Da li je vaš partner prava osoba za vas

prava, osoba, procena

Da li muškarci imaju biloški sat? Naravno da imaju. Muškarac može osetiti potrebu da odraste i osnuje porodicu, posebno kada nađe ženu koja inspiriše ta osećanja u njemu. Problem je u tome, što je teško biti siguran da li je on za vas taj. Dobar odnos na počeku veze je naravno očigledan pokazatelj, ali svima nam se desi da kada splasne to početno uzbuđenje, otkrijemo osobine koje nam se ne dopadaju i zbog kojih se zapitamo – kako to ranije nismo primetili? Ono što vezu čini sjajnom na početku, ne garantuje blistavu budućnost baš uvek. Ovo je lista pozitivnih znakova koja vam može pomoći da shvatite da li je vaš partner prava osoba sa kojim bi trebalo da budete u braku.

Ima smisao za humor

Od svih karakteristika koje su esencijalne za dobar prolazak kroz život, duhovitost je jedna od najvažnijih. Ali kakav smisao za humor? Šala isključivo na tuđ račun ili u neadekvatno vreme može biti kontra produktivno. Korišćenje šale da izbegnete odgovornost za određeno ponašanje može vas sprečiti da produktivno rešite problem. Smisao za humor koji tražite je onaj pozitivan, koji život čini mnogo zaniljivijim i lakšim u teškim vremenima. Ukoliko vas vaš partner može nasmejati i podići vaše stanje duha kada vam je to potrebno, to je jedan od znakova da je prava osoba za vas.

prava, osoba, procenaCeni vaše mišljenje

Partner koji zapitkuje, sluša i učestvuje u vašem životu, koji pamti ono što govorite i odgovara na vašu empatiju je neko ko ume dobro da komunicira i na taj način lakše može da ostvaruje dobru vezu. Kada obraćate pažnju, lako možete uočiti da li je briga za vas stvarna ili samo prividna. Ako je vaša veza uspešna to znači da imate sate i sate razgovora. Nađite nekoga ko je zanimljiv i ko je spreman da se upusti u konstruktivan razgovor. Vaš partner bi trebao da je u stanju da vodi zanimljivu diskusiju na različite teme i da pokazuje interesivanje za vašu diskusiju, čak iako nije upoznat sa tom temom.

Ima sopstveno mišljenje

USKORO!

Osoba koja ume dobro da komunicira i sluša druge bi trebalo da ima svoje ideje i mišljenja. On ne bi trebalo da okleva da se ne složi sa onim što vi mislite i da iznese svoje mišljenje na tu temu.

Ume da rešava probleme zajedno sa vama

Nedavna istraživanja otkrila su da je jedna od najvažnijih stvari koji određuje dobar odnos to kako par rešava probleme. Ukoliko se ne slažete u vezi, dajte prostora od nedelju ili dve da vidite kako ste u stanju da rešite problem kao par. Kada možete da diskutujete o vašim razlikama bez ironije i sarkazma, u stanju ste da saslušate jedno drugo i pokušate da nađete rešenje, vaša veza ima odlične šanse da uspe.

Prihvata vas u potpunosti

Popularna naziv knjiga Muškarci su sa Marsa, žene sa Venere govori dosta, ali postoji više od toga da su samo različite planete u pitanju. Vaš partner i vi ste jedinstveni, dve individue i zbog toga trebate da prihvatite da na stvari gledate drugačije. Čak i tada, vi bi trebalo da budete u stanju da se složite ili ne. Zapamtite, sigurnost i komfor u vezi dolazi od sličnosti koje imate sa partnerom, a uzbuđenje i izlazak iz sigurne zone od razlika koje imate. Drugačija interesovanja, mišljenja, stavovi i ideje će vašu vezu održavati živom. Kada vaš partner ne reaguje defanzivno na vaše razlike, možete biti zaniteresvani jedno za drugo mnogo dugo vremena.

Otvoren je

Dobar odnos se zasniva na komunikaciji, ali takođe treba da budete u stanju da otvoreno govorite o sebi. U kvalitetnoj vezi ne bi trebalo da ima zatvaranja tog tipa pred voljenom osobom, međutim ako shvatite da ima, zapitajte se u čemu je problem.

Ima svoj život koji uključuje posao, prijatelje, porodicu

Osoba koja ima ispunjen život čiji vi deo želite da budete je zdrava i izbalansirana osoba. Dok je važno imati slobodnog vremena samo za sebe, život koji uključuje dobru karijeru, hobi, bavljenje sportom, zajedničko vreme sa porodicom i prijateljima je osiguranje da je vaš partner motivisan, fokusiran i sposoban da se obaveže.

Ima brojna interesovanja

Vaš partner ne mora biti član Mense li matematički genije, ali potrebno je da poseduje dovoljnio inteligencije koju ćete poštovati i kojoj ćete se diviti. Postoji nekoliko vrsta inteligencije, od obrazovanja do životnog iskustva. Osoba koju zanima dosta toga, koja se interesuje i prati određene teme i koja je u stanju da o tome govori je osoba koja će vas dugo držati zainteresovanima. Osoba koju ne zanima da se izgrađuje, napreduje i uči nove stvari nije u stanju da izgrađuje kvalitetne odnose.

Partnerova skromnost, smernost i ego su u balansu

Dok učite o toj osobi sa kojom se zabavljate, posmatrajte karakter i osobine da shvatite da li je on izbalansirana osoba. Kada osoba može da drži u ravnoteži uspeh i neuspeh, da se uzdiže iz razočarenja, ona ima izbalansiranu ličnost koja je u stanju da održava svoje uspone i padove u dobroj perspektivi.

Partner je emotivno zreo

Ponekada je zabavno i šarmantno ponašati se kao dete, a i odraslima je to često veoma potrebno. Međutim, osoba koja je odgovorna, motivisna i drži pod kontrolom svoje impulse je sposobna da bude podrška i da apsolutno učestvuje u životu svog partnera, bez obzira da li se radilo i uspehu ili padu, on vam može pomoći da održite kurs.

Ima zdravu istoriju bivših veza

Svakako da svi imaju prošlost. Ono što je važno je šta se iz nje nauči i na koji način ste se suočavali sa svojim strahovima i slabostima. Ukoliko je vaš partner voljan da govori o svojoj prošlosti, mirno objasni šta je pošlo naopako i kako se potrudio da ispravi probleme, teškoće u prethodnim vezama mogu biti sredstvo za bolju budučnost više nego teret iz prošlosti. Ako vaš partner izražava spremnost da traži savetovanje u slučaju da se pojave problemi, rezultat ide oboma u korist.

Ali, zapamtite, partner če tražiti iste ove karakteristike u vama!

Izvor:Opusteno.rs

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top