Egipatski Horoskop

Egipatski horoskop podeljen ja na dvanaest znakova, i svakim vlada po jedno božanstvo. Postoji mnogo različitih tumačenja egipatskog horoskopa. Glavni problem je u tome što, iako smo znali da su drevni Egipćani razvili astrologiju kao nauku, podaci koji su opstali do današnjeg dana su nedosledni. Postoji najmanje tri popularnih egipatskih zodijačkih tumačenja i mnogo manjih popularnih teorija koje su podržane od jako malog broja ljudi. Danas su se drevni kalendari pretvorili u određenu vrstu folklora i vidimo njene predstave u različitim oblicima, kao što su egipatski nakit, kućni dekor i umetnički predmeti.

Egipatski horoskop je jedan od najstarijih horoskopa. Još i drevni faraoni su ga koristili da lakše upravljaju velikom zemljom, i olakšaju položaj svog naroda. Čak i tada je korišćen da olakša ljubavne muke, i mi danas ga goristimo za iste svrhe.
Podeljen je u dvanaest znakova, i svakim znakom gospodari jedan bog. Na osnovu sledeće tabele lako ćete otkriti koje božanstvo vas štiti, i šta vam savetuje za lakši ljubavni život.

1. Ako ste rođeni između 01. januara i 02. februara štiti vas Bog proroka – AMON;
2. Ako ste rođeni između 03. februara i 04. marta štiti vas Bog svete reke Nil – SEBEK;
3. Ako ste rođeni između 05. marta i 09. aprila štiti vas Bog plodnosti i bujne vegetacije – OZIRIS;
4. Ako ste rođeni između 10. aprila i 02. maja štiti vas Bog istine – PTAH (čita se Pta);
5. Ako ste rođeni između 03. maja i 16. juna štiti vas Bog života – AMON;
6. Ako ste rođeni između 17. juna i 21. jula štiti vas Boginja ljubavi – prelepa NEFTIS;
7. Ako ste rođeni između 22. jula i i 18. avgusta štiti vas Bog munje i oluje – SET;
8. Ako ste rođeni između 19. avgusta i 21. septembra štiti vas Bog zaštitinik – ANUBIS;
9. Ako ste riđeni između 22. septembra i 15. oktobra štiti vas Bog Sunca – RA;
10. Ako ste rođeni između 16. oktobra i 09. novembra štiti vas Boginja čuda – IZIDA;
11. Ako ste rođeni između 10. novembra i 03. decembra štiti vas Bog svetlosti, mudrosti i magije – THOT (čita se Tot);
12. Ako ste rođeni između 04. decembra i 31. decembra štiti vas Boginja muzike i umetnosti – HATOR.

AMON
01. januar – 02. februar

U ljubavnom životu vas štiti Amon – Bog proroka. Svojim štićenicima on daje talenat da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u putanju neko javno mesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada, jednostavno nije u stanju da odoli tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji.
Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako. Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboka osećanja do kojih treba prodreti. Ponekad, čak i izgledate nezinteresovano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Jer vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavi ume da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, takođe tražite mnogo.
Vi ste obično ljubitelj ciganske muzike, koja vam u dobroj atmosferi budi nostalgiju i čini vas sentimentalnim i razneženim.
Ne tolerišete nevernost. U lošim ljubavnim odnosima, umete na vreme da reagujete i prekinete veze koji nemaju budućnost. Posesivnost može biti česta crta razdora u vašim vezama.
Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite – vaša pamet i poslovna uspešnost.

SEBEK
03. februar – 04. mart

Veoma cenite lepotu i umetnost. Ponekad vas spoljašnja lepota i sjaj mogu sasvim zaslepiti. Ipak vi spadate među najnaprednije osobe kada je reč o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi.
U emotivnim vezama imate najviše potrebu za za intelektualnom razmenom i prijateljstvom. Osim toga ste i radoznali i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju, pre svega na seksualnom planu.
U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate. Radoznali ste i spremni uvek da proširite svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Veoma ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije.
Sebek je Bog – krokodil, čuva svetu reku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sačuvao umetnost da sa voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Jer, vi kad naiđete na pravu osobu, onda se vezujete za čitav život. Tada ne postoji privrženija osoba od vas.
Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite – vaša originalnost.

USKORO!

OZIRIS
05. mart – 09. april

Vrlo ste romantični i senzualni. Izuzetno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopšte, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti vam sigurno ne ginu »reke« suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate da naučite je da razdvajate stvarnost od lepih želja i maštanja.
Puni ste razumevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nežnost, jer se bez njih osećate izgubljenim. Često imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje. U prirodi se osećate na svom terenu i kao kod kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova.
Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vreme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana. Jer vi ste izuzetno osećajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite.
Štiti vas Oziris – Bog plodnosti i savetuje da za sreću u ljubavi oblačite garderobu indigo boje. U zavođenju koristite svoje najjače oružje –senzualne oči.

PTA
10. april – 02. maj

U ljubavi ste impulsivni i puni zahteva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Pta je Bog Istine i vi ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahteva i impulsivnog reagovanja lako raskidate. Ponekad umete da budete prgavi i neugodno iskreni. Mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posledice.
U mlađim godinama ljudi po zaštitom Boga Pta umeju da promene mnogo partnera u svojoj potrazi ta »pravom« osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Umete da se zaletite i retko razmišljate o posledicama svojih postupaka. Vaša strast je direktna i vi sve želite »sad i odmah«.
U izboru bračnog partnara ipak umete da donesete i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete sasvim osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da ceni ono što i vi – pre svega iskrenost i pouzdanost.
Kada ugledate osobu svog života nećete morati mnogo da insistirate, sve će ići samo od sebe. Vaše najjače oružje je osmeh, a boja crvena.

HORUS
03. maj – 16. juni

U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptirima. Nestalni ste i ne volite čvrste veze. Privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime nečeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima, ili sa nepoznatim osobama. Uradićete sve da zadovoljite svoju radoznalost.
Posedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvek žive, pokretljive i obično svetle. Život, i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, i u jednom trenutku svaki od njih je »onaj pravi«.
Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba. Neko ko može da ukroti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pruži uzbuđenja koja volite. U svakom slučaju vas ne sme niko ograničavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumete se. Na sreću,vi obično osetite odmah takve osobe i klanjate ih se.
U ljubavnom zavođenju koristite sve sposobnosi, a najviše svoj bogati duh. Boja ćilibara vašem izgledu donosi notu nežnosti.

NEFTIS
17. juni – 21. juli

Predivna Neftis vlada ovim, možda najromantičnijom znakom. Njena deca su neverovatno odana svojim ljubavnicima, postajući sa onima koje vole jedno telo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni.
U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da »izgubite kompas« i počnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nežnost potrebniji nego bilo kom drugom znaku, ali za uzvrat isto dajete.
Ponekad ste preterano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove umete da prenesete i u javu. Veoma ste kreativni i potrebno vam je više načina da biste se izrazili. Najčešće je to kroz neki oblik umetnosti.
Zbog preosetljivosti i ranjivosti morate biti veoma pažljivi pri izboru partnera sa kojim ćete provesti ceo život. Morate pronaći nekog ko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišćeni.
U zavođenju se oslonite na svoj izgled, i istaknite ga uz pomoć bele garderobe i svih pastelnih boja.

SET
22. juli – 18. avgust

Imate vrlo živ temperament, a vaša osećanja su uzvišena i dostojanstvena. Set je Bog munje i oluje, i vašim osećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje.
Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriterijumi su ponekad toliko visoki da radije sedite i maštate, nego da se prepusite nekom ko će vas samo polovično zadovoljiti.
Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umeti da izađe na kraj sa vašim žestokim osećanjima. Ipak, vi niste posesivni i umete vrlo emancipovano da se postavite. Volite da se ponosite partnerom i da vas on sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvećujete partneru i angažovano radite na vašoj vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svetu i prema vezi.
Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem. Vaše boje su boje sunčeve svetlosti: narandžasta i zlatna.

ANUBIS
19. avgust – 21. septembar

Anubis je Bog Zaštitnik i vama je gotovo osiguran srećan i miran ljubavni život.
Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo, dugo nekoga da volite bez ikakovog pokušaja da mu se približite i započnete neku vezu.
Ljubazni ste i diskretni, i nije vam uvek lako da se nametnete bez obzira na vaše neosporne vrednosti.
Naročito u mladosti skloni ste da previše očekujete, i u jednom trenutku se morate »spustiti na zemlju« i odlučiti za jednu osobu, koja, ipak, ima i poneku manu.
Tražite osobu koja će umeti da otkrije vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje, i u vezi očekujete pre svega sigurnost.
Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su uvek vremenom sve jače.
Vaša boja je teget, a oružje – inteligencija i duh.

RA
22. septembar – 15. oktobar

Vaše emocije su delikatne, odmerene, pune pažnje i ljubaznosti. Retko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene.
Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osećali sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje.
Vrlo ste osetljivi na komplimente, rado ih rimate i dugo ih pamtite. Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. N emožete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost.
Uvek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste preteranom kolebanju.
Ne osvrćite se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša budućnost je svetla. Vaša boja je zelena.

IZIDA
16. oktobar – 09. novembar

Biginja Izida je boginja čuda, i osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmeh je u stanju da opčini svakog, a posebno onog koga ste odlučili da osvojite.
U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke. Želite da usrećite svog partnera, i ponekad se dogodi da nemate mere.
Vrlo ste strastveni i pre svega otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera.
Za vas nema »zabranjenog voća«, i vašim osećanjima se teško odupreti. Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlučili, on je gotovo sigurno vaš. Vi vodite igu i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani.
Naći pravu osobu, za ceo život, za vas je veoma lako. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vaš šarm će učiniti ostalo. Vaša boja je tamno crvena.

TOT
10. novembar – 03. decembar

Vi ponekad imate teškoća u iskazivanju svojih osećanja, naročito ljubavnih. Sa jedne strane imate potrebu za nekim ko je uvek tu kada se osetite tužnim ili neraspoloženim, a sa druge strane imate stalnu potrebu za bekstvom – volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvek na jednom mestu i kojoj vi uvek možete da dođete kada osetite potrebu za spokojem i ljubavlju.
Vaši potencijali na polju ljubavi najviše zavise od vašeg raspoloženja. Možete biti lenji, ali i velikodušni. Zbog svoje ćudljivosti i česte promene raspoloženja, često predstavljate misteriju za druge ljude.
Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osećanja uzvraćate istom merom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete pre svega prijatelj sa partnerom.
Vaša boja je ljubičasta, a oružje duhovitost.

HATOR
04. – 31. decembar

Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu.
Potreban vam je partner koji će vas razumeti ali i koji će umeti da podstakne sva ona osećanja koja se kovitlaju u vašim dubinama. Hator je Boginja umetnosti i muzike i vaša osećanja su rafinirana i nežna. Želite ljubav ali se istovremeno i plašite. Zbog toga ponekad izgledate kao hladna i neosvojiva osoba.
U ljubavi obožavate duge pripreme, a strpljenje nagrađujete strašću. Imate veliki seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zaključiti. Konzervativni stavovi i stidljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na pomisao o vašoj stvarnoj zainteresovanosti.
U braku ste lojali i trudite se da zajednički život učinite što sigurnijim i bezbednijim.
Vaša boja je tamno zelena, a oružje kojim zavodite nije uočljivo na prvi pogled. U tome i jeste vaša tajna. Treba vas postepeno otkrivati.

——————————————————————

Denderov zodijak ili Dendera je mešavina koja je stvorena za vreme dinastije Ptolomeja pod uticajem grčke kulture. Jedini dostupan orginalni Denderov egipatski horoskop pronašli su francuski vojnici u blizini hrama Hator. U egipatskom horoskopu postoje 12 sazvežđa, a svaka je podeljena na tri perioda od 10 dana. Svaki period od 10 dana predstavlja veliku zvezdu.

Na osnovu datuma rođenja lako ćete otkriti koje vas božanstvo štiti.
Nil od 1.1. do 7.1. , od 19.6. do 28.6. , od 1.9. do 7.9. , od 18.11. do 26.11
Amon Ra od 8.1. do 21.1. , od 1.2. do 11.2.
Mut od 22.1. do 31.1. , od 8.9. do 22.9.
Geb od 12.2. do 29.2. , od 20.8. do 31.8.
Oziris od 1.3. do 10.3. , od 27.11. do 18.12.
Izida od 11.3. do 31.3. , od 18.10 do 29.10. , od 19.12. do 31.12.
Thoth – (Tot) od 1.4. do 19.4. ,od 8.11. do 17.11.
Horus od 20.4. do 7.5. , od 12.8. do 19.8.
Anubis od 8.5. do 27.5. , od 29.6. do 13.7.
Seth od 28.5. do 18.6. , od 28.9. do 2.10.
Bastet od 14.7. do 28.7. , od 23.9. do 27.9. , od 3.10. do 17.10.
Sekhmet od 29.7. do 11.8. , od 30.10. do 7.11.

Nil
Ovaj znak je jedini znak, a da nije bog u tradicionalnom egipatskom horoskopu. Nil označava početak svega. One osobe koje su rođene pod ovim egipatskim horoskopskim znakom su mirotvorci, ljubitelji prefinjenosti, stravstveni, impulsivni i posedujete veliku harizmu. Takođe one osobe koje su rođene pod ovim znakom su tvorci a ne posmatrači. Osetljivi ste na sva bogatsva koja donosite u svoju okolinu. Često vam se dešava da menjate raspoloženja u toku dana.

Ključne reči i kvaliteti: Humanost, prefinjenost, naučni, tolerantni, duhovni, emocionalni, tvorci.
Sveta životinja: Antilopa
Boja: Bela

Amon Ra
egipatski-horoskop-amon-raRa je glavni bog Egipta. Njegov solarni kult daje svetlo na celu egipatsku zemlju. Ra, oslikava model snage i luksuza, to je božanstvo koje se odvaja od prvobitnog, i daje potpuno nov život. Egipćani veruju da Ra poseduje moć da oplodi bilo koja zemljišta. Svaka osoba koja je rođena u Ra-ovom egipatskom horoskopskom znaku veruje se da ima dobro srce, da zrači svojom energijom i lako će pronaći puteve koji vode do velikih mogućnosti. On daje čoveku govor, kao i život detetu u materici. Možete imati korist od ljudi koje inspirišete da daju sve od sebe. Biti rođen pod znakom Amon Ra, znači da put vašeg života nikad neće biti osrednji ili plitak. Vaš duh je obojen lutanjima i istraživanjima, a kada su osećanja u pitanju osetićete da nisu na visokom duhovnom nivou, što će vas razočarati.

Ključne reči i kvaliteti: Kreiranje, pretvaranje, jačanje, ravnoteža, mudrost, lečenje, liderstvo, autoritet, poverenje.
Sveta životinja: Ovan (takođe Lav i Bik)
Boja: Crvena (takođe i nijanse zelene i plave)

Mut
egipatski-horoskop-mutMut je jedan od najstarijih božanstva u Egiptu. Takođe antički bogovi uključuju i veoma popularnu boginju Izide, koja je spasilac majki. Pored toga što je žena i sestra u njoj nalazimo drugu majku, Mut. U prisustvu ove boginje čovek se rađa sa osećajem da njegov život mora biti zbog krivice, u smislu mistične paralele između života i smrti čoveka. Dakle, oni koji su rođeni u znaku Mut su tajnovite osobe sklone melanholiji. Puni ste ironije, frustrirani ste zbog svoje stidljivosti, ali ipak imate ogromno unutrašnje bogatstvo, jer vi znate kako da stignete do cilja uz pomoć ljudskih odnosa. Takođe osobe koje su rođene pod ovim znakom su opsednuti napretkom i tehnologijom. Vi ste strogi, odlučni i retko romantični. Vaša mudrost je očigledna, a vaša nada drugima izgleda inspirativno. Ono što tražite od drugih je dobra volja.

Ključne reči i kvaliteti: Odan, ogromno unutrašnje bogatstvo, zaštita, tih, smiren, uveren, ima sposobnost da se poveže sa drugima
Sveta životinja: Krava, mačka
Boja: Bela

Geb
egipatski-horoskop-gebGeb je simbol zemlje i svega što nam zemlja daje. Geb je rođen u vlažnim i kišnim danima. Kao čuvar života Geb gaji pozitivne vrline, kao i podnošenje teških životnih udaraca. Kao simbol memorije, većina ljudi koji su rođeni pod ovim egipatskim horoskopskim znakom predviđa se da će njihova karijera teći u smeru administratora, savetnika, psihologa, baštovana ili pisca. Vi ste veoma atraktivni i osetljivi i to je veoma upečatljivo. Vaša skromnost i sposobnost da saosećate sa drugima može da bude vaša velika mana, ali vaša snaga i snaga Geb-a je u tome da veoma dobro podnosi sve udarce koje vas zadese u životu, i veoma lako vraćate samopouzdanje na viši nivo. Osobe rođene u znaku Geb-a su osetljive i taktične.

Ključne reči i kvaliteti: Ravnoteža,smirenost, ponos, reagovanje, pouzdanost.
Sveta životinja: Guska
Boja: Zelena i braon

Oziris
egipatski-horoskop-ozirisUz pomoć Izide, njegova sestra i žena, Oziris daje ljudima poštovanje bogova, kao i uputstva za poljoprivredu. Kao simbol kontinuiteta taj Bog, voljenom narodu Nila, postaje predmet uporne ljubomore prema njegovom mlađem bratu Setu. Oziris je ubio svog brata Seta a zatim je vaskrsao sa svojom ženom Izidom. To znači da je on bio “tamo” i da se vratio. Oziris simbolizuje podmlađivanje i nove početke. Osobe koje su rođene u egipatskom horoskopskom znaku Oziris-a su velikodušni i posvećeni voljenim osobama, vaša karijera često ide u smeru govornika i organizatora. Imate savršenu intuiciju. Takođe ste vatreni, ali ranjivi kada dođe do sukoba tj kada se suočavate sa nevoljom, i uvek imate dilemu da li ste izabrali pravi trenutak za akciju.

Ključne reči i kvaliteti: Snaga, stabilnost, obnavljanje, pravednost, milost, mudrost, zakoni, nauke, poljoprivrede i umetnost.
Sveta životinja: Bik, ptica
Boja: Crna, zelena, bela

Izida
egipatski-horoskop-izidaIzida je glavna boginja drevne egipatske religije. Izida je nadzornica majčinstva, ljubavi, magije i medicine. U vašem životu vlada isključivo ljubav. Srećni ste, ambiciozni i energični. Vi nikad ne ostajete na jednom mestu, uvek ste u potrazi za novim i boljm mestom. Vi često znate biti ponosni i sami, a podržani od strane brata ili sestre i majke. Biti rođen pod ovim egipatskog horoskopskim znakom Izid-a savetuje vam dimenziju solidarnosti i jedinstva. Vi ste veoma gostoljubljiva osoba, koja uživa da ugošćava rodbinu i prijatelje. Idite tamo gde ćete moći da date nekom svoj život u zaštitu kako bi ga oni mogli čuvati. Budite otvoreni za ljude, ali u vašoj duši držite čiste standarde i pokušajte da ne delujete previše razočarano na svako razočaranje.

Ključne reči i kvaliteti: Aktivna, samouverena, ugledna, poštovana, jednostavna, idealista, iskrena osoba.
Sveta životinja: Ovan
Boja: Crvena, narandžasta, zlatna

egipatski-horoskop-thoth-totThoth – (Tot)
Tot pruža genijalne ideje ljudima za jedinstvene ideje i inspiriše ih za dalji rad. Osobe koje su rođene u egipatskom horoskopskom znaku Tot-a veoma su oštroumni, lukavi i nestrpljivi. Takođe su entuzijasti i preduzimljivi, ali nikako ne vole prosečnost i pakost. Tot je po prirodi šarmantan, mudar, snalažljiv i ima izuzetno dobro pamćenje. One osobe koje su rođene u ovom znaku poseduju izuzetnu hrabrost i vole da rizikuju. Za Tot-a se smatra da je nezamislivo da pogazi svoju reč ili da prevari nekoga. Većina osoba rođenih u ovom znaku bave se književnošću, nekom vrstom zaštite ili postaju nastavnici/predavači. Isključivo se družite sa osobama koje imaju istu ili sličnu vrstu zanimanja kao i vi.

Ključne reči i kvaliteti: Mudrost, snalažljivost, entuzijazam, hrabrost, od pomoći, oštroumnost i skromnost
Sveta životinja: Majmun
Boja: Nebesko plava

Horus
egipatski-horoskop-horusSa Horusom pravda se oblikuje u svetu drevnih Egipćana. Ovaj osvetoljubljivi bog je sin Izide i Ozirisa, i ušao je u legendarnu borbu sa Setom. Horus je ptica-bog i on poseduje najviši stepen vrline prosvetiteljstva i mira, takođe on je i pokrovitelj neba i zvezda. Oni koji su rođeni u egipatsom horoskopskom znaku Horusa kreću se kroz život sa neverovatnom snagom volje. Horusova inteligencija i želja za stalnim učenjem dovešće vas u stanje da sve razumete i razotkrijete bitne stvari. Vaša duboka psihička sposobnost uravnotežena je od očinske muževnosti i onoga što je doprinela vaša majka. Horus vam omogućava da letite u svojim fantazijama/mislima. On ima veoma živu maštu i veoma je blizu sa prirodom. Osobe rođene pod Horus znakom su vredne i odgovorne.

Ključne reči i kvaliteti: Hrabrost, harizmatičnost, intenzivnost, jaka volja, inteligentnost, razumevanje, nestrpljivost, osvetoljubljivost i uticajnost
Sveta životinja: Soko, medved, lav
Boja: Crvena

Anubis
egipatski-horoskop-anubisAnubis je bog podzemnog sveta. Za Anubisa, boga sa glavom divljeg psa, se smatra da je pronašao i proširio tehniku balzamovanja mrtvih. Ovaj bog simbolizuje smrt i lutanje pokojnika dok ne ubede Sekmenta da otvori vrata u dolini besmrtnosti. Osobe rođene u ovom znaku su pametne i pune saosećanja, ali u sebi gaje i prisustvo tame. Takođe vi imate i blisku vezu sa paralelnim svetom. Vaše duboke patnje ponekad mogu da izgrade zid koji povremeno ograničiva vašu ljubavnu inicijativu. Vi zračite svojom ličnosću, svesno se suprostavljate drugima, uvek ste spremni i voljni da usvojite nova rešenja u bilo kom segmentu života. Uživate u crnom humoru, volite samoću, ali vi ste takođe veoma emotivni i osetljivi.

Ključne reči i kvaliteti: Zaštita, snaga, komfor, pravac, lukavstvo, pamet, razumevanje i istrajnost.
Sveta životinja: Šakal, pas
Boja: Crna

Seth
egipatski-horoskop-sethSeth je bog oluje, haosa, rata i nereda. Osobe koje su rođene pod ovim egipatskim horoskopskim znakom su ambiciozni, inovativni, uvek traže promene i uvek tragaju za uzbudljivim stvarima. Vi morate da doživite mnogo avantura pre nego što budete u stanju da zadovoljite svoje unutrašnje želje. Jako lako i jednostavno učite iz svojih grešaka i posedujete neverovatnu upornost kada su izazovi u pitanju i bez premca ste najuporniji znaku u egipatskom horoskopu. Suština Seth-a je preobražaj, čaura života je sve šira i u stanju je da primi neograničeno mnogo novog znanja i da ima uvid u ličnost koja ga vodi u nove dimenzije. Seth nije previše zainteresovan za prošlost što vam život čini mnogo lakšim. Osobe rođene u znaku Seth-a su buntovnici i ne vole ograničenja.

Ključne reči i kvaliteti: Neustrašivost, buntovnost, nekonvencijalnost, pomirenje, ravnoteža, nesporazumi i izazovi.
Sveta životinja: Orao
Boja: Boja peska

Bastet
egipatski-horoskop-bastetBastet je boginja sa telom žene i licem mačke, ima tendenciju između dobra i zla, a pojavljuje se kasno u egipatskoj religiji, iako je mačka praistorijski simbol u egipatskoj religiji. Takođe Bastet je boginja ljubavi i muzike. Bastet je fascinacija koja proizilazi iz zabranjenog mesta. Osobe koje su rođene u ovom egipatskom horoskopskom znaku traže ravnotežu i harmoniju u odnosima sa drugima. Vi znate kako da zaštitite i kako da se posvetite svojim najmilijim osobama, a pri tome povremeno zanemarujete svoje interese. Imate unutrašnju snagu i pokretljivost koja vam pomaže da prepoznate svoje skrivene neprijatelje i da trijumfujete nad njima. Ovaj egipatski horoskopski znak daje ljudima šarm i osećajnost. Ove sobe su uspešne i harizmatične.

Ključne reči i kvaliteti: Majčinstvo, zaštita, složnost, taktika, pažljivost, gracioznost, pokretljivost, svesnost, odanost, prijatnost i suptilnost
Sveta životinja: Mačka
Boja: Crvena, zelena i plava

Sekhmet
egipatski-horoskop-sekhmetSekhmet je solarna boginja koja predstavlja nasilje i rat. Kod osoba koje su rođene u egipatskom horoskopskom znaku Sekhmeta nije moguće prepoznati saosećajnost ili sumnju. Sve osobe rođene pod znakom Sekhmeta su jako telepatske, pažljive, autoritativne i retko su zadovoljne sobom. Sekhmetov moralni osećaj je sklon kritici i žalosti, uprkos svojim tajnim željama i osećanjima. Osobe rođene pod znakom Sekhmeta su obdarene veličanstvenim unutrašnjim osećanjem lepote koja ih poravnava sa ritmom zemlje. Takođe vi ste veoma zahtevni kako prema drugima, tako i prema sebi. Ipak, vaša komunikacija je ono što vas ističe među drugima. Često ste veoma ponosni.

Ključne reči i kvaliteti: Moralnost, pažljivost, autoritativnost, popustljivost, principijalnost, kreativnost, zaštitnik, osvetoljubivost i snaga.
Sveta životinja: Lav
Boja: Crvena

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top