Boje i horoskopski znaci

boje, horoskop, znaci

Boje su nešto što nas okružuje i na šta mi, hteli to ili ne, moramo da obraćamo pažnju. One utiču na naše reakcije i raspoloženje, a pored toga, nezaobilazne su kada je moda upitanju. Tople, hladne, jarke, pastelne… svi mi nosimo ono što nama prija i u čemu se osećamo dobro. Kada se, recimo, nalazimo u prostoriji plave boje, osećamo hladnoću, kao što crvena soba u mnogima izaziva agresiju. Obučemo li se u belo, odavaćemo utisak nevinosti, a noseći žuto, radosti i pozitivne energije.

Svaki horoskopski znak ima boju koja ga simbolizuje, daje mu energiju i štiti ga. Ne bi bilo loše obratiti pažnju na to pri kupovini garderobe i uređivanju stana.

boje, horoskop, znaci
Image by Myriam Zilles from Pixabay

Ovan

Rođeni u znaku ovna su ljudi od akcije i energije. Koja bi onda boja bila bolja za vas od crvene? Ova je boja vaše sudbine i donosi vam moć. Počevši od bordo-crvene, preko svetle ili krv-crvene, vi prosto blistate noseći je na sebi. Boravak u crvenom ambijentu utiče da vaša pozitivna energija i snaga još više dođu do izražaja.

Bik

Vaš znak je poznat po svojoj prizemljenosti i senzualnosti, pa su sve nijanse zemlje, počevši od braon, preko sive i zelene nešto u čemu se vi najbolje osećate. Pored toga vi volite i druge boje prirode, kao što je smaragdno ili trava-zelena, crvena i žuta, kao voće koje raste iz plodne zemlje kojom vladate. Ove boje pojačavaju vašu snagu.

USKORO!

Blizanci

Vaša boja je žuta. Ona je poznata po svojoj toploti i društvenosti, baš kao i vi. Žuta boja takođe podstiče postavljanje pitanja, plasiranje novih ideja i misaonu svetlost, koje su tako karakteristične za vašu radoznalu prirodu. Uz pomoć žute boje, sve ove vrline kao i beskrajno pozitivnu energiju, vi delite sa ostatkom sveta.

Rak

Budući da vama vlada Mesec, vi se najmoćnije osećate kada nosite belu i srebrnu boju. S obzirom da Mesec utiče na plimu, vama savršeno odgovaraju i tirkizna, svetla, kao i modro- plava i nežno zelenkasta – sve boje mora i okeana. Ove boje vam pomažu da se osećate stabilno i štite vas od preteranog emtivnog naboja kom ste skloni.

Lav

Vašim znakom upravlja Sunce, pa budite sigurni da se zlatna, žuta, narandžasta i crvena odlično uklapaju u vaš svet. One će vam pomoći da pokažete svoju blistavost i skrenete na sebe pažnju u svim situacijama. Pored toga, ovako ekstravagantne boje vam daju samopouzdanje i samopodsticaj.

Devica

Budući da ste po prirodi praktični, vi dajete prednost i takvim bojama, koje su lako uklopljive i ne previše napadne, kao što je bež, braon ili neke slične jesenje nijanse. Ove prirodne i neutralne boje su lako uklopljive u svim kombinacijama i za sve prilike. Pored toga, noseći ih, vi se osećate radosno, zdravo i dobro organizovano, što se uklapa u vaš personaliti.

Vaga

Uz vašu romantičnu prirodu odlično idu nežne i pastelne boje. Svetlo roza, tirkizna kao i mint zelena vam donose pozitivnu energiju i uspostavljaju pravi balans između vaše muške i ženske strane. Ukoliko ove boje uvedete u svakodnevicu i neposredno okruženje, prosperiraćete u svim aspektima vašeg života.

Škorpija

Tajnoviti, pomalo mračni i misteriozni, vi naprosto ne možete da odolite bojama tamnog vina, kao što su tamno ljubičasta, boja višnje i naravno, crna. Pa ipak, nosite ih samo u izuzetnim prilikama, kada želite da doprete do najskrivenijih delova vaše duše. One vam pomažu da u sebi pronađete snagu u situacijama kada mislite da je sve izgubljeno.

Strelac

Vi ste osoba avanturističkog duha, uvek spremna na izazove i željna pobede, a najviše vam pristaju tamno plava i ljubičasta. Naime, ovo su boje koje simbolizuju prostranstvo i inspirišu vas na putovanja u neistražene krajeve, kako naše planete, tako i vašeg uma. Smelo ih kombinujte sa oker, belom i crvenom.

Jarac

Ozbiljni i pouzdani, vi ste neko ko preferira braon, zemljane nijanse i jednostavnu, ali uz sve nosivu, crnu. Od samih početaka, ove boje simbolizuju tradicionalne, postojane stvari koje odolevaju testu vremena. Uvodeći ih u vašu svakodnevicu, unosite sigurnost, smirenost i osećaj da se kroz život krećete u dobrom pravcu.

Vodolija

Vaš znak je pod uticajem Urana, planete koja simboliše tehnologiju, iznenađenja i promene, te stoga nije ni čudo što je vaš prvi izbor intenzivna nijansa plave. Ona pomaže pri inspiraciji i oslobađa kreativnu energiju, bez mnogo truda i bespotrebne žrtve. Takođe, kada nosite ovu boju, bilo kao deo garderobe ili aksesoara, podstičete kreativnost kod drugih.

Ribe

Vi ste poznati kao sanjalice i mistici, pa vas privlači vas sve što je duboko, beskrajno i neuhvatljivo. Zbog toga, nije ni čudo što su vaš prvi izbor sve nijanse mora i okeana. Od morske pene, do rečnih dubina, izbor je na vama. Ove boje pomažu da vaši snovi postanu stvarnost.

Izvor: horoskopius.com

Facebook Komentari

devojke online upoznavanje

mesec

mesec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Top