Horoskopski znakovi i hrabrost

hrabrost
hrabrost
Image by waldryano from Pixabay

Saznajte šta kaže astrologija o horoskopskim znakovima koliko su hrabri.

Ovan

Takva i slična pitanja Ovnovima ne trebate ni postavljati. Oni najradije ne bi nikad ni sišli sa bandži džampinga, u stanju su čitav svoj život visiti na lastišu i sličnim napravama. Ideja skoka u nepoznato toliko im je privlačna da se zaborave vratiti u ono poznato. Naravno, ima to i svojih prednosti. Ukoliko vam treba bračni partner preko kojeg želite ostvariti prestižno državljanstvo pa ga se nakon dobijenih papira želite što hitnije rešiti, Ovnovi su definitivno najbolji izbor.

Bik

Bikovi su nešto sasvim drugo. Ljubitelji ziheraštva, lagodnog i što manje pokretnog života u monumentalnim građevinama, doživotni osvajači prve nagrade “Bik koji sedi”. Ali, nemojmo biti zli, spomenuti “Bik koji sedi” je sasvim uspešno “sedeo” i potukao američkog generala Custera u bici kod Little Big Horn-a. Zaključak: Bikovi su vakcinisani protiv avanturizma još na sistematskom pregledu u osnovnoj, ali ono što oni postižu sedeći ni jedan drugi znak ne može, bez obzira koliko se silno trudio jurcati uokolo.

Blizanci

Blizanci su otvorenog uma i uvek se šlepaju uz nekog, ali baš i nisu neke junačine, tako da će se avanturistički poduhvati u njihovom životu češće dogoditi po onom domaćem receptu “kud svi tud i mali Mujo”. Medalje za hrabrost i slično, mogu ih pogodit sasvim slučajno. Jednostavno se zateknu na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, smotaju kao sajle i u tako zblenutom stanju potpuno neočekivano učine pravu stvar. Osobe znaka Blizanaca su prirodno podeljene ličnosti, a u podeljenim se situacijama redovno dočekaju na noge.

Rak

Mlađi pripadnici ovog znaka potpuno su u skladu sa svojim morskim rođakom – u potrazi za svojim domom i porodicom, razmile se ko “rakova deca”. Tokom potrage, svašta su u stanju, glava u torbi i slične tehnike sasvim su im prirodna stvar. Ali, u trenutku kada sebi osiguraju dom i porodicu, događa im se začuđujuća transformacija. Bez obzira na pol, pretvaraju se u kvočku koja pod svojim krilom budno čuva svoje piliće. Dugme avanturizma isključe, a noću uz sačmaricu vrebaju u žbunju i upucaće svakog ko se približi njihovoj farmi.

Lav

Kraljevi svih životinja su prelenji i za skokove u poznato, a kamo li u nepoznato. Kad ih motrite u njihovom staništu, uglavnom leže ceo dan i ništa ne rade. Ali za razliku od mužjaka, Lavice su itekako aktivne. Utrpaju mladunčad mužjacima (koji u toj ulozi nalaze idealnu priliku za nametanje svog fiktivnog autoriteta) i krenu u lov. Jedini tragovi hrabrosti mužjaka očitavaju se u brzini skoka na hranu koju su im ženke pribavile i grleno urlikanje na prisutne. Kada pojedu svu hranu, rado će cvileću mladunčad šutnuti u stranu, dugo odremati, a kad se probude, po mogućnosti će zaskočit “kuvaricu” i tako unedogled.

USKORO!

Devica

Device su vrlo plašljive, istovremeno vrlo pribrane i hrabre osobe. Nije da će baš srljati u rizične poduhvate jer ih takav način života ne zanima, ali ako se zateknu u kakvoj ekstremnoj situaciji, prebrodiće to bez većih problema. Kako je takva protivrečnost uopšte moguća u stvarnom životu? Lepo, Device se ne plaše onog što drugi čine sa sobom, ali plaše se onog što drugi čine sa njima. Jednostavnije rečeno, ne brine ih gledanje tuđe krvi (često je upravo medicina njihova struka), ali sasvim je druga stvar kada je njihova krv u pitanju.

Vaga

Uz malu igru reči, vrlo brzo dolazimo do suštine – Vage vole biti važne. Da bi dosegle svoje ciljeve i postigli fokus publike u smeru svoje divne osobe (i dospele na kakvu prestižnu naslovnicu), nema toga što nisu u stanju uraditi. Ako treba, postaće bezumnije i od samog Ovna. Njihove najveće noćne more opisane su u delima “Pale sam na svetu” i “Robinson Crusoe”. Možete li zamisliti išta užasnije od nemogućnosti da pred ikim zablistate i prezentujete atribute svoje božanske neponovljivosti?

Škorpija

Kako pronaći neku lepu reč za jedno ovakvo stvorenje? Kako TO sa ičim uporediti? Na pitanje o hrabrosti, odgovor je jednostavan – ne, Škorpije nisu hrabre, one su lude. Tačka. Preciznije rečeno, tri tačkice, tri crtice, tri tačkice (SOS po Morseovom kodu), što u slobodnom prevodu znači – spašavaj se ko može! Zapanjujuće je da u zrelijim godinama života, Škorpije prestaju ličiti na monstruma i sve više nalikuju Biku koji sedi ili leži, odnosno Biku koji gleda televiziju. Očito se i Škorpije troše tj. habaju s vremenom.

Strelac

Kentauri (ili Strelci) najsretniji su kad “kopitaju” pod otvorenim nebom, što samo po sebi zahteva popriličnu hrabrost jer se u područjima netaknute prirode nađe podosta toga što čoveka rado gricne, da baš i ne kažemo – pojede. Ali, bezumne optimiste kao što su oni to ne brine previše, duboko su uvereni kako je sreća uvek na njihovoj strani. Što je najluđe, to i jeste tako. Iako mi ostali znakovi možemo cinično ponavljati kako su groblja prepuna naivčina, kada su Strelci u pitanju, tu tvrdnju možemo slobodno okačit o zid.

Jarac

Poput prave dece planete Saturna, Jarci su sposobni za golemu istrajnost i izdržljivost, ali s obzirom da su preveliki pesimisti, to ih automatski čini plašljivim ziherašima. A da li je uvek tako? Naravno da nije. Kako svaka osoba ima svoju cenu, vrlo je bitno hoćemo li kakvom šargarepom mahnuti ispred njihovih očiju ili nećemo. Naknada za nanesenu štetu, naknada za pretrpljeni strah, pretrpljenu duševnu bol i slične naknade, umotvorine su koje ponosno nose njihov potpis. Nema tu ničeg ličnog, to je samo posao.

Vodolija

Kako na Vodolije, najveće čudake i vanzemaljce horoskopskih znakova primeniti uobičajena ljudska merila? Nikako. Kada svi strahuju od nečeg, oni ništa. A kad se nečeg niko živ ne plaši, poput plišanog mede koji pilji beživotnim, staklastim pogledom i robotskim glasom izgovara reč mama, oni izbezumljeno vrište i sumanuto optrčavaju celi stan, kuću, okućnicu, kvart, grad itd. Zbog Vodolije su već i psihijatri postali astrolozi, na vratima svake ordinacije velikim, crvenim slovima piše “Vodolije ne primamo”.

Ribe

O strahovanju znaka Riba ponajviše govori svima znani pojam “ribljih očiju”. U strahu su riblje oči (i širom otvorene škrge). Iako se Ribe često izgovaraju problemima sa štitnom žlezdom, odnosno da su im zbog toga oči buljave, svima je dobro znano da je strah prema svemu i svačemu to što čuvaju duboko zakopano u ribnjaku. Nijedan drugi znak neće u paničnom strahu moći proizvesti sve to što su Ribe u stanju. Katalepsiju, narkolepsiju i ostala čuda na granici medicine.

Izvor: Opusteno.rs

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top