Čega se koji znak plaši

cega se znakovi plase
Ovan – Strah od ropstva
Ovan je čovek kojeg nije lako zaplašiti, jer svako zastrašivanje deluje kao izazov njegovoj urođenoj hrabrosti. No kad tad Ovan postaje svestan neizbežnog protoka vremena i iz te činjenice proizlazi njegov strah od starosti i gubitka telesne snage i moći. Iz istog razloga strah ga je i bolesti i ograničenja koja ona nosi kao i  naposletku smrti. Na psihološkom planu, Ovan se pribojava da će ga okolina ignorisati i da mu neće biti odano priznanje za njegov trud. U svakom Ovnu takođe postoji podsvesni strah od zatvaranja ili bilo kakvih ograničenja fizičke slobode, što je kod predstavnika nižeg tipa ovog znaka glavna prepreka nekontroliranim izlivima vatrenog temperamenta. Ovnu je svojstveno da na strah reaguje nasiljem, pod geslom “napad je najbolja odbrana”.

Bik – Bauk siromaštva
Dobro isplaniran život koji Bik vodi ne ostavlja mnogo mesta strahovima. Ali, strah od siromaštva, kao i od gubitka poseda i stvari, visi poput Damoklova mača iznad života ljudi ovog zemljanog znaka. Budući da Bik mora sve kontrolisati, ovaj strah Bika čini još opreznijim i sporijim, pa će se u skladu s time pribojavati svih situacija u kojima se od njega očekuje da postupa brzo ili brzopleto. U svoju “imovinu” Bik dakako ubraja i voljenu osobu, pa se njegov strah od siromaštva proširuje i na strah od gubitka ljubavi. Bik je među najljubomornijima u zodijaku, a biti ljubomoran u biti znači nemati poverenja u samoga sebe. Budući da je u biti čestit čovek koji voli razmirice rešavati mirnim putem, Bik oseća dobru dozu straha od rovarenja i zazire od zaštite svojih interesa kroz svađu s okolinom.

Blizanci – Igra štiti od straha
Budući da sve shvataju kao igru, Blizanci nisu osobito strašljivi. Pre su plahi i reaguju na svaki, i najmanji podsticaj, i ako se ozbiljno uplaše, svoj će strah brzo uspešno prikriti. Površni Blizanac se pribojava situacija u kojima treba zauzeti odlučan kurs i gde treba jasno, bez izvrdavanja, izraziti svoju volju. Stoga oseća strah od ozbiljnih, strogih, odlučnih i sistematičnih ljudi, koji više cene dela od reči. No, situacija koja miriše na avanturu ili stvarnu opasnost, pre će radoznalog Blizanca privući negoli nagnali na paničan beg. Na psihološkom nivou, Blizanac se pribojava starosti, jer smatra da će zbog nje biti “prikovan” na isto mesto i postati ovisan o drugima. No još više od starosti, komunikativni Blizanac se boji samoće i tišine koju ona nosi, tako da celi život provodi u nastojanju da ne ostane sam sa svojim zbrkanim mislima.

Rak – Mašta pothranjuje strahove
Gotovo je lakše govoriti o tome na kojem životnom području Rak ne pokazuje strah nego obrnuto. Obzirom da je ovaj čovek vrlo vezan za porodicu, dom i zavičaj, na top listi strahova tipičnog Raka vodi strah od raspada porodice. Sama pomisao na razvod braka, bračnu neveru, gubitak ili odlazak dece iz roditeljskog doma i slične nevolje, Raka gura u duboku depresiju.
Sličan, gotovo paranoičan strah, pokazuje od preseljenja, gubitka ili oštećenja doma, i tu je poslovično bujna mašta ovog znaka u stanju proizvesti gotovo nepreglednu paletu imaginarnih nesreća i nevolja koje mogu zadesiti njegov dom ili kuću. Rak se takođe iskreno pribojava zlobe, osvete, izazivanja, svađa i nesloge, a velik deo svog profesionalnog života provešće u stalnoj strepnji od šikaniranja od strane nadređenih.

Lav – Strahuje od izdaje
U skladu s osobinama životinje čije ime nosi, Lav je, uz Ovna, verovatno najhrabriji član zodijačke zajednice. Pravi razlog njegove odvažnosti krije se u strahu od tuđeg prezira, javne sramote ili neuspeha. Budući da mu je važno tuđe mišljenje, Lav će izvesti junačka dela, da ne bi slučajno ispao kukavicom. Često izvede neki pravi podvig samo da se napravi važnim pred okolinom. Budući da se radi o fiksnom znaku, Lav se pribojava situacija koje od njega zahtevaju da menja postojeće stanje, pogotovo ako dinamiku i smer te promene on ne može kontrolisati. Dodatno, Lav će se dosta baviti razmišljanjima o mogućoj izdaji prijatelja ili bliskih suradnika, što će s vremenom preći u pravu paranoju. Lavovi na vlasti ili položaju, svojoj listi pridodaće vrlo snažan strah od naprasnog gubitka položaja i povratka u “običan puk”..

Devica – Zazor od nereda
Svesna svog nedostatka hrabrosti, Devica je dovoljno promićurna da izbegava situacije koje zahtevaju hrabrost kao glavno oružje. Ona temeljno i dugoročno planira sve moguće probleme i svoje reakcije na njih, pa kad se neki problem pojavi, ona spremno vadi iz svog arsenala odgovarajuće rešenje. No, ukoliko se radi o nekoj neuobičajenoj situaciji koju nije predvidela, moguće je da će je strah potpuno blokirati. Pomisao da bi mogla živeti u neredu ili prljavštini takođe zauzima zapaženo mesto na listi strahova ovog znaka, kao i strah od dezorganizacije i bezvlašća. Izuzetno osetljiva, Devica celi život muku muči s hipohondrijom, a što se tiče afektivne sfere, bojaće se izražavanja osećaja, bilo vlastitih drugoj osobi, bilo tuđih prema sebi samoj.

USKORO!

Vaga – Užasavaju je sukobi
U potrazi za životnom harmonijom Vaga će se povremeno morati suočiti i s ljudima koji ne dele njene životne vrednosti. Strah od sukoba, svađa, uvreda i grubosti primarni je strah Vage, i samoće i izolacije. Na intimnom planu, Vaga će se tokom celog svog života pribojavati ljubavnog odbijanja, razočaranja i iskorištavanja, no to je neće dovoljno zastrašiti da prestane hrliti iz jedne promašene veze u drugu. Naime, ona će radije prihvatiti suživot s nekim manijakom i pervertitom, nego ostati sama. Kako je Vaga i hipohondar broj dva u Zodijaku (iza Device), gotovo i nije potrebno spomenuti da među stalno prisutne Vagine strahove pripada i cela kolekcija strahova od različitih bolesti, počevši od obične prehlade pa do umišljanja daleko opasnijih poremećaja.

Škorpion – Boji se nemoći
Naizgled je Škorpion jedan od najhrabrijih znakova zodijaka, no iza hladnokrvne i dijabolične “maske” krije se biće koje baš i nije toliko imuno na strahove, iako bi Škorpion volio ostaviti baš takav dojam. Njegov obrambeni mehanizam od straha je mazohizam, tako da Škorpion ne beži od opasnosti i nasilja, čak s njima pomalo i “koketira”. Kako se radi o najseksualnijem znaku horoskopa, strah od polne nemoći je tu najizraženiji, a odmah potom sledi strah od starosti, ovisnosti o drugima, učmalosti i ograničenja. Kod Škorpiona takođe postoji izražen strah od smicalica, izdaje i laži, a u vezi s time, Škorpion se pribojava i situacije da postane žrtva nevere ili raskida.

Strelac – Strah od ugnjetavanja
U svom bezbrižnom i altruističnom svijetu, Strelac pronalazi malo pojava koje mu ulivaju strah. Ipak, kad se nađe u situaciji ugnjetavanja ili ograničavanja slobode, i taj se optimističan i vedar čovek u određenoj meri uplaši. Takođe ga ravnodušnim ne ostavlja mogućnost da bude žrtvom nepravde, okrutnosti i nasilja, osobito ako oni dolaze od predstavnika vlasti. Još jedna od stalno prisutnih bojazni ovog vatrenog znaka je strah od nepriznavanja zasluga za neki poslovni ili drugi uspeh i s tim vezano ometanje u napredovanju u poslu ili hijerarhiji. Na širem psihološkom planu, kod Strelca je prisutno i pribojavanje od nastupa opšteg nereda, odnosno poremećaja poretka, a u kriznim situacijama Strelac će jasno iskazivati strah od ugrožavanja demokratije i građanskih sloboda.

Jarac – Strah od tuđeg podsmeha
Hladna organizovanost i efikasnost Jarca dobro prikriva i prilično dug popis bojazni koje more ovaj zemljani znak – Vladar ovog znaka, zastrašujući planet Saturn, pobrinuo se da svaki Jarac, u većoj ili manjoj meri pati od imaginarnih strahova, koji su više rezultat Jarčevih promišljanja o svim (ne)mogućim nepovoljnim ishodima, nego što počivaju na realnim mogućnostima. U ovom odeljku Jarčeve psihe, čelno mesto pripada strahu od spletki, podvala i izdaja. Na drugom je mestu strah od nesretnog spleta okolnosti koje, po njegovom uverenju, vrebaju samo njega. Posebnu težinu u Jarčevom svetu straha ima panična bojazan da bi nekim svojim potezom ili iskazom mogao ispasti smešan, odnosno postati predmet neukusnih šala.

Vodolija – Briga za celi svet
Kod Vodolije postoji stroga podela na osobnu sferu i opštu sferu, u koju ulaze njegovi stavovi o društvu, politici, religiji i sličnom, i strahovi su kod Vodolije podeljeni po istom principu. Po toj podeli, Vodolija se može ubrojati u neustrašive “stanovnike” Zodijaka kad se radi o osobnim bojaznima, no s druge strane je prepun briga koje se tiču opšteg dobra. Užasnut je pojavama koje su sastavni deo života na Zemlji, poput okrutnosti, nasilja, zločina, rata, gladi, zagađenja, nejednakosti po rasi, veri, polu i drugim obeležjima, bez obzira prete li te opasnosti njemu osobno ili ne. Vodolije muči i strah da će jednog dana biti prisiljen napustiti svoje ideale te se podvrći vladajućem sistemu i hijerarhiji, a u osobnoj sferi začudo najveću bojazan pokazuje od trajnog vezivanja.

Ribe – Plaši je sve živo
Na lestvici znakova Zodijaka koji najviše naginju strahu, prvo mesto bez sumnje pripada Ribama. Njihovi strahovi zapravo predstavljaju zbir strahova svih ostalih znakova zodijaka i teško je precizno izdvojiti čega se najviše plaše. Njihov dijapazon strahova uključuje telesno nasilje, pretnje i uvrede, samoću i odbacivanje, bolest i smrt, a posebno se boje duhova, vampira i drugih čudovišta i likova iz bajki. U skladu s okolnostima u kojima žive, pokazuju strah od katastrofa, vlasti, vojske i sistema uopšteno. U stalnom su strahu od nereda i prirodnih katastrofa, a i obična gužva i buka, izazivaju u njima nelagodu koja graniči s panikom. Usprkos tome doista dugačkom popisu strahova, Riba ima sposobnost pronalaženja izlaza i iz najtežih situacija, tako da nije posve paralizirana u trenucima krize.

Izvor : sanjalica.com

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top