgrade itd; drveće, kamenje i sve što se veže za prirodu i zemlju; novac, sefovi, lanci, zidovi itd.

Košmari: Povezani su sa nesigurnošću koju Bikovi ne vole. Često su izgubljeni u nekom prostoru, šumi ili ulici i ne mogu pronaći put; daleko su od kuće ili gube njima vredne stvari, a često mogu biti predstavljeni i kroz smrt kao simbol promene koje se Bikovi boje.

Blizanci – Razmišljam

Budući da su Blizanci skloni učenju i večno tragaju za novim saznanjima, njihovi snovi su u vezi sa stalnom potragom, ali i sa susretima sa ljudima koji im trebaju preneti neku važnu poruku.

Teme snova: Povezane su sa prilagodljivošću, inteligencijom i pravednošću koja odlikuje Blizance. Vladar Hermes (Merkur), kao glasnik bogova, kroz snove mu prenosi važna saznanja. Tematika se uglavnom odnosi na društvenost i komunikaciju sa ljudima.

Simboli: Dva brata ili sestre, vetar, krilata stvorenja, orhideje itd.

Košmar: Zbog njihove potrebe za komunikacijom i druženjem sa ljudima, košmari se odnose na samoću, izolaciju i usamljenost. Često su predstavljeni kroz lavirint iz koga ne mogu da pronađu izlaz.

Rak – Osećam

Rak se vodi jakim osećanjima koji dominiraju nad njegovim bićem, intuitivan je, kreativan i osećajan. Njegovi snovi se zbog toga dovode u vezu sa snažnim osećajima brige, zaštite i razočaranja.

Teme snova: Vrlo su dramatični bez obzira na temu, jer su ispunjeni jakim emocionalnim promenama. Govore o razlici između suštine stvari i njihovog površinskog izgleda. Najčešće u snovima vide vodu i njena prostranstva, a san se odnosi na nesvesno JA i na emocionalni svet.

Simboli: Mesec, rakovi, medvedi, delfini, more, jezera, reke, bebe, ogledala itd.

Košmari: Rakov najveći strah su negativni osećaji poput tuge, melanholije i žalosti. Zbog toga se njegovi košmari ne odnose na radnje i događaje, nego na emotivne posledice.

Lav – želim

Od svih znakova Lav ima najveći ego, uvek želi biti u centru pažnje, dominirati nad drugima i u svemu biti prvi. Ono čega se najviše boji je podsmeh i podcenjivanje njegove posebnosti od strane drugih.

Teme snova: Snovi u kojima ima glavnu ulogu i u kojima mu se dive i pokoravaju. Teme se vežu za suverenitet i moć u pozitivnom i negativnom smislu. Zbog vladara Sunca, odvijaju se tokom dana i to uglavnom letnjih.

Simboli: Sunce, kralj, lav, pozorište, štapovi, zatvor itd.

Košmari: Lavov najveći strah je podsmeh i udarac na ego, zato je čest san da je nag među ljudima koji ga ismejavaju, kao i onaj u kome padaju sa velike visine, što ide u prilog njegovom strahu od neuspeha.

Devica – Analiziram

Devica ima potrebu za savršenstvom i zbog toga je često nezadovoljna onim što ima. Metodična je i dobar je organizator koji analizira sve do najsitnijih detalja. Takođe, ona ima potrebu da pomaže drugima, posebno bolesnima i siromašnima.

Teme snova: Snovi u kojima druge traže pomoć, a pronalaze je u liku Device; zatim i traženje zakopanog blaga sa analiziranjem i tumačenjem karte. Česta je i tematika čistoće i lepote s realnim oslikavanjem činjenica.

Simboli: Nakit, bela garderoba, dlan, zebra, sova, saobraćajna raskrsnica itd.

Košmari: S obzirom da vole držati stvari pod kontrolom, najveći košmari su oni koji govore o njenom gubitku. Moguće je da npr. Devica stoji na stanici i čeka da krene na put, kada se dogodi nešto iznenadno što poremeti sve njene planove i sprečava je da otputuje.

Vaga – Dovodim u ravnotežu

Snovi Vage se dovode u vezu sa njenim interesima i ključnim stvarima za njenu ličnost; a one su harmonija, druženje i brak, estetika, umetnost, pravda i diplomaija.

Teme snova: Najčešće se odnose na njene intimne veze i brak. Budući da ne vole neslaganja i sukobe, snovi će im davati informacije kako ih izbeći i uspostaviti harmonične odnose.

Simboli: Simetrični predmeti, krst, susreti sa strancima i ljudima koji su doživeli nepravdu itd.

Košmari: Vaga traži idealnog partnera, jedinstvo i ravnotežu. Kao takva, ima strah od napuštenosti i neuravnoteženosti događaja i stvari. San u kome voljena osoba prolazi pored nje kao pored stranca za Vagu predstavlja košmar.

Škorpija – Žarko priželjkujem

Pluton i Mars kao vladari daju Škorpiji zanimanje za okultno, regeneraciju, smrt i seksualnost. Tajanstvena i osvetoljubiva, ona vidi snove bogate simbolikom, često snažnom i zastrašujućom, koji se odnose na prošlost.

Teme snova: Škorpija će se probuditi i uglavnom se neće sećati sna, ali će imati osećaj da je ono što je u snu videla imalo izuzetnu važnost. Često će sanjati nasilne radnje u kojima posebno mesto zauzimaju osobe koje su joj učinile nešto loše u prošlosti. Zbog uticaja Plutona, njeni snovi imaju posebnu misterioznu atmosferu punu zagonetki i tajni koji dolaze iz njenih najdubljih delova ličnosti.

Simboli: Škorpija, stepenice, crni biseri, srpovi, jahač u crnom, insekti, palme itd.

Košmari: Škorpija se ne boji košmara, nego naprotiv, kada se probudi oseća olakšanje i zadovoljstvo. Boje se onih koji su u direktnoj vezi sa smrću, ali oni ih ujedno najviše i očaravaju.

Strelac – gledam

Strelci imaju pozitivan pogled na svet, vole putovanja, avanture i sve što je novo. Sreća ih prati kroz život i od svih horoskopskih znakova oni imaju najmanje loših snova.

Teme snova: Snovi Strelca se karakterišu raznovrsnošću, neuobičajenim i brojnim scenama i prikazima. Često vide kako lete iznad velikih prostranstava u želji da pobegnu od ograničenja i da prošire svoje vidike; posmatrajući svet kao izvor lepote, ali i tajni koje treba istražiti.

Simboli: Luk, strela, galeb, visok let, truba, suncokret itd.

Košmari: U njihovim slučajevima retki košmari, povezani su sa osećajem ograničenja, nepokretljivosti i osećajem da ne mogu pobeći od nečega što ih juri. Često sanjaju da su okovani, zarobljeni i da su u nemogućnosti pomeriti se. Osećaj nezavisnosti je od ključnog značaja za Strelca, a sve što mu to brani može mu biti vrlo stresan san.

Jarac – Koristim

Uporan, stabilan i ambiciozan Jarac je zainteresovan za praktičnu stranu života. Ekonomske teme su vrlo bitan segment za njega. Uvek je spreman na kompromise u cilju da dobije najbolje rešenje.

Teme snova: Pre svega, Jarac ima potrebu za stabilnošću i ne voli ništa što izlazi iz takvih okvira. U snovima vidi crkve, velike zgrade, obrađena polja i u svakom slučaju organizaciju i simetričnost; često i voz, kao prevozno sredstvo kome šine određuju put, a koji kao takav bez njih ne može funkcionisati.

Simboli: Veliki vozovi, brodovi, jarčevi i koze, sidra, kristali itd.

Košmari: Boji se nesigurnosti, neuspeha na poslovnom planu i neprihvatanja od strane zajednice. Zbog toga sanja kako mu ispadaju zubi, kao da ne može “zagristi” i uzeti ono što mu pripada; da je zatvoren u maloj prostoriji, što je odraz njegovog straha da ne može da uticati na okolinu.

Vodolija – Spoznajem

Vodolija je inovativan znak, uvek ispred svog vremena, činjenica koja mu nekad ide u prilog, a nekad radi i protiv njega. Kao glavni protestant i pobunjenik horoskopa, u snovima pronalazi inspiraciju za nove ideje, ali i utehu i beg od rutine i svakodnevnog života.

Teme snova: U snovima često igra ulogu viteza koji pomaže nemoćnima i daje utehu ranjenima. Takođe, dok sanjaju često lete u ulozi istraživača koji treba otkriti nešto novo i originalno. Ali, Vodolija je sposobna uverljivo sanjati, otvorenih očiju i svesno.

Simboli: Let, vitez, spasilac, zvezda, baklja, kukavica, sveštenik itd.

Košmari: Retko imaju košmare, a najčešći je da poseduju saznanje i pravu istinu o nečemu, a da im u to niko ne veruje. Ali, to mogu biti i oni snovi koji se dovode u vezu sa ograničenjem i usamljenošću.

Riba – Verujem

Kao najosetljiviji i najemotivniji znak, Riba zna šta znači patiti, ali i šta znači pružati ljubav i saosećanje. Njena plodna mašta stvara mnogo snova koji su često ispunjeni patnjom i bolom. Ali sa druge strane, pruža im i beg iz realnosti, jer im se u snovima mnoge želje ostvaruju.

Teme snova: Uglavnom su potpuno nerealne i odnose se na duhovni, idealni svet moguć samo u snovima. Emotivna preosetljivost i naglašena intuicija čini da njeni snovi imaju i okultni karakter. Više od svih ostalih znakova, njeni snovi su vidovnjački, upozoravaju i predviđaju događaje te ih zbog toga Ribe nikada ne trebaju ignorisati.

Simboli: Voda u svim oblicima, ribe, kornjače, pećine, ponori, zalivi itd.

Košmari: Najveći broj košmara smešten je u vodenu sredinu u kojoj se Ribe često dave, tonu ili imaju osećaj da se nalaze usred morske oluje i bore sa ogromnim talasima. Često vide i nesreće koje ne mogu sprečiti u snu; čest je i san u kojem ulaze u otvoren prostor u zemlji ili pećini, iako znaju da se u njoj krije nešto strašno i loše.

Izvor: Opusteno.rs

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top