Horoskop i zdravstvene predispozicije

zdravlje, zdravstveno, stanje, znaci, horoskop

Grana astrologije koja se bavi utjecajem nebeskih tijela na zdravlje zove se astromedicina. Astrološki znakovi ređaju se od vrha tela naniže po istom redu kao i u Zodijaku. Svakom znaku treba dodati i značenje planeta vladara, a da bi se dobila slika zdravlja potrebno je ukrstiti značenja znaka, vladajuće planete i sata rođenja.

zdravlje, zdravstveno, stanje, znaci, horoskop
pixabay.com

OVAN (21. mart-20. april): Slaba tačka – glava

Ovan je impulsivan, prema cilju ide oštro i bezglavo, poput životinje po kojoj je dobio ime, pa često i nastrada. Vladar mu je vatreni Mars, planeta koja je u astromedicini odgovarna za jake upale i povrede, ali isto tako i za brz oporavak, obnovu krvi i snage.
Ovan vlada glavom i organima koji se tu nalaze (mozak, nervi, oči, nos), zatim mišićima, živcima, motorikom. Kad se povredi, redovno strada glava, pa je vrlo važno da je zaštiti. Ovan je i jako nervozan, strastven i erotičan, a zbog nestrpljivosti i nerazumnosti često pristupa seksualnim odnosima bez zaštite. Zbog toga se često leči od polnih bolesti. Po pravilu je sklon upalama s visokom temperaturom, glavobolji i migreni, zubobolji, meningitisu, stresu, anksioznosti i visokom krvnom pritisku. Da bi se dobro osećao Ovan treba više da spava, jede vlaknastu hranu i namirnice bogate vitaminom C i E. Smiruje ga miris lavande.
Preporučene vežbe: Trčanje

BIK (21. april-20. maj): Slaba tačka – osetljivo grlo

Bik je simbol plodnosti, rasta i napretka. Izuzetno je izdržljiv i uporan, premda deluje tromo i sporo. Ima ogromne zalihe energije, ali nekad je lenj i nepokretan, spreman samo za uživanje u hrani i piću. Zbog toga je sklon gojaznosti i bulimiji. Kod ljudskog tela “pripada” mu područje između glave i ramena – vrat, grlo, krajnici, štitasta žlezda, jajnici, usta. Pod njegovom ingerencijom je i lučenje i delovanje hormona, san i metabolizam. Važno je da se hrani zdravo i umereno i da redovno vežba. Pomaže mu boravak u prirodi, aromaterapija i biljni čajevi.
Preporučene vežbe: Aerobik i veslanje

BLIZANCI (21. maj-20. jun): Slaba tačka – ugrožena pluća

USKORO!

Blizanciima odgovara ubrzani tempo života, ali on će im “omogućiti” i gastritis. Poput svog vladara Merkura i oni se bave mentalnom komunikacijom, deluju kao posrednici između misli i pokreta. Vladaju bronhiima, plućima, uvom, bubnjićima, ramenima, laktovima, tetivama i zglobovima i živčanim sastavom. Pod njihovom ingerencijom su funkcije disanja i enzima. Skloni su upali ušiju i bronhija, problemima s plućima, alergijama. Mana im je što nisu odlučni, pa se teško lišavaju zadovoljstava, a nisu baš ni disciplinovani ni sa lekovima. Najviše im odgovara južno voće – limun, narandža, a naročito grejpfrut, vitamina B i magnezijum.
Preporučene vežbe: Tenis

RAK (21. jun-22. jul): Slaba tačka – promenjivo raspoloženje, nestabilno zdravlje

Spada u osetljive znakove i u emotivnom i u zdravstvenom smislu. U detinjstvu je bolešljiv, nije sklon sportu, jedino ga plivanje veseli. Kod ljudskog tela mesto mu je oko želudca, pankreasa. Međutim, kako je vrlo emotivan, spada i u psihički osetljive znakove. Raspoloženje mu je promenjivo, zabrinut je i sklon depresiji.

Sklon je bolestima želudca i pankreasa, dijabetesu, trudničkim tegobama, psihičkim smetnjama, postporođajnoj depresiji. Za zdravlje mu prijaju izvorska voda, čaj, voće i povrće, zelena salata, krastavac.
Preporučena vežba: Plivanje

LAV (23. jul-22. avgust): Slabe tačke – srce

Vatreni Lav, kao i njegov vladar Sunce, upravlja radom srca i krvotokom. Dobrog je zdravlja, prepun je energije. Ne podnosi bol, a posebno čekanje kod lekara i odlazak kod stomatologa. Stres mu je najveći neprijatelj, isto kao i masna hrana i nikotin. Sklon je srčanim problemima, visokom krvnom pritisku, aritmiji, začepljenju krvnih sudova, infarktu, moždanom udaru. U obrocima treba da konzumira plavu ribu i namirnice bogate vitaminom A i C.
Preporučena vežba: Bodi-bilding

DEVICA (23. avgust-22. septembar): Slabe tačke – zabrinut za zdravlje

Devica, kao i njoj analogna šesta kuća, u astrologiji je zadužena za brigu o zdravlju i higijeni. To je znak koji teži savršenstvu i želi da ugodi drugima. Zato će se na sva stanja kroz koja prolazi odraziti na stomak Device. Delovi tela i organi kojima vlada su donji stomak, jetra i gušterača, želudac. Devica pokazuje telesne manifestacije stresa. Najčešće boluje od loše probave, trovanja, nervoze želudca.
Preporučena vežba: Odbojka na pesku

VAGA (23. septembar-22. oktobar): Slabe tačke – ravnoteža duha i tela

Vaga simbolizuje sklad i ravnotežu. Ima dobru konstituciju i jak obrambeni mehanizam. U životu joj je najvažnija ljubav i kvalitetan brak, pa ako je tu nezadovoljna, biće podložnija stresu i bolestima. Dosta pažnje polaže na izgled.

Sklona je alergijama i dermatovenerološkim tegobama, glavobolji, problematičnoj probavi, hormonskoj i mineralnoj neravnoteži. Osetljiva je na sunčeve zrake, pa je vrlo važno da ih izbegava i da redovno i pažljivo neguje kožu. Preporučuju joj se eterično ulje tamjana, dosta izvorske vode i voća, uvin čaj za čišćenje bubrega.
Preporučena vežba: Joga

ŠKORPIJA (23. oktobar-22. novembar): Slabe tačke – sposobnost regeneracije

Škorpije krasi izuzetna energija i snažna mišićna građa. Žilav je i otporan, a zahvaljujući vladarima Marsu i Plutonu, brzo se oporavlja i posle teških bolesti. Erotičan je i strastven, a da bi normalno funkcionirao, bitno je da ima zadovoljavajući seksualni život. Sklon je upalnim procesima. Rukovodi delom tela ispod stomaka: genitalijama, debelim crevom, mokraćnim crevom, slezinom i debelim crevom. Reguliše znojenje. Prirođene su mu bolesti polnih organa i vena, virusne upale, zarazne bolesti, trovanje, gljivična oboljenja i razne psihoze, paranoje, šizofrenija. Pomaže mu zdrav san, akupunktura, a od hrane ona koja će mu doneti energiju to su semenke, lešnici, orasi i čičak.
Preporučena vežba: Ples

STRELAC (23. novembar-21. decembar): Slabe tačke – u zdravom telu – zdrav duh

Pripadnike ovog znaka krase neuništiv optimizam i velikodušnost, velika energija i dobroćudnost. Vole sport i drže do kulta tela, u duhu olimpijske izreke “u zdravom telu zdrav duh!”. Ali, njihov pustolovni duh i sklonost hedonizmu mogu prevagnuti. Zna nekada da pretera u uživanjima u hrani i piću. Alkohol i gazirana pića, slatkiši i masna hrana najviše štete organima kojima Strelac vlada – jetri i žuči. Telesni procesi koji su pod njegovom ingerencijom su venska cirkulacija i enzimi, probava. Za dobro zdravlje i održavanje kondicije neophodno je suzdržavanje od štetne hrane, alkohola i cigareta. Dobar izbor su šparoge, list maslačka, artičoke i rikola.
Preporučena vežba: Istezanje

JARAC (22. decembar-19. januar): Slabe tačke – upornošću do izlječenja

Za Jarca kažu da je kao vino – što je stariji, to je bolji! Slično bi se moglo reći i za njegovo zdravlje. Bolešljiv u detinjstvu, s godinama postaje čvršći, žilaviji i otporniji. Njegov vladar, hladan Saturn koji telo izvrgava brojnim bolestima, ali ga istovremeno hrani iskustvima i “antivirusima”. Jarac tako razvija svest o samopomoći. Nije sklon improvizaciji. Kod ljudskog tela upravlja kostima, zglobovima, kolenima, noktima, zubima, kožom i kosom. Funkcije koje reguliše su okoštavanje, zaceljivanje rana, zgrušavanje krvi, sedimentacija. Sklon je lomovima kostiju, lumbagu, reumi, anemiji, anoreksiji, bolestima psihe. Potrebno mu je sve što jača samopouzdanje, a najbolje je druženje s vedrim i strpljivim osobama.
Preporučena vežba: Planinarenje

VODOLIJA (20. januar-18. februar):Slabe tačke – problemi s venama

Pripadnici ovog znaka najbolje se osećaju kad ne moraju da se prilagođavati drugima – kad rade ono što vole, osećaju se zdravo. Rukovodi cirkulacijom krvi i limfe. Neke tegobe mogu nastati i zbog njegovog načina života, s obzirom da nema mere u onome što voli. Prihvata alternativne oblike lečenja i prirodnu medicinu. Od eteričnih ulja najviše mu pomažu ruzmarin.
Preporučena vežba: Biciklizam

RIBE (19. februar-20. mart): Psihosomatske tegobe

Pripadnici ovog znaka osetljivi su u svakom pogledu. Ribe su intuitivne, osećajne, požrtvovne, ali i psihički nestabilne. Podložne su i tuđem uplivu, pa ako je on negativan, i same će krenuti u pogrešnom pravcu. Sklone su psihosomatskim tegobama, raznim zavisnostima i poremećajima sna. Znak Riba vlada stopalima, simbolično i ravnotežom između gornjeg i donjeg dela, između tela i duha, sna i jave. Pod njegovom upravom su mišići, ligamenti, kosti nogu, peta, zatim cerebralna opna i hipofiza. Kao i svakom vodenom znaku, i za njih voda ima lekovita svojstva.
Preporučena vežba: Plivanje

Izvor: zena.blic.rs

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top