Horoskopski znaci i muzika

koji znak voli koju muziku

OVAN – Iako voli hard rok i tehno, strastveni Ovan jei veliki ljubitelj klasične muzike. Pošto uživa da diriguje, obožavakoncerte u izvođenju velikih simfonijskih orkestara, a od kompozitora voli Baha, Debisija i Borodina. Ume Ovan da «diriguje» i u kafani gde«kiti» muziku i naručuje omiljene pesme, dok načisto ne iznuri muzikante.

 

BIK– Hedonistički Bik voli etno muziku, trubače, a srce mu zaigra i kad sluša sevdalinke i starogradske pesme. Okuplja muziku oko svog stola i ne da im da idu, naručuje pesme i čašćava svirače, a neretko uzima mikrofon u ruke, kako bi zapevao svoju omiljenu pesmu. Za njega je trbušni ples pravi muzičko scenski doživljaj u kojem uživa, jer voli i orijentalni zvuk.

 

BLIZANCI– Blizanci, uglavnom vole sve što je novo, moderan ritam, pop i rokmuziku, rejv, haus i tehno, a u društvu umeju da bude neodoljivi, jer znaju odlično da imitiraju, pevaju, igraju i zabavljaju druge. Blizanci su i ljubitelji jednog od najpopularnijih dela Bendžamina Britna, dečje opere «Mali dimničar» i baleta «Žar ptica» Igora Stravinskog.

 

RAK – Rak uživa u «evergrin» muzici i autentičnom izvornom narodnom melosu, jer mu prija opuštanje uz čašicu razgovora sa prijateljima, kad može ida zapeva i da zaigra, i tako – do ranih jutarnjih sati. Ume Raku srce da zaigra uz «jecaje» violine, baš kao i dok sluša violinski koncert, pa su njegovi omiljeni kompozitori Čajkovski, Mocart, Mendelson, Betoven i Brams.

 

LAV – Lav voli svaku vrstu muzike koja mu omogućava da isprazni svoju ogromnu energiju, i to najčešće kroz ples ili «đuskanje». I to onda kada su svi pogledi sigurno uprti u njega, kad je on na svom «tronu» -plesnom podijumu. Voli, takođe, hard rok, tehno, ali i domaće pop balade, a Betoven je njegov omiljeni kompozitor.

 

DEVICA– Devica obožava filmsku muziku i balade, a od kompozitora voli Šopena. Njeno raspoloženje u veselom društvu, uz svirače u njenoj omiljenoj kafani raste pogotovo, od onog trenutka kad svi drugi već malo posustanu – tad ona stupa na scenu i uz zvuke tambure i «bećarce»podiže nivo raspoloženja. Nešto se tad u njoj budi, pa često zaigra ina šanku ili stolu, svejedno, važno da je veselo.

USKORO!

 

VAGA – Čim uđe u kuću, «pali» radio, samo da se muzika ori na sve strane, ali ona «sentiš», uglavnom romantična, jer Vaga voli pop i balade. Uživa i u klasičnoj muzici, pogotovo bečkim koncertima, a omiljeni kompozitori su joj Čajkovski i Mocart. Otmena i suzdržana, Vaga rado posećuje splavove gde postaje «razuzdana», «kiti» muzikante i ne da imse odmaknu od njenog stola.

 

ŠKORPIJA – Strastvena i bučna, Škorpija ume totalno da se opusti u boemskoj atmosferi svog omiljenog restorana, kao što, onako elegantna imagnetična ume da uživa u zvuku orgulja i horskom pevanju. Voli instrumentalnu muziku, ali i pop, a od kompozitora Šumana, Betovena i Mokranjca.

 

STRELAC – Strelac voli ritam koji podseća na muziku Dalekog Istoka, plesove afričkih plemena, uzbuđuje ga zvuk bubnja, ali i tehno muzika. Iako jeBetoven negov omiljeni kompozitor, inače rođen u znaku Strelca, ne beži Strelac ni od kafanske muzike, ali neke u restoranu u centralnoj gradskoj zoni gde dolaze poznate «face».

 

JARAC – Mada, naizgled uzdržan i rezervisan Jarac ume da se opusti u pravom kafanskom ambijentu uz crno vino i dobru muziku, gde će i da zaigra izapeva sa zadovoljstvom, ipak je klasika – «zakon» za Jarca. Zato onvoli klavirske koncerte, ali i duete, a od kompozitora Šopena, Debisija i Rahmanjinova.

 

VODOLIJA – Ona «spava danju, a luduje noću», jer najviše voli disko ritam, pa vlasnici diskoteka, splavova i klubova mogu biti zahvalni Vodolijama koje često umeju da «osvanu» u njihovim objektima. Međutim, kontroverzna i nepredvidiva Vodolija voli i vizantijsku muziku,orgulje, gitaru i Mocarta – kompozitora rođenog u njenom znaku.

 

RIBA – Baš nju briga koliko je sati, kad joj je tako lepo, kao u nekom drugom svetu, jer Ribe vole da sanjaju, zamišljaju i maštaju. Opera i balet su kao izmišljeni za senzualne i romantične Ribe, pa one vole Verdija, Pučinija, Šopena, Gluka («Orfej i Euridika») i Manuela de Falju (balet «Ljubav čarobnjaka» i «Trorogi šešir»), kompozicije zaklavir i orkestar («Noć u španskim vrtovima»).

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top